agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Ekmek (http://www.agaclar.net/forum/ekmek/)
-   -   glütensiz ekmek yapımı (http://www.agaclar.net/forum/ekmek/30790.htm)

ncandan55 17-03-2013 10:09

glütensiz ekmek yapımı
 
Buğday,yulaf,arpa,çavdar vb.glüten içermeyen maddeden ekmek yapabilen var mı?

Varsa tarifini burada paylaşırsanız
benim gibi glütene duyarlı olan insanların da ekmek yapmasını sağlamış olursunuz?
Şimdiden teşekkür ederim...

semracan 02-08-2013 10:11

GLUTEN yani ÇÖLYAK bir hastane ye GASTRO bölümüne başvurun,kontrollerinizi aksatmayın derim öncelikle ve geçmiş olsun...

malina 02-08-2013 13:11

Glutensiz Un kullanarak yapmayı denediniz mi?

botanik83 02-08-2013 13:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1186363)
Glutensiz Un kullanarak yapmayı denediniz mi?

İş Çölyak ise Glutensiz un kullanmanızı tavsiye ederim...

ve çölyak derneğindeki uzmanlardan yardım almanızı öneririm...

kokett 02-08-2013 13:25

İnternet ortamında çok sayıda yemek ve ekmek tarifi mevcut. Oturduğunuz mahalledeki halk ekmek bayisine gidip glutensiz ekmek siparişi verip her gün sizin için getirmelerini sağlayabilirsiniz. Halk ekmek uygun fiyata üretimini yapıyor ancak talep fazla olmadığından bayilere sipariş üzerine getiriyor. Glutensiz unlardan daha uygun fiyata alabileceğinizi söyleyebilirim.
Mayasız ve glutensiz ürünleri herkes deneyebilir aslında sadece çölyak hastaları değil. Şişkinlik, gaz, hazımsızlık, ishal-kabız gibi sorunlara iyi geldiği söyleniyor.

semracan 02-08-2013 13:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kokett (Mesaj 1186369)
İnternet ortamında çok sayıda yemek ve ekmek tarifi mevcut. Oturduğunuz mahalledeki halk ekmek bayisine gidip glutensiz ekmek siparişi verip her gün sizin için getirmelerini sağlayabilirsiniz. Halk ekmek uygun fiyata üretimini yapıyor ancak talep fazla olmadığından bayilere sipariş üzerine getiriyor. Glutensiz unlardan daha uygun fiyata alabileceğinizi söyleyebilirim.
Mayasız ve glutensiz ürünleri herkes deneyebilir aslında sadece çölyak hastaları değil. Şişkinlik, gaz, hazımsızlık, ishal-kabız gibi sorunlara iyi geldiği söyleniyor.

Bende bir ekleme yapayım hastanelerde ÇÖLYAK için tetkikler yapıldıktan sonra hekim tarafından rapor çıkarılarak 72.50 tl kadar bir para ödüyor devlet bilginize...

ahmeter 13-08-2018 19:31

Glutensiz ekmek
 
Bilginiz varsa bizimle paylaşırmısınız

its_just_a_ride 14-08-2018 00:01

Merhaba,

Glutensiz ekmek dendiğinde sıkça bilinen buğday proteini olan gluteninden arındırılmış ekmek akla getirilebilir. Gluten intoleransı ve çölyak hastalığından muzdarip kişiler rahatlıkla tüketebilir.

Onun dışında günümüzde ekilen buğday türleri, uzun yıllar süren ıslahın (verimlilik, hastalık dayanımı ve başkaca kaygılar yüzünden) sonucunda atalarından ayrışarak yüksek protein değerlerine ulaştılar. Oysa atalık buğdaylarda gluten içeriği oldukça düşüktür.

Bir tolerans sıkıntısı yaşanmıyorsa ekşi mayayla uzun süre fermente edilmiş ve bu sayede un içeriğindeki gluten oranı oldukça düşürülmüş sağlıklı ekmekleri sorunsuzca tüketebilirsiniz.

volvoxx4 22-08-2018 13:35

Maalesef piyasada satılan glutensiz unların içerisinde birçok koruyucu kimyasal bulunabiliyor. Diğer unlarla yapılan ürünler genellikle un kadar kabarmıyor ve esnemiyor. Bunun için de hazır glutensiz unlarda çeşitli kimyasallar kullanılıabiliyor.

Bir de çavdar ve yulaflı ürünleri de glutensiz olarak satabiliyorlar ki bunlar gluten içererir. Çölyak hastaları glutensiz olarak patates, mercimek, fasulye unları gibi bulunması zor unları tercih edebildiği gibi mısır unu, mısır nişastası, patates nişastası, pirinç unu ve pirinç nişastası da kullabiliyor.

Biz pirinç unu ile kek tarifi ile şeker yerine tuz koyarak yapıp yiyoruz. Pirinç unu alırken de mümkünse Türkiye menşeili olmasına dikkat ediyoruz. Çünkü ithal olanlar gdolu olabiliyor. Ya da pirinç unu ile krep şeklinde yapıyoruz. Mısır daha lezzetli oluyor. Ama ithal tohumlardaki sorunlar Türkiye'deki mısır tohumları için de geçerli maalesef.

Bir de karabuğday denilen aslında buğday olmayan greçka isimli bir bitkinin unu var bu da hem lezzetli hem sağlıklı sadece ulaşması zor. Eğer çölyak hastası gibi şiddetli bir gluten hasssasiyetiniz söz konusu değilse daha az gluten içeren siyez unu da kullanılabilir.

Bence kabarması için en sağlıklı yol da; kursak mayasıyla yapılmış peynirin peynir altı suyuyla yapılmış ekmek. Çünkü zaten piyasadaki mayaların üretimi de glutenli ürünlerden geçtiği için mayalar da gluten içerebiliyor. Bir de yine genetiği değiştirilerek üretilen mayalar var ki o da ayrı konu...

İlave bilgi: Krema yaparken de patates nişastası kullanıyoruz (migroslarda var). Çünkü daha homojen dağılıyor ve kremanın tadını bozmuyor.

ahmeter 22-08-2018 20:03

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim Anladğım kadarıyla siz herhalde bu yaptıklarınızı pazarlıyorsunuz İstanbuldayım ücreti karşılığı bir tadına bakmak isterim iyi günler

volvoxx4 22-08-2018 21:31

Sayın Ahmeter pazarlamıyorum. Biz derken evde ailemin bir kısmını kastetmiştim, kusura bakmayın tam ifade edemedim sanırım. Sadece 12 yıl boyunca sindirim rahtsızlıkları geçirip unu bıraktıktan sonra huzur bulmuş biriyim. Dediğim gibi karabuğday unu bazı migroslarda var. Onunla ilgili çeşitli tarifler internette mevcut. Ama pahalı ve zor bulunuyor. O yüzden pirinç unuyla ekmek yapıyoruz. Zaten çok aman aman lezzetli olduğunu söyleyemem. Ama glutenli ürün yiyemiyorum. Fikir vermek için yazmıştım. Ha bir de peynir altı suyu yerine ekşimiş yoğurt suyu da kulanılabilir belki. Ya da bunların hiçbiri olmadan da olur ben sadece ekstra lezzet ve hacim katar diye söylemiştim. Okuyunca bana da pazarlıyormuşum gbi geldi:)

ahmeter 25-08-2018 10:31

İlginize tekrar teşekkür ederim Üyelerin bahçeleri ...Ahmeter bahçeye beklerim iyi günler

volvoxx4 25-08-2018 20:53

Rica ederim. Ayrıca bahçenizi de ziyaret ettim maaşallah küçük bir cennet parçası gibi olmuş, size de iyi günler


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024