agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)




Beğeni Düzeni48Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 05-04-2012, 11:49   #1
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Greenpeace

Greenpeace en son meyve sebzelerde zirai ilaç kalıntısı ile gündeme geldi. Hazırladıkları raporda üzümde 24 ayrı kimyasal madde bulunduğunu belirtiyorlardı. Devlet yetkilileri ise üzümde kullanılan kimyasal madde (zirai ilaç vs.) sayısının 4 olduğunu bunun hepsinin de kullanılmadığıdı, iddianın düpedüz iftira olduğunu ve Türkiye'nin yaş sebze ve meyve ihracatına darbe vurmak amaçlı bir komplo olduğunu iddia ettiler.

Bu iddiadan sonra Greenpeace'in açıklaması ne oldu bilmiyorum, bilen varsa yazabilir.

Daha öncede 'Kaç santim' kampanyası ile küçük balıkların avlanılmasına (çinekop bu sınıftaydı) karşı kampanya yürüttü, televizyonda izlediğim bir programda Greenpeace yetkilisi ile balıkçılık sekörünün bir yetkilisi tartışıyordu, şu an ismini ve görevini tam hatırlayamadım, balıkçılık sektörüyle ilgili kişi, Greenpeace'in kampanya yürüttüğü balıkların sadece göçmen balıklar üzerine olduğunu, bu balıkların Türkiye'de avlanılmaması durumunda İtalya ve Fransa kıyılarında onların balıkçıları tarafından avlanacağını, sözkonusu ülkelerde lüferle ilgili Greenpeace'in talep ettiği boyutta bir kısıtlama olmadığını, o ülkelerde bu konu ile ilgili herhangi bir kampanya yürütmediğini, Greenpeace'in samimiyetsiz olup asıl amacının Türkiye'nin çıkarlarını zedelemek olduğunu iddia etti.

Bu konu ile ilgili daha detaylı bilgisi olan arkadaşlar varsa, yazarlarsa daha iyi olur.

Ayrıca internette çeşitli sitelerde Greenpeace ile ilgili aşağıda ki iddia sıkça yazılıyor, kelimesine dokunmadan alıntı yaparak ekliyorum.

----

İşte Greenpeace gibi taşeron organizasyonların nihai amacı Dünya’nın Petrole olan bağımlığını devam ettirmektir. Nükleer bu nedenle onlar için kabustur. Bir düşünün, Dünya Toplam enerjisinin %70 Nükleer diğer kalanını ise yenillenebilir enerjiden karşılamaya kalksa Petrol tekelleri iflas etmeye başlayacak. Asıl meselede budur. Bu nedenle bizlerin uyanık olması gerekiyor. Ekonomik bağımsızlığımız için Nükleer enerjiye ihtiyacımız var. Atatürk’ün de defalarca söylediği bir değiş vardır: Ulusal bağımsızlık, ekonomik bağımsızlıkla mümkündür. Şuan için güçlü ekonomi için anahtar ucuz ve temiz enerjidir. Bunun ise gelecek yaklaşık 50 yıl içinde alternatifi Nükleer enerjidir.

Takım tutar gibi nükleer enerjiye karşı olmak ya da körü körüne desteklemek düpedüz aptâllıktır. Sanayileşmiş adam gibi bir ülke olmak için “şuan için” Nükleer enerji tek alternatiftir. Bırakalım rüzgar, güneş hikayelerini..

Sorgulamayı hiçbir zaman bırakmayalım. Unutmayalım Atatürk; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillere bu memleketi emanet etti.

Kaynak: “Çevreci(mi)” Örgütler ve Enerji Devleri – Nükleer karşıtları, neyin karşıtıdır? « Muratsplat's Blog

Linkte başka çarpıcı bilgilerde var, zamanı olanların okumasını tavsiye ederim, en azından karşıt görüşü de bir dinlemek gerek.

Odeh, hberbul ve MeTePe beğendi.

Düzenleyen syılmaz : 08-04-2012 saat 11:56 Neden: Düzenleme.
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024