Konu: Greenpeace
View Single Post
Eski 06-04-2012, 09:02   #22
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Cevap verecek olsalar bile buradan cevap vereceklerini sanmam.
Zaten kendileri iddialardan çoktan haberdardırlar sanırım.
Yetkili makamların da eli kolu bağlı oturup izlediklerini sanmıyorum olup bitenleri.
Elbet somut bir şeyler ortaya çıkar. Ama o zamana kadar buradan iddialarla insanların kafasını karıştırmak bence uygun olmaz.

Bence önce iğneyi kendimize batıralım çuvaldızı beklemeye alalım, yani önce şunu tartışalım ve konuşalım: Greenpeace acaba doğru mu söylüyor? Bu sorunun cevabını tartışmak daha kolay çünkü etrafımızda ve hatta bazılarımızın gerek çalıştığı gerekse bir şekilde ilişkide olduğu tarımsal şirketler var. Bunların uygulamalarını, kullandığı ilaç ve dozlarını tartışalım.

Şunu da eklemek isterim sn. syılmaz; hatırlarsanız Greenpeace bu konulara değinmeden birkaç yıl önce bazı ülkelere yaptığımız meyve ve sebze ihracatları geri dönmüştü, sebebi de dozu limitlerin üzerinde kullanılmış mücadele ilaçları ve kimyasallardı.
Örneğin daha 1-2 sene önce Rusya Türkiye'den ithal edilen domatesleri geri iade etmiş ve yasak koymuştu. Önce herkes sebebi siyasal dedi ama adamların elinde 2 farklı laboratuardan analiz sonucu vardı. O zaman Türkiye'de kimse şu domatesleri bir de biz tahlil edelim acaba doğru mu diye ortaya çıkmadı. Neden?
Nedeni basit: çünkü o domatesleri Türk halkı da yiyor.
Zamanında radyasyonlu çay nasıl itiraf edilmediyse yine aynı şekilde sorun yok denildi, ve şimdi de yine aynı mantık.

Bence önce bunları tartışalım.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön