agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)




Anket Sonuçlarını Göster: GDO'lu besinler tüketmek ister misiniz?
GDO'suz olduğunu bilmek istiyorum 243 98.38%
Binde dokuza kadar GDO'lu içerik benim için sakıncasızdır 2 0.81%
Benim için olmuş, olmamış farketmez 2 0.81%
Oy Verenler: 247. Bu ankete oy veremezsiniz

Beğeni Düzeni200Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-03-2015, 23:01   #451
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Round Up Ready GDO'lar ile birlikte çok yoğun kullanılan glyphosate aktif maddesi Dünya Sağlık Örgütü Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı tarafından malathion ve diazinon aktif maddelerinin yanı sıra "probably carcinogenic to humans (Group 2A)" (İnsanlara muhtemelen kansorejen" olarak yeniden sınıflandırıldı.

Bu grubun açıklaması şöyle:

Grup 2A, sıfnıflandırılan ajanın (glyphosate) insanlarda muhtemelen kansere sebep olduğu anlamında. Bu kategori, söz konusu ajanın insanlarda kanser yaptığı konusunda sınırlı miktarda delil olması, ancak hayvanlarda kanser yaptığında yeterli miktarda delil mevcut olduğunda kullanılıyor. "Sınırlı delil" ise söz konusu ajana maruz kalan insanlarla bu insanların kansere yakalanmaları arasında pozitif ilişki gözlenmesi durumunda ifade ediliyor.

Kaynak: http://www.iarc.fr/en/media-centre/i...hVolume112.pdf

Glyphosate diğer içeriklerden daha çok daha fazla önem taşıyor çünkü başta GDO'ların yetiştirilmesi olmak üzere dünyada en çok kullanılan ot/bitki öldürücü içerik. Hemen hemen yenen her şeyin içine girmiş durumda, öyle ki güney avrupada yağan yağmurda, insanların idrarlarında dahi bu içeriğin varlığı saptandı.

Biz Türkiye'de bu içerikten muaf değiliz maalesef. Ülkemizde de en çok kullanılan ot ilacı (Round up) bu içeriktedir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2015, 00:24   #452
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Glyphosate ile ilgili peş peşe yeni bulgular geliyor. Bu içerik halen dünyada en çok kullanılan ot öldürücü (herbisit), öyleki neredeyse her yer glyphosate'a bulanmış durumda.

Genetiği değiştirilerek glyphosate'ın öldüremediği GDO'lu mısır, soya ve kanola tarlalarında bu içeriğe direnç gösteren süper otların türemesi ve yayılmasından sonra 2,4-D ve Dicamba aktif maddelerine dirençli yeni GDO'lu tohumlar yapıldı. Bu sayede glyphosate'a dirençli otların görüldüğü alanlarda 2,4-D ve dicamba içerikli ot öldürücüye dirençli GDO'lar ekilecek ve bu ot öldürücüler kullanılarak otsuz tarım yapılacaktı.

Çok yeni yayınlanan bir araştırmada, glyphosate, 2,4-D ve dicamba'nın canlılarda e-coli ve salmonella bakterilerine karşı kullanılan antibiyotikleri etkisiz hale getirdiği anlaşıldı.

Kaynak:study-links-widely-used-pesticides-to-antibiotic-resistance

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2016, 17:26   #453
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-11-2015
Şehir: bursa
Mesajlar: 164
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Hangilerinin GDO'suz olduğunu yazan bir liste elinizde olsa, alışverişinizi buna uygun yapmak için zaman harcar mısınız?
Elimde neyin zararlı olduğunu gösteren güvenilir bir liste olduktan sonra yaparım tabii.Organizasyon ne durumda?Güncel bir liste oluşturabildiniz mi?

çamkokusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2016, 18:36   #454
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Name:  Symptoms-and-treatment-of-hives.jpg
Views: 308
Size:  30.4 KB

Buğday sebebiyle gluten allerjisi ve gluten hassasiyetlerinin son yıllarda çok arttığını duyuyoruz. Öyle ki, acaba gizlice GDO'lu buğday yapıldı da bu sebeple mi buğday sebebiyle akut allerji vak'aları çok sık görülmeye başlandı diye merak edenler olmuş.

Sonuç, hayır, buğdayda gizli tutulan bir GDO hadisesi yok ancak sebep daha da dehşet verici. Sebep gluten allerjisi filan değilmiş.

Konvansiyonel buğday üreticileri tarladaki buğdayın büyük kısmı hasata geldiğinde tüm tarlaya round-up (glyphosate) uyguluyorlarmış. Böylece bir kaç gün içinde tarladaki tüm buğday bitkisi ölüyor, ölürken de can havliyle henüz olmamış tohumlarını olgunlaştırıyorlarmış. Bu sayede çiftçi daha yeknesak, kısmen de daha fazla ürün alıyormuş.

Bunun başka bir sonucu ise hasattan sadece bir kaç gün önce yapılan uygulama sebebiyle elbette hasat edilen buğdayda çok yüksek bir glyphosate kalıntısı oluyor. Bazı ülkelerin çoktan yasakladığı glyphosate ülkemizde her yıl tonlarca satılıyor. Ülkemizde buğday hasatı öncesi tarlaya uygulayıp uygulamadıklarını bilmiyorum. Muhtemelen yapan vardır, üstelik yasak olduğunu da sanmıyorum, ancak ne oranda olduğunu bilmiyorum.
Başta alzheimer, otizm, kalp hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları, kanser vb. kronik hastalıklarla ilişkilendirilen glyphosate maddesinin yağan yağmurda, insanların idrarında bile bulunmasına şaşmamak lazım.

Kaynaklar:
The Real Reason Wheat is Toxic (it's not the gluten) | The Healthy Home Economist

The Real Reason Why Wheat is Toxic to the Human Body Will Shock You! (It’s NOT the Gluten!) - ORGANIC AND HEALTHY

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024