View Single Post
Eski 23-03-2015, 23:01   #451
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Round Up Ready GDO'lar ile birlikte çok yoğun kullanılan glyphosate aktif maddesi Dünya Sağlık Örgütü Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı tarafından malathion ve diazinon aktif maddelerinin yanı sıra "probably carcinogenic to humans (Group 2A)" (İnsanlara muhtemelen kansorejen" olarak yeniden sınıflandırıldı.

Bu grubun açıklaması şöyle:

Grup 2A, sıfnıflandırılan ajanın (glyphosate) insanlarda muhtemelen kansere sebep olduğu anlamında. Bu kategori, söz konusu ajanın insanlarda kanser yaptığı konusunda sınırlı miktarda delil olması, ancak hayvanlarda kanser yaptığında yeterli miktarda delil mevcut olduğunda kullanılıyor. "Sınırlı delil" ise söz konusu ajana maruz kalan insanlarla bu insanların kansere yakalanmaları arasında pozitif ilişki gözlenmesi durumunda ifade ediliyor.

Kaynak: http://www.iarc.fr/en/media-centre/i...hVolume112.pdf

Glyphosate diğer içeriklerden daha çok daha fazla önem taşıyor çünkü başta GDO'ların yetiştirilmesi olmak üzere dünyada en çok kullanılan ot/bitki öldürücü içerik. Hemen hemen yenen her şeyin içine girmiş durumda, öyle ki güney avrupada yağan yağmurda, insanların idrarlarında dahi bu içeriğin varlığı saptandı.

Biz Türkiye'de bu içerikten muaf değiliz maalesef. Ülkemizde de en çok kullanılan ot ilacı (Round up) bu içeriktedir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön