agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)




Beğeni Düzeni43Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-01-2011, 21:00   #91
Temiz Besin
 
Nergis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 143
Galeri: 15
Maalesef ki yediğimiz birçok gıda maddesinin GDO'lu ürünlerden yapılmış olma ihtimali yüksek.
Üstelik bunları seçme hakkımız dahi yok.Çünkü marketlerdeki hiçbir firma gıda ürünlerinin etiketlerine, GDO’lu ürünleri kullanıldığını yazmıyor.




Gofret, çikolata, kola, gazlı içecek, kahvaltı gevreği, hazır çorba, hazır kek, sucuk, salam, sosis, renkli yoğurt, çiklet, aromalı kahve, ketçap, mayonez, bisküvi, kraker, şekerleme, renkli içecek, ekmek üstüne sürülen ezme, cips, vb. paketli gıda ürünlerinde şu aşağıdaki listeden bir hammadde varsa GDO’lu olma ihtimali yüksektir:

• Mısır şurubu
• Yüksek fruktozlu mısır şurubu (nişasta bazlı sıvı şeker –NBSŞ)
• Mısır nişastası
• Mısır yağı
• Bitkisel yağ
• Margarin
• Soya unu
• Soya proteini
• Soya lesitini
• Soya yağı
• Dokulu bitkisel protein
• Dekstroz
• Maltodekstrin
• Fruktoz
• Sitrik asit
• Laktik asit
• Kanola yağı
• Pirinç
• Pamuk yağı

Nergis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2011, 18:04   #92
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nergis Mesajı Göster

• Sitrik asit
• Laktik asit


• Pirinç
Çoğu tamam. fazlası da var. Yalnız bunları nereden çıkarttınız?

Yerli pirinçte herhangi bir GDO durumu yoktur. GDO'lu pirinç halihazırda sadece bazı uzakdoğu ülkelerinde var, henüz çok yaygın değil.

İlave olarak ABD menşeili patates ve şeker ürünlerinin (şeker pancarı) GDO'lu olması yüksek olasılıktır.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2011, 14:39   #93
Temiz Besin
 
Nergis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 143
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Çoğu tamam. fazlası da var. Yalnız bunları nereden çıkarttınız?

Yerli pirinçte herhangi bir GDO durumu yoktur. GDO'lu pirinç halihazırda sadece bazı uzakdoğu ülkelerinde var, henüz çok yaygın değil.

İlave olarak ABD menşeili patates ve şeker ürünlerinin (şeker pancarı) GDO'lu olması yüksek olasılıktır.

Önceki mesajımdaki liste;
http://www.iyilikguzellik.com/artike...artikel_id=120 den alıntıdır.


Burada da GDO lu ürünler listesinde laktik asit ve sitrik asit ve daha birçoklarıda var:

http://www.ekolojistler.org/gdolu-gi...unya-atay.html

Aşağıdaki makalede konuyla ilgili;

"İşlenmiş gıdaların çoğunda yer alan xantam gum (E415), mono sodyum glutamat, laktik asit, içeriği de mısırdır."
http://indigodergisi.com/56/ny.htm


Pirinçle ilgili olarak;

http://www.ekolojistler.org/abd-ayik...platformu.html

Yanlış hatırlamıyorsam 2003 yılında ABD'den 10 milyon dolarlık pirinç ithal edilmişti.

Türkiye'ye GDO lu pirinç girdiği artık biliniyor.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın, pirinç ithalatına değinerek, "Türkiye'ye GDO'lu pirinç girdiğini bilmezdik, yapılan analizler Türkiye'ye GDO'lu pirinç girdiğini gösterdi" diye konuştu.


ANKARA (A.A)
Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı Gökhan Günaydın, 72 milyonu aşmış nüfusu düşünüldüğü zaman Türkiye‘nin buğday üretimini 25 milyon tona çıkartması, bunun için de yeterli sulama yatırımı yapması gerektiğini bildirdi. 78 milyon hektar yüz ölçümüne sahip, 72 milyon kişinin yaşadığı Türkiye‘de tarımın hak ettiği yeri alamadığını savunan Günaydın, böylesine zengin bir biyolojik çeşitliliğe sahip ülkede özellikle temel ürünlerde üretime önem verilmesi vurguladı. Bugün Türkiye‘de yıllık yaklaşık 20 milyon ton buğday üretildiğini, olağan yıllarda 1 milyon ton, kuraklık görülen yıllarda ise 2,5-3 milyon ton buğday ithalatı yapıldığına işaret eden ZMO Başkanı, ‘72 milyonu aşmış nüfusu düşünüldüğü zaman Türkiye‘nin buğday üretimini 25 milyon tona çıkarması gerekiyor‘ dedi. Türkiye‘nin yılda 1,5 milyon ton civarında mısır, 1,5 milyon ton civarında soya ithal ettiğini, pamuk ithalatına 1 milyar dolar ödediğini anlatan Günaydın, büyükbaş hayvan sayısının 16 milyondan 11 milyona düştüğünü, kümes hayvanı varlığında ise biraz artış olduğunu bildirdi.

ŞEKER FABRİKALARI TEHLİKEDE

Günaydın, ‘Türkiye‘ye GDO‘lu pirinç girdiğini bilmezdik, yapılan analizler Türkiye‘ye GDO‘lu pirinç girdiğini gösterdi‘ diye konuştu. ZMO Başkanı şöyle devam etti:

‘Şeker pancarı üretimimiz 18 milyon tondan 16,3 milyon tona kadar düştü. 25 kamu şeker fabrikasını devreden çıkartırsak, kar ve zarar eden fabrikaları aynı sepete koyarsanız özelleştirme sonrası bu fabrikaların en az 15 tanesi kapatılır. Bu da Türkiye‘nin şeker üretiminin yabancıların eline geçmesi demektir. Biz ZMO olarak şeker fabrikalarımıza dokundurtmamak için elimizden geleni yapacağız.‘

http://www.zmo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=13546

Nergis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2011, 15:49   #94
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 481
GDO'lu soya içeren hayvan yemlerinin ithal edilebilmesiyle ilgili Biyogüvenlik kurul kararı bugün resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Biyogüvenlik Kurulunun 1, 2 ve 3 Sayılı Kararları

Bakalım bizim büyükbaşlar ne tepki verecek GDO'yla beslenmeye? Yemlerde izleme olacakmış olmasına da bu yemlerle beslenen hayvanın eti-sütü etiketlenecek mi orası belli değil ya da ben anlayamadım tam. Ancak EFSA'nın (European Food Safety Authority - Avrupa Gıda Güvenliği Kurulu) ilgili birimi, GDO'lu besinlerin hayvanların et, süt ve yumurtalarına geçmediği yönünde karar almış. İlgili haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2011, 10:23   #95
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-11-2010
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 1,733
Yakında zombi yapacaklar bizi. Başvuru sahibine bakın

BAŞVURU SAHİBİ: Türkiye Yem Sanayicileri Birliği

Bu insanlar bunun yok açabileceği etkileri bilmiyor mu ? Ki biliyorlardır, ama daha çok para kazanabilmek varken ne önemi var. Peki besicilikte ve sütçülükte bu hemleri kullanan üreticimiz köylümüzün elindeki hayvanlar farelerle yapılan deneylerdeki gibi kısırlaşmaya başlarlarsa ne olacak. Bu hayvanların üremesi çok seneler sürmüyor. Fare deneyinde ne olmuştu Rusya'da. Birkaç nesil ilerisinde KISIRLIK. Ülkemizde bu hayvanlar kısırlaşmaya başlarsa çok merak ediyorum ne olacak. Bu sorun aynı zamanda gelecek nesillerimiz içinde geçerli. Ne olacak ?????

furkan yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2011, 17:24   #96
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Sağlığa zararlı diye sigaraya her yerde yasak var. Sigarayı istemeyen kullanmaz ya da ortamından uzak durmaya çalışabilir. GDO sadece isteyene değil istemeyene de, gelecek nesillerimize de, geleceğimize de zararlı NİYE YASAK DEĞİL? Sigarayı istemeyen içmez ama GDO'yu istemeyen de yer!

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2011, 17:28   #97
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2010
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 1,058
Sevgili arkadaşlar gdo dediğimiz bitkileri bizler yıllarca tüketiyoruz farkında olmadan daha yıllarca tüketmeye devam edeceğiz

Selehattin 67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2011, 17:35   #98
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2010
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 1,058
Tüm dünyadaki insan nüfusu sürekli artmakta bu artışa rağmen dünyadaki tarım alanları sürekli daralmakta ve mevcut alanlardan yeteri kadar faydalanamamaktayız hal böyle olunca tüm dünyada zamanla peyder pey gdo olan [genetiği değiştirilmiş gıda ]ürünleri zamanla tüm ülkeler kullanacak ne kadar kalabildiyse köylerde yaşayan dostlar bu konuda çok şanslı

Selehattin 67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2011, 13:54   #99
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Merhabaç

Bu yazının tam yeri burası olmayabilir ama yine de yapıştıracak daha uygun bir yer bulamadığımdan buraya yapıştırıyorumç

Alıntı:
Ankara Hıfsızsıhha Gıda Denetim Bölüm Başkan Yrd.Gönül Özdeğer ve iki asistanı SOLİTİN adlı kimyasal ile ilgili çalışmaları ve yayınları dolayısı ile ölüm tehditleri aldıklarını açıkladılar ve savcılığa suç duyurusunda bulundular.
SOLİTİN aslında gıdalarda hiç bulunmaması gereken tamamen kimyasal bir ajan hatta basit olarak melaminimsi bir plastik,sütlere,yoğurt ve ayranlara ve sütün girdiği her çeşit besine katılıyor çünkü bu molekül su ile inanılmaz şekilde bağlanarak kıvam arttırıyor,bu hem imalat procesleri açısından zaman kazandırıyor,hem gıda doğallığını kaybettiğinden son kullanma tarihini uzatıyor ve firmaların stoklu çalışmasını sağlıyor,hem maliyeti inanılmaz düşürerek firmaların rekabet gücünü arttırıyor.

Çocuklarınıza beş kuruşa,yirmi kuruşa,elli kuruşa gofret,çikolata ve süt ürünleri alabilmemiz,evlerimize çeşit çeşit peynir,yoğurt,hazır sütlü tatlı vs girebilmesi hep bu yüzden.

SOLİTİN bir tricalcid bileşiği yani doğada en bol ve bedava bulabileceğiniz türden,tebeşir gibi,alçı taşı gibi,oysa bu bileşik böbreklerden atılırken renal tubuluslardaki glomerüllerde birikiyor ve filtrasyonu yani böbreklerin kanı süzmesini engelliyor,ve sonuç böbrek yetmezliğine kadar uzanan böbrek rahatsızlıkları serum üre ve kraetinin düzeylerinde artış ve bunun getirdiği devamlı yorgunluk hali, hafıza ve konsantrasyon bozuklukları ve hatta ciddi mental bozukluklar,Almanya Solingen üniversitesi Pskyatri bölümünce 2009 da 21.Europe Pscyhatry Society'e sunulan bildirgede Şizofreni ve SOLİTİN kullanımı arasında ilişkiler olması muhtemel olduğu,Özellikle Paranoid Şizofreni vakalarında kanda tricalciophospate bileşiklerinin normalden 16 kat yüksek olduğu belirtilmesine rağmen bildirge nedense Kongrede sunum i çin kabul edilmedi.

Üretici firmalar SOLİTİN'i hiç bir şekilde ürün etiketlerinde bildirmiyor,aldığımız ürünlerde SOLİTİN olup olmadığını yine de bir kaç basit deney ile anlayabiliriz,eğer bu yönde bir şüphe oluşursa derhal bulunduğunuz il Hıfsızsıhha Md.ile ilişkiye geçerek şüpheli gıdanın test edilmesini talep ediniz,bu şekilde binlerce hatta yüzbinlerce insanın sağlığını kurtarabilirsiniz,çevrenize baktığınızda ne kadar çok dializ merkezi ve böbrek hastası olduğunu siz de görüyorsunuz bu artışın sebebi bazı ahlaksız firmaların kar hırsından başka bir şey değil.

Aldığınız sıvı ürünler (süt,ayran,çikolatalı süt vs) için şu yolu izleyebilirsiniz bir metal'i (çatal,kaşık vs) el yakacak düzeyde ısıtın ve test etmek istediğiniz sıvıya batırarak çalkalama hareketi yapın,metali çıkardığınızda birbirinden ayrılmış öbekler halinde beyaz topaklar görürseniz o üründe SOLİTİN var demektir.

Peynir vs türü ürünlerde ise üründen bir parça alarak sirkeli suya koyunuz eğer sirkeli suyun üzerinde kalan beyazımsı bir tabaka görürseniz o üründe SOLİTİN var demektir.

Çikolata,gofret türü ürünlerde ise ürünü elinizle basitçe kırın, eğer kırığın her iki tarafında süt beyazı noktalar varsa o üründe de SOLİTİN vardır.
Sağlığımız için,geleceğimiz için,çocuklarımız ve sevdiklerimiz için bu bilgileri bütün çevremize yayalım ve toplumsal olarak tepkimizi ortaya koyarak AB Normlarında olmayan bu katkı maddesinin üretici firmalar tarafından daha fazla kullanılmasını engelleyelim. Saygılarımla

Yrd.Dç.Dr Gülden Semavi
Ankara Üniversitesi Hacettepe Tıp Fakültesi Biyokimya Blm.

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2011, 10:39   #100
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Amerika'dan ahlaksız teklif !...

Ekonomik Ortak Komisyonu'na GDO'lu gıda gündemi damgasını vurdu. Pazarın hâkimi ABD, Türkiye'ye yeni düzenleme 'önerdi'.

GDO cezalarnz ok ar gzden geirin - Gazeteport.com

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2011, 01:25   #101
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
AB' de bile, GD ürünlerin Afrika' da ticari bir riski varmı diye tartışmalar yapılıyorsa, söz bitti demektir.

Hani filmlerde söylenir, romanlarda yazılır '' Satın alamayacağım şey, hükmedemeyeceğim yer yok'', karakterlerden biri söyler. Bizler önce İnsanın genetiğine acil müdahale yapıp değiştirelim. Kötü hasletlerini ayıklayan çalışmalar yapalım. Hatta, iyi hasletleri aşı ile artırma yoluna gidelim, Ağaçlar.net' te uzman çok.

Çin, hayret bir şey ama, orada, hemde o yönetim altında GD ürünlere bulaşabiliyor. Çok eski değil, 15-20 sene önce, kendi yerli mısır genlerini korumak için, batısındaki tüm Asya ülkeleri ile 3-5 sene mısır ekmemeleri karşılığında ve başka ürünlerin ekimini cazip kılmak için, o ülkeleri subvanse etme çalışmaları vardı(hatta GDO çamuruna batmış addettiği ülkemizi hariç tutup, Azerbaycan' dan başlamış idi). Derler ya, Adam para buldu mu, ya karısını, ya da atını değişir imiş. Çinde öyle bir ikilime girdi gibi). Yılda 400 milyon tonluk gıda ihtiyaçları için, üretimi arttırmaya yöneldiler. Azalan/artan (Yıl ortalamasının üstünde, fakat mevsim dışında sel şeklinde yağış alan bölgeler vs.) yağışlar ile sera gazlarına karşı tedbir olarak, çok kısa dönemde, ülke alanında, %18 den %30 lara çıkarılan GD lu yeşil alanlar yarattılar. İklim sorununa çözüm ürettiler(kendilerince). Yenilenebilir enerji, biyogaz elde etme amaçlı ürünler vs. Büyük çiftliklere karşı olmalarına rağmen, aslında yapılanlar, o yolun açılması. Fazla nüfuslarını belki de bu yolla elemine edecekler, doğum kontröl programlarına ilaveten GDO.

Afrika kıtasında, sadece Güney Afrika Cumhuriyetinde GD ürünler var. Yönetenlerin zihniyet/kökeni belli. Etkilenenler de siyahlar, sorun yok yani.

ABD, zaten sermaye odaklı bir ülke (gelişmiş muz cumhuriyet modeli-silahı başkalarına veren, ellerinde silah olmayanlar). Başkanlarının bile borusunun ötmediği/ötemediği ülke, GDO hiç te sorun değil, bizle beraber dünya da batsın zihniyeti.

Ülkemde olanlar, ucu bana dokansa da önemsiz düzeyde, nolcak ki? Tevekkel ALLAH.

Biz ne yapmalıyız acaba? Bu kadar apaçık olan suç odakları ''sülük takımı'' için genetik islah projesi/AR-GE üzerine eğilmeliyiz.

Nasıl diye sormayın sakın lütfen, bende para yok, dolayısı ile onların, zaten olmayan haysiyet/din/imanlarını satın alamam)

Saygılarımla lütfen.

Sülük takımına, ''cepli kefen'' üretme modeli üzerinde çalışmalar yapan birisi.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2011, 09:31   #102
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
ABD’nin Türkiye'de yürüttüğü GDO propagandası, diplomatların yazışmalarıyla ortaya çıktı.

İşte GDO oyununun belgeleri - Gerçek Gündem

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2012, 22:41   #104
Ağaç Dostu
 
Birsen 33's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-07-2011
Şehir: Mersin
Mesajlar: 113
"GDO' LU ÜRÜNLERE HAYIR"

GDO ürünler bir yönetmelikle yasaklandı, iyi oldu. insan neslinin sağlıklı devamı için gerekliydi. İçeriğinde modifiye ürün yazanlar da gdo lu oluyormuş okuduğuma göre doğruluğundan tam bilgim olmadığı için emin değilim. Bir şeyler satın alırken göz önünde bulundurmak gerek..

Tohumlar bu yönetmeliğin dışında tutulmuş. Tohum deyince mısırı da soyası da girer bunun içine ve bunlar içerde yenilebildiği gibi yetiştirildikten sonra diğer yiyecek gruplarının hazırlanmasında kullanılabilir.

Geçenlerde bir gazete haberi okumuştum. Genleriyle oynanmış gıdalarla beslenen farelerinin sağlıklarının bozulduğu, çoğunda kısırlık görüldüğü, doğan yavrularının da bir kaç ay içinde öldüğü yazıyordu. Bu bilim insanlarının yaptığı bir araştırma sonucuydu. Böyle zararlı bir durum gözardı edilmemeliydi.

Tam ayrıntılarını hatırlamadığım yine bir gazete haberi Türkiyenin bir bölgesinde sanırım Trakyaydı, belli bir zamandan sonra evlenen her 10 aileden 1 i kısırlık tedavisi görüyor. Bu büyük bir sayı.

Çaresiz hastalıklar, Kronik hastalıklar ve obezite son yıllarda hem yaşlılarda hem gençlerde hem çocuklarda arttı. Bütün bunlara genel olarak etki eden bir şeyler elbette vardır ve değişiktir.

Biz ise tohumculukta yüzde 70 dışardan alıyoruz. 2001 den önce yüzde 10 kendimiz üretiyormuşuz şimdi yüzde 30 kendimiz üretiyoruz. Bu kadar dışarıya bağımlı olduğumuz bir durumda bu yönetmelik çıkarılırken tohumculuğun yönetmelik dışında tutulması yanlış. Pahalı bir sektör olduğundan da suistimal edilebilecek bir durum. Bazı ülkelerin Dünya insanlarının yiyeceklerini ve dolayısıyla geleceklerini kontrol etmeye kalktıkları bir yana bazı ırk insanları kısırlaştırma yoluyla yok etme planları da var bu işin içinde.

Kendi ürünlerimizi kendimiz yetiştirebilmenin yanında en temizinden kendi tohumlarımızı da kendimiz üretebilmeliyiz. Bu ülkede onlarca ziraat fakültesi var, zirai donatım kurumları var, yüzlerce ziraat mühendisleri ve teknikerleri var. Yapabildikleri kadar yapsınlar, devletin yetemediği yerde bu işle uğraşanlara teşvikler verilerek sağlanabilir. Ellerin neydiği belirsiz tohumlarına da böylece muhtaçlıktan kurtulmuş oluruz Allahın izniyle.

Sağlığımız önemliyse ufak ayrıntıları gözardı edemeyiz.

Not: GDO'lu ürünler hakkındaki yönetmelik çıktığı zaman yazdığım bu makalem 17.11.2009 tarihinde www.edebiyatdefteri.com sitesinde yayınlanmıştır.

Birsen 33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2012, 22:51   #105
Ağaç Dostu
 
Birsen 33's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-07-2011
Şehir: Mersin
Mesajlar: 113
DÜNYA GENETİK PROJELER YARIŞMASI...

Dünya Genetik Projeler Yarışmasi yapılıyormuş. Tüm ülkelerden genetik profesörleri yarısmaya çalışmaları ile katılmış.
ilk Fransiz profesörün çalışmasının başına gelmişler. Jüri başkanı çalışmasının ne oldugunu
sormus.
Fransiz profesör baslamis anlatmaya:
-’Ben inek genleri ile tavuk genlerini birleştirdim. Ortaya çıkan mahlukatın eti kırmızı et
kadar lezzetli, beyaz et kadar sağlıklı oldu’ demiş... Ardından diğer çalışmaları ülke ülke
gezmeye baslamislar.
Sıra gelmiş Türkiyeden bizim Laz profesöre...
Jüri başkanı:
-’Sizin çalismaniz nedir? ’ diye sormuş.
Laz profesör anlatmiş:
-’Ben demiş, karpuz genleri ile hamamböceği genlerini birleştirdim! ’
Birden tüm jüri üyelerinden bir kahkaha kopmuş ve başkan Laz profesöre:
-’Bu çalişma ne işe yarar? ’ diye sormus.
Laz profesör:
-’Acayip işe yarıyor, karpuzu kesiyorsun, çekirdekleri kaçışıyor...

Fıkra işte...
sağlıklı günler temennimle.

mrduran beğendi.
Birsen 33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2012, 09:37   #106
Ağaç Dostu
 
uzaytek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 3,991
Galeri: 23
Gıdacılar GDO’lu ithalatından vazgeçti

Greenpeace'in Türkiye’de “Yemezler” sloganıyla uygulamaya koyduğu kampanya sonuç verdi. Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu, gıda amaçlı 29 GDO’lu genle ilgili başvuruyu geri çekti. Federasyon Başkanı Şemsi Kopuz, “Endişe ve karmaşanın sona ermesi için Biyogüvenlik Kurulu’nu göreve çağırıyoruz” dedi.

Gıdacılar GDO

Birsen 33 ve mrduran beğendi.
__________________
uzaytek
uzaytek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2013, 22:25   #107
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
yemekyolculugu: Bol Bol GDO!

Arkadaşlar videoyu izleyin...

mrduran beğendi.
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2013, 22:34   #108
Ağaç Dostu
 
Fagus Sylvatica's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2012
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 559
GDOnun en temel zararlılık nedeni, vücudumuzun tanımadığı proteinlerin tüketimiymiş ve bu vücuda çok zararlıymış bir doktorun dediğine göre. Onun yenine daha doğal yöntemler bulmaya çalışmalılar. Kontrollü hızlandırılmış evrim örneğin. Tabii uzmanları daha iyi bilir.

Fagus Sylvatica Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2013, 12:01   #109
Ağaçsever
 
AÇakıcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 98
Göze Tarım Ürünleri'ne ait 21 bin ton, TAT Bakliyat'a ait 1648 ton, Tiryaki Agro Gıda'ya ait 360 ton GDO'lu pirince el konuldu. pirinçte bulunması gereken kadmiyum (kanserojen ağır metal element) miktarının standartlardan 35 kat fazla olduğu ortaya çıktı. Afrika ve Çin'den Amerika'ya gönderilen ancak GDO'lu olduğu gerekçesiyle ülkeye sokulmayan pirinçler, Mersin Serbest Bölgesi'nden Türkiye'ye sokulmaya çalışılırken el konuldu. GDO'lu ürünler genellikle otel lokanta gibi sektörlerde ve hazır gıdalarda kullanılarak piyasaya sürülüyor.

AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2013, 00:59   #110
Ağaçsever
 
tevmen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-09-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 58
Galeri: 2
Cem Seymen'in geçen haftalarda yayınlanan bir programına rastladım:

GDO ZARARLIMI ? - YouTube

Tek katılmadığım tarafı Türkiye'deki tüketicinin dünya genelinden daha bilinçli olduğu lafıydı. Programın başındaki röportajlar tersini söylüyor.

Parantez içinde bakanın GDO içeren yemlerle beslenen hayvanlardan elde edilen ürünlerin etiketlenmesi üzerine bir yıl kadar önce söz verdiğini, ancak hala böyle bir uygulama olmadığını da söylüyor. Acaba bilgisi olan var mı?

tevmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2013, 16:05   #111
Ağaçsever
 
AÇakıcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 98
Kaliteyle ilgili eski yasalar; "Haklıysan bunu ispat et" mantığıyla yapılıyordu. yani eğer doğru dürüst bir ürün üretiyorsan bunu ispat edebilmek için bir çok masrafa girer doğruluğu güvenliği tartışılır kurumlardan belge alırdın. bazıları da bu belgeleri parayı verene verirdi. şimdi ise Osmanlı'daki bir peynir yasası örnek alınarak yapılmaya çalışılıyor. eğer satılan peynirde satıcı hiçbir şey söylemiyorsa bu peynirin kaliteli olduğu var sayılırdı. Kaliteli peynir sadece koyun peynirinden yapılır. Ve eğer peynir koyun peyniri değilse esnaf suçlu kabul edilir ve cezalandırılırdı. Bu nedenle diğer peynirleri satmak zordu ve hatta neredeyse hiç satılmıyordu. yani inek peyniri satan tabelada "inek peyniri" yazacak ya da satarken müşteriye beyan eder, yoksa cezalandırılır. hiçbir şey söylemeden yazmadan satıyorsa peynir halk tarafından bilinen kalitededir, yani koyun peyniridir.

Yeni yapılmaya çalışılan yasada bu örneği ele alarak eğer bir üründe bir bilgi yoksa bu ürün Türk Standartları Enstitüsü'nün belirttiği kalitede olmak zorunda olacak. eğer bu standartların dışındaysa bunu mutlaka belirtmek zorunda kalacaktır. yani artık işini doğru dürüst yapanlar bir de bunu ispat etmek için bir sürü para ve zaman harcamak zorunda kalmayacaklardır. bu harcadıkları para da ürünün fiyatını etkilemeyecektir. zaten kaliteli olan hem de ucuz olacağı için de kimse boşa masraf edip kalitesizi piyasaya sürmeyecektir.

AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2013, 20:48   #112
Ağaçsever
 
tevmen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-09-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 58
Galeri: 2
Sayın AÇakıcı,
sorum GDO kullanılarak üretilen ürünlerin bahsettiğiniz standartların içinde mi dışında mı kaldığıydı. Bürokratik masrafları azaltmak konusunda size katılıyorum. GDO açısından ise sorun kaliteli-kalitesiz değil tehlikeli-tehlikesiz ayrımını yapmak, o da herhangi bir standartlar enstitüsünü çok aşan bir problem.

Her halükarda bir şeyin yokluğunu ispatlamak varlığını ispatlamaktan çok daha zor iş. Yani en yüksek düzeydeki bir bilim kuruluşu bile 'tehlikesi yoktur' diye kesin bir sonuç açıklayamaz. Ancak risk konusunda belirlemeler yapar sınırlar koyar. Standartlar ise kabul edilebilir risk seviyesini belirler. Peki GDO konusunda kabul edilebilir risk nedir? Konu hakkında cahilim, buradan okuyup daha iyi anlamaya çalışıyorum. Ama galiba kimse riski net bilmiyor, dev şirketler sağolsun araştırma yapmak Kaf dağına çıkmak gibi birşey olmuş. Bilinmeyen risk en kötü olasılığı da içerdiğinden en iyisi GDO'yu bahsettiğiniz standartların dışında tutup seçimi tüketiciye bırakmak. Gerçi daha iyisi var, genlerle oynamayı bu işin açık arayla en büyük uzmanı olan doğaya bırakmak!

tevmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2013, 00:54   #113
Ağaçsever
 
AÇakıcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 98
Bu işlerle ilgili biriyle yaptığım bir sohbetten alıntılar yaptım bahsettiğim standartlar değil de farklı bir şey bile demiş olabilir mesela Türk Gıda Kodeksi de demiş olabilir. Örneğin bir çok ürünün protein değeri eskiden çok yüksek yazıldığı için hemen hemen her hazır gıdaya eskiden jelatin (genellikle domuz, çürümüş etler, kesimhane atıkları, yenmeyecek türde hayvanlardan üretilen jöle) kullanılmak zorunda kalınıyormuş. yani siz ne kadar dürüst olursanız olun yasalar sizin ürününüzün protein değerini çok yüksek olması gerektiğini yazdığı için bu jelatini ürününüze katmak zorunda kalıyordunuz. şimdi ise gerçekte olması gerektiği şekline düşürüyorlar. böylece ürüne jelatin katamıyorsunuz çünki hemen protein değeri yükseliyor ve standartların dışına çıkmış oluyorsunuz. yeni yasalar düzenlendiğinde bu gibi farklılıkları da siz özellikle belirtmek zorunda kalacağınız için ürünü de satamayacaksınız. bu yasalar değiştikçe örneğin susam katılan ürünlerin etiketinde "ithal susam" ibaresi bile bulunmaya başladı a101 bim gibi marketlerdeki tahinlere bakabilirsiniz. ayrıca nar ekşisi yerine "nar ekşili sos" yani gerçek nar ekşiymiş gibi satamıyorlar veya standart dışı sucuklarda da "sucuk benzeri ürün" yazmak zorunda kalıyorlar.

AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2013, 01:04   #114
Ağaçsever
 
AÇakıcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 98
HER TÜRLÜ GDO ZARARLIDIR.

bunu şöyle açıklıyorlar; bir ürünün GDO'lu olabilmesi için öncelikle bir bakteriden "yeni gen kabul eden gen" aktarılıyor(muş). GDO'lu ürünler de bu gen sayesinde kolay fark edilebiliyorlar(mış). GDO'lu ürünler ne olursa olsun kullanılan ülkelerde görülen sorunlar aynı; kız doğumlarında artış, erkek hormonlarında bozukluk, erken ergenlik, arıların azalması ve yok olması, bağışıklık sistemi ile alakalı rahatsızlıklar... ayrıca sonradan yasaklanan ve maalesef bir şekilde Türkiye'ye de girmiş bir patates tohumunun toprakta başka hiç bir ürünün yetişemeyeceği şekilde toprağı tahrip ettiği fark edilmiş. sözde bunu yabani otla mücadele amacı ile verilen bir gen yapıyormuş... Sizce hiç yeşermeden direk kırmızı olarak oluşan bir domates ne kadar etik? olgunlaşmamış bir domatesi kırmızı rengini veren bir bitkiden alınan gen ile boyuyorlar. hem de hiç doğmadan boyuyorlar. siz kırmızı domates yediğinizi zannediyorsunuz ama o maalesef aslında yeşil olgunlaşmamış bir domates... likopenini arttıralım da daha sağlıklı bir domates olsun diye yapılmış bir çalışma yok )

Birsen 33 beğendi.
AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2013, 01:29   #115
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AÇakıcı Mesajı Göster
HER TÜRLÜ GDO ZARARLIDIR.

GDO'lu ürünler ne olursa olsun kullanılan ülkelerde görülen sorunlar aynı; kız doğumlarında artış, erkek hormonlarında bozukluk, erken ergenlik, arıların azalması ve yok olması, bağışıklık sistemi ile alakalı rahatsızlıklar...
Biliyorsunuz, GDO'lu yiyecekler 15 senedir ABD'de tüketiciler tarafından, GDO'lu oldukları da bilinmeden tüketiliyor.

GDO savunucuları ikide bir "bakın ABD'de bunlar toplum tarafından onbes senedir tüketiliyor, bir şey oluyor mu? Hem bir şey olsa ABD kendi vatandaşına bunları yedirir mi?" diyerek GDO'ların sağlık bakımından zararsız olduğunu bizlere ispat etmeye çalışıyor.

Ne dersiniz? GDO tüketmek Amerikan toplumunu sağlıklı yapmış mıdır? En azından toplumun sağlığına olumsuz etkisi olmamış mıdır?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2013, 15:19   #116
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Asıl amaç Dünya nüfusunu 500 milyona indirmek...
GDO da bu amaç doğrultusunda kullanılan araçlardan biri...

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2013, 15:28   #117
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Asıl amaç Dünya nüfusunu 500 milyona indirmek...
GDO da bu amaç doğrultusunda kullanılan araçlardan biri...

Rockefeller "Bize hizmet etmesi için 1 milyar insan yeter" demişti.


O sayıyı daha da mı aşağı çektiler?

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2013, 15:49   #118
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster
Rockefeller "Bize hizmet etmesi için 1 milyar insan yeter" demişti.


O sayıyı daha da mı aşağı çektiler?


Guide Stones Rehber Taşları, Lincoln ve Kennedy Gizemi

ayazkentli beğendi.
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2013, 16:03   #119
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Dünya Nüfusu Beş Yüz Milyona İnecek « Kuraldışı Dergi

Konuyla ilgili ...

ayazkentli beğendi.
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 00:23   #120
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
GDO (GMO) - Genetiği Değiştirilmiş Organizma (Genetically Modified Organism) nedir?

Cevabın ayyuka çıkmış olmasından dolayı bu saatten sonra ne de saçma bir soru diye düşünülebilir. Fakat şimdi bile bir çok kişi GDO'nun ne olduğunu fena halde karıştırabiliyor. Kimi bilmediğinden, kimi de aklınca kafa karıştırmayı marifet saydığından. Hatta, herhangi bir şekilde bir "gen"in bir DNA'dan başka DNA'ya kalk gidelim demesine sebep olanları da GDOcu diye nitelendirip, insanları GDOcu olmayı tevekkül ile kabullenmeye davet edebiliyorlar.

"Promised Land" diye bir film aklıma geldi. "Global" isimli bir doğal gaz şirketinin temsilcisi, çoğunlukla çiftliklerden oluşan bir kasabaya gider. Görevi kasaba halkını arazilerinde doğal gaz arama ve çıkartma izni vermesi için razı etmek, çiftçilere izin belgelerini imzalatmaktır. Şirket temsilcisi büyük paralar ve ümitler vaad ederek çiftçilerle görüşmeye başlar, rüşvet teklif ettiği bir ileri gelenin yardımıyla toplantılar düzenler. Kasabada yaşayanlardan farklı görünmemek için giysilerini bile kasabadan alır, delik bir bot giyip, külüstür bir araba ile dolaşır, işler iyi gidiyordur.

Sonra bir toplantıda, okulda öğretmen olduğu söyleyen bir yaşlı, doğal gaz işinin suları ve toprağı zehirlediğini söyleyerek kasaba halkının bir oylama yapması gerektiğini belirtir. Şirket temsilcisi bu yaşlı adamı ciddiye almasa da, akşam şirket merkeziyle görüştüğünde bu adamın MIT mezunu bir fizikçi olduğu ve uzun yıllar yüksek teknoloji ile çalıştığı, emekli olduktan sonra eğlenmek için öğretmenlik yaptığı ortaya anlaşılır. Tüm kasaba ve şirket görevlisi bir müddet sonra yapılacak oylamaya kilitlenir.

Tam bu esnada kasabaya bir çevreci gelir. Doğal gaz şirketinin faaliyetlerini takip ederek elinden geldiğince engelleme yapmaktadır. Genç, güler yüzlü, herkesle hemen iletişim kuran çok sıcak kanlı, dost canlısı biridir. Elinde daha önce doğal gaz çıkartma tesisleri kurulan bir kasabada yaşanan çevre felaketlerine ait, bozulan doğa, zehirlenerek ölen inekler vb. resimler vardır. Okulda öğrencilere doğal gaz çıkarma sürecinin detaylarını ve bu süreçte çevrenin nasıl geri dönüşü olmayan bir şekilde zehirlendiğini anlatır, resimlerle gösterir.

Şirket temsilcisi, faaliyetlerini durdurup kasabayı terk etmesi için çevreciye rüşvet verir. Çevreci rüşveti kabul etmiş görünüp parayı alır ama ertesi gün rüşvet diye aldığı parayı da kullanarak çalışmalarını daha da hızlandırır, üzerinde çevre felaketi resimleri olan ve "global go home" yazılı broşürler bastırır, tabelalar yaptırır, bunları her yere asar, dağıtır vs. Şirket için durum eskisi gibi parlak değildir artık, çevreci müthiştir, aklını çelmediği kimse yok gibidir. Anlattığı her şey gerçektir ve doğal gaz işinin bir kasabada yaratacağı çevre felaketini anlatamadığı kimse yoktur.

Oylamaya az kala bir akşam şirket merkezinden destek gelir, çevrecinin insanlara gösterdiği çevre felaketi resimleri, zehirlenmiş inekler vs. düzmecedir ve doğal gaz çıkarılmış bir kasabanın başına gelenlerin resimleri değildir. Çevreci, anlattıkları doğru bile olsa, anlattıklarını üzerine bina ettiği zeminde yalan söylemiştir, insanlara o resimleri satmıştır ve sattığı şey yalan içermektedir. Artık şirket temsilcisine basitçe çevrecinin ipini çekivermek kalır. Yarattığı her şeyin yerle bir olmasını zevkle izleyebilecektir.

Şirket temsilcisi ayağına gelen zaferin tatını çıkarmak için çevreci ile görüşür. Görüşmede anlaşılır ki, esas düzmece olan çevrecinin kullandığı resimler değil, çevrecinin kendisidir. Çevreci de doğal gaz şirketinin bir çalışanıdır, başından itibaren her şey planlıdır. Şirket temsilcisinin tek yapması gereken parmağının ucuyla çevrecinin yalan zemini üzerine bina ettiklerini yıkıvermektir. Bu yıkımla beraber çevrecinin insanlara anlattığı ve aslında doğru olan her şey de yıkılmış olacak, bir daha hiç kimse çevre felaketi hakkında insanları inandıramıyacaktır.

Yalan ile doğru bir şey dahi satılsa doğrunun da kıymeti kalmıyor. Esasen doğru olanı mahvetmek istiyorsanız işe yalan ile başlayın, kıssadan hissesi de bu olsa gerek.

Kimilerine göre hepimiz GDOcuyuz. Hatta GDOcu ne demek, hepimiz GDOnun ta kendisiyiz. Dolly ismindeki 6LL3 klonlanmış koyun gibi değilsek, (bazı tek yumurta ikizleri hariç) herkesden farklı genetik kombinasyona sahibiz. İki ayrı kabak çekirdeğini, söz gelimi bir kestane kabağı, bir de şu çok büyüyen turuncu renkli kabak çekirdeğinden 10 metre mesafe ile toprağa sokuşturalım, çimlenip çiçek açsın, kabak versin, böylece gdocunun hası olursunuz, hem de başka bir şey yapmadan ve baskın turuncu kabağı senelerce kestane kabağından temizleyemezsiniz. Hoş, vişne anacına kiraz aşılamak bu türden bile bir gdoculuk sayılmaz. Sonunda ne gdo'lu kiraz, ne de gdo'lu vişne olur. Aşı tutarsa vişnenin kök sistemini kullanan, aşı kaleminin çeşidi her neyse o çeşitte meyve veren bir kirazınız olur ve anacın karakteri suyun başını tuttuğundan ağacın yapısını da belirler.

Şimdilerde yeni yeni iki ayrı transgenik tütünü biri anaç olacak şekilde biribirine aşılayıp, aşı yerindeki dokularda her iki çeşide ait ayırd edici genlerin kloroplast yoluyla yatay geçişini inceliyorlar. Fakat esas üzerinde çalıştıkları transgenik anaçlara normal kalemlerle aşı yaparak transgenik olmayan ürünler peşindeler.

GDO'nun doğru dürüst bir tanımı var tabii. Üstelik modern olan ve modern olmayan şeklinde de değil. İlk tanım Cartegena protokünde, adı geçen de GDO değil, LMO (Living Modified Organism - Yaşayan Değiştirilmiş Organizma)

"Article 3, Use of Terms

g) Yaşayan Değiştirilmiş Organizma: Modern biyoteknoloji kullanılmak suretiyle elde edilen kendine has bir genetik kombinasyona sahip bir yaşayan organizma.
i) Modern biyoteknoloji:
a) Rekombinan deoksiribonükleik asit (recombinant deoxyribonucleic acid - DNA) ve nükleik asitin hücrelere veya hücre için organlara doğrudan enjeksiyonu dahil organizma dışı laboratuar nükleik asit teknikleri,
b) Geleneksel üretim ve ıslah çalışmalarında kullanılan teknikler haricinde, doğal fizyolojik çoğaltma ve tekrar birleştirme engellerini aşarak taksonomik sınıflandırmaların ötesinde hücrelerin füzyonu."
şeklinde verilmiş.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ise GDO'yu şöyle tarif etmiş (yine eskisi, yenisi yok).

"Genetiği değiştirilmiş organizmalar, doğal olarak meydana gelemeyecek şekilde genetik meteryali (DNA'sı) değiştirilmiş organizmalar olarak tanımlanır. Bu teknolojiye, modern biyoteknoloji, gen teknolojisi, bazen rekombinan DNA teknolojisi veya genetik mühendisliği denir. Bu yolla, biribiriyle ilişkili olmayan türler arası da dahil olmak üzere belirli bazı genler bir organizmadan diğerine transfer edilirler."

Institute of Responsible Technology, bu açıklamayı daha da basite indirgeyip kolay anlaşılır hale sokmaya çalşmış.

"Genetik mühendisliği geleneksel üretim ve ıslahtan tamamen farklıdır ve kendine özel riskler taşır.

Geleneksel üretimde bir domuzun başka bir domuz ile çiftleşip yeni bir çeşit elde edilmesi mümkündür, fakat bu domuzun bir patates ile veya bir fare çiftleşmesi mümkün değildir. Hatta at ve eşek gibi biribirine yakın ve üreyebilir türlerin çiftleşmesinden kısır yavrular (katır) doğar.

Genetik mühendisliği ile doğanın türler arasına koyduğu bariyerler kırılabilir. Söz gelimi, domatese balık genleri yerleştirdiler. Bunların sonucunda elde edilen bitki veya hayvanlara ait özelliklerin doğal süreçlerle elde edilebilmesi mümkün değildir."

Ülkede GDO'lar konusu kamuoyunda ilk patlak verene kadar detayını anlamak adına çaba gösterme fırsatımız olmamıştı. Nedir diye çırpındığımız bir sürecin sonunda o zamanki bulgularımızı dönemeç yazısında toparlamaya çalışmıştık. Dört senedir köprünün altından çok sular aktı. Konu ile ilgili öğrendiğimiz başka bir çok gerçek ortaya çıktı, sürekli başka yeni gelişmeler oluyor, görünen o ki, bundan sonra da olacak.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024