agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)




Beğeni Düzeni975Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-09-2010, 18:23   #811
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,324
Galeri: 3
Sağolun sayın ahmetbagatur,

Çatının hikayesi uzun. Çatıdaki final benimde içime sinmiş değil ancak şartlar zorladı, en kısa yol olarak bu şekli seçtim, evin üstünü kapayıp, orada daha fazla oyalanmadan başka işlere geçiş için. Bu hali ile teras çatı denilen bir çatı halinde. Mevcut beton üzerinde henüz bir işlem yapılmadı. Nasip olursa yağmurlar başlayınca, uygun bir günde şap atılacak bilahare izolasyon işi var. Bu hali ile bir müddet kullanalım diye düşünüyorum, belki sonradan üzerine gizli bir kiremit çatı oturturum.

Görünen beton duvar demirlerle çatı betonunun demirlerine bağlı sağlam bir duvar. İleride kiremit çatı yapılırsa onu fırtınalarda korusun diye yapıldı. Kiremit çatı yapılmazsa da bu haliyle çatıda bir güvenlik elemanı halinde kalacak. Dış yüzü püskürtme sıva. Gerekirse dediğiniz gibi duvar ve beton satıh, ileride kayrak taş ile kaplanabilir. Usta da bu sebepten sıvayı ince tuttu, taş duvarla beton duvar arasında 3 cm. lik bir pay hala var.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2010, 10:15   #812
Ağaç Dostu
 
Ozi'nin Bahçesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: Istanbul / Karamürsel
Mesajlar: 202
Bu işin bölge ve yaşam koşulları ile çok alakası yok bence.Avustralyanın tropik bölgeleri var, çöl olan yerleri var , keza Amerika'da öyle. Biz bu kültürü unuttuk bence betona saplandık kaldık. Ahşap sanayimizde gelişmedi doğal olarak . Diğer ülkelerdeki Ahşap ürünlerin kalitesi ve çeşitliliği bunu gösteriyor.
Konuyla alakalı tam da bugün yayınlanan bir yaz ilginç geldi.
Linkini veriyorum, ilginizi çekebilir.

http://ekonomi.haberturk.com/emlak-m...i-betonarme-mi

Ozi'nin Bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2010, 08:47   #813
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,324
Galeri: 3
İçeride derzlerin büyük kısmı tamamlanmış, sadece salon kaldı.

Usta, bir kağıda inşaatın yaptıranını, yapanını, tarihini yaz, içine madeni kuruş para koy sonrada naylona sar ve derzin yapılacağı bir oyuğa koy dedi. Peki usta dedim yazdım bir güzel ve koydum bir oyuğa. Usta üzerini derzledi. Bu adettenmiş...

Büyük odanın derzleri yapılmış hali aşağıda.

Eklenen Resimler
  
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2010, 08:40   #814
Ağaçsever
 
mustafademir24's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 49
MÜKEMMEL BU OLSA GEREK YAHU) Bayıldım sayın hoşseda güle güle oturun sağlılıkla oturun sevgiyle yaşayın inşallah.....

mustafademir24 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2010, 09:49   #815
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,324
Galeri: 3
Sağolun sayın mustafademir24,

Daha güzeli sizlerede nasip olur inşaallah.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2010, 11:00   #816
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
Sn. Hosseda, çoğu bitmiş azı kalmış, kalanı da kolay çıksın. Derzden sonra bile evin havası çok değişecek. İnce işlere gelince biraz ince ince kafa yormak gerekiyor ama yine de zevkli. Kolaylıklar dilerim.
Derzden sonra evin havası değişecek demiştim ama bu kadar güzel olacağını tahmin edememişim. Güzel günlerde oturun. Bu güzel duvarların ahşapla birleşmesinin fotoğraflarını da yakında göreceğiz, işte o zaman daha da güzel olacak.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2010, 00:31   #817
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,324
Galeri: 3
Teşekkür ederim sayın Kiraz.

Doğramaların ahşap olmasına büyük gayret göstermekteyim. İnşallah beceririm.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2010, 14:34   #818
Ağaçsever
 
Etrim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-08-2010
Şehir: Bodrum / Muğla
Mesajlar: 42
Merhabalar, inşaatında ve bahçe duvarlarında taş kullanmış birisi olarak taş ile çalışacaklara hesaplarını çok dikkatli yapmalarını tavsiye ederim.

Tüm maliyetler benim önceden bütçelediğimin iki katına çıktı neredeyse. Taş duvar örerken unutulan veya ciddiye alınmayan gider kalemlerinden en önemlileri kum, çimento ve derz için kullanılacak olan malzemedir. Sarf edilen kum ve çimento maliyeti çok ciddi boyutlarda olabiliyor. Fire'yi de hesaplayın, taş ister istemez ciddi miktarda fire verebiliyor. Kaba bir fikir vermesi için 50.00 TL/m2 işçilik istenen bir duvar için eğer taş yakından bir yerden gelecekse, nakliye çok pahalıya gelmiyorsa en az 50.00 TL/m2 taş, kum ve çimento maliyeti eklemelisiniz. Dışını taş ile kaplayacaksanız binanın betonarmesinin bu kadar ağırlığı yanal yüklere karşı taşıyabilecek gibi olması gerekir. Kaplama demek 3 - 4 cm demektir, 3 - 4 cm kaplama taş ev görüntüsü vermiyor. Daha kalın kaplamalar ciddi bir yük oluşturur ve bu yükün binaya çok iyi tutundurulması, ankrajlanması gerekiyor.

Sırf ankraj demirleri ve bu demirleri kolon ve kirişlere sabitlemek için gereken kimyasal ankraj malzemesi bile ciddi bir maliyet oluşturuyor. İçi başka teknikle yapılan dışı taş olan bir bina yapacaksanız dışarıdaki taş mutlaka araya su çekecektir, iki bölüm arasına çift komponentli su yalıtım işlemi yapılmalıdır. Bunlar yapılmazsa ileride ciddi sorunlarla karşılaşılabilir. Bu iki işlemin de bir işçilik maliyeti olacaktır.


Selamlar


Düzenleyen Etrim : 19-10-2010 saat 15:30
Etrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2010, 16:46   #819
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-10-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 3
Selam sevgili arkadaşlar.
Bu forumdaki ilk mesajım.Öncelikle Buradan Çekip Gitmek başlığındaki yazılarınızı büyük bir heyecanla okuyup,emek vererek ortaya çıkardığınız evlere gıpta ile baktığımı belirtmek isterim.Bu foruma, yaklaşık yirmi gün önce almaya karar verdiğimiz ama bu gün alabildiğimiz 600 metrekare arsaya nasıl bir ev yapalım diye kafa yorarken rast geldim. Sizlerin evleri genelde güneybatı bölgelerinde ama benim aldığım arsa karlar,soğuklar ve buzlar diyarı Sivasta. Çocukluğumun geçtiği kasabada bir evimiz olsun sevdası ile yola başlamış olduk(gerçi daha yolun başında bile sayılmayız). Evimizi çok fazla kullanamaycağız.memur olduğumdan yılda bir ya da iki sefer gitme durumumuz olacak ancak kasabamda bir evimin olduğunu bilmek bana ayrı bir huzur verecek. Kayınbiradarimde aynı memleketten olduğundan arsayı beraber aldık ve evide ortak yapmayı planlıyoruz. kendisi ağaç işleriyle uğraştığından (palet,kasa imalatı) evimizi ahşap ağırlıklı yapmak istiyor, bu durumda planımıza göre ahşap ev Mersinde üretilip kasabada montaj edilecek.kendi işçileri bu işi yapacağından çok ekstra bir işçilik giderimiz olmayacak.Ağacın kesilmesi ve fırınlanması yine aynı işyerinde yapılacak.Fakat benim aklıma takılan bizim memleket soğukları. Neyse daha ilk mesajla sizin kafanızı şişirmek istemiyorum (nasıl olsa ilerleyen zamanlarda şişireceğim ). Araştırmalarım devam ediyor.Selam ve saygılar.


Düzenleyen Korkmaztürk : 21-10-2010 saat 23:09 Neden: İmla hatası
Korkmaztürk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2010, 22:22   #820
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,324
Galeri: 3
Hayırlı olsun yeriniz sayın Korkmaztürk,
İnşallah gönlünüze göre evinizi inşa eder, huzurla içinde yaşarsınız.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2010, 20:46   #821
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-10-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 3
Sn. Hosseda.
İyi temennileriniz için teşekkür ederim. Umarım güzel ülkemde ev sahibi olmak, BAŞIMI SOKACAK BİR YER OLSUN çıkmazından kurtulur. Her insan, insanca yaşayabileceği, huzur bulacağı bir evde yaşamayı hakediyor. Rantlardan,betonlardan,trafiklerden,onlarca katlardan uzak bir yaşam diliyorum herkese.

Korkmaztürk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2010, 23:24   #822
Ağaç Dostu
 
kazim polat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2007
Şehir: Ödemiş-İZMİR
Mesajlar: 366
Galeri: 1
Hayâl Ev

Arkadaşlar Merhaba.

Uzunca bir süredir forumu pasif olarak takip ediyordum. Üst üste gelen aksilikler, inşaattaki gecikme, vs. Nedense bir türlü yazma şevki bulamadım kendimde.

Sayın Hosseda, mutlulukla takip ediyorum sizi. Allah size ve ev yapanlara sabır ve kolaylıklar nasip etsin. Gerçekten çok meşakkatli ve sabır gerektiren bir iş. Amcam ben bu işe koyulduğumda şöyle demişti : " Bir adam oğluna beddua edecekse, inşaallah inşaat yaptırırsın." dermiş. Yaşanan sıkıntılar başlarda şevkimi kırmıştı ama, çok şükür ki, zaman geçtikçe taş evin duvarlarıyla birlikte, benim de moralim yükseldi.

Yapılan köklü değişikliklere rağmen, ortaya çıkan tablodan oldukça memnunum. Ustalarımdan da memnunum çok şükür. Bana göre güzel iş çıkartıyorlar. Bu haftaki yağmurlarla biraz ara verdiler işlerine. Ama dört kişi çalıştıklarından, giriştiklerinde epey iş çıkartıyorlar. Çok istediğim ocağı, bir akşamüzeri bitiriverdiler.

Ahşap işi de oldukça meşakkatli. Çatı kaplaması için yeni ağaçlara başvurduk mecburen. Evin içinden görüneceği için, bir yüzleri planya yapıldı. Kapı ve pencere doğramalarını çıkma tahtalardan yapacağımı söylemiştim daha önce. Çatı iskeleti için gereken dilme ve babaları da çok eski, ama çok da sağlam çam keresteler bularak hallettim çok şükür. Henüz o safhaya var ama, hazır olmaları rahatlatıcı.

Şimdilik yazacaklarım bu kadar. Yorumlarınızla birlikte yeni eklemeler yaparım. Birkaç da fotoğraf eklersem hoş olur herhalde.

Sevgili Korkmaztürk, arsanız hayırlı uğurlu olsun. Allah gönlünüze göre versin.

Eklenen Resimler
  
kazim polat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2010, 05:46   #823
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,324
Galeri: 3
Sayın kazim polat,

Eviniz çok güzel göründü gözüme. Ocak hele süper olmuş. Sizin ustalarda tam eskilerden belli. Bayağıda bir su basman yapmışsınız. Pencere ve kapı üstlerini nasıl geçeceksiniz. Tavanda beton olmayacak anladığım kadarıyla, ahşap lentolar yakışacak sizin eve.
Biraz daha fotoğraf lütfen, şöyle tüm evi görsek iyi olacak.

Bana gelecek olursak, ara verdik gibi. Usta yoruldu, biraz bahçesinde işler var erteleyemeyeceği onları da halledecek bu arada. Benim içinde iyi oluyor, biraz nefesleneceğim.

Planladığımız iki iş var öncelikli. Yola dayanan istinad duvarıma arabayı koyabileceğim ilave bir platform yapacağız. Bahçedeki taşlarla ayakları yapılacak, üzerine ise beton atılacak. Bu bitince usta pencere podiyelerini dökecek. Bu iş sonrası sıra doğramalara gelecek. Bu arada bacaların örülmesi, tavan ve taban şaplarının atılması, yer döşemelerinin yapılması ustaya bakan işler.

Yere ne döşeyeceğime hala karar veremedim. Geçende bir mağazada iki kayrak taş gördüm. Birisi Eskişehirmiş diğeri Bodrum. Her iki taşında yüzeyi ev içine döşenebilecek ölçüde düzdü. Satanda zaten ev içine sadece bu ikisi olur dedi. Bejle sarı arası renkteki bu iki taş çok güzel olacak yere diye hayal etmekteyim ama soğuk olur diyede endişem var. Altına rulo mantar levhalar var onlardan sererim biraz soğuk kesilir demekteyim kendi kendime. Tabii bir seçenekte ahşap rabıta ile meseleyi halletmek.

Morali düşürmek pek fena ev inşaatında. Usta ile geçim şart. Para işinde hesap keserek yürüyün. Ödemelerinizi mutlak surette makbuz düzenleyerek yapın, hiç değilse bir el defterine yazın ve ustanın parafını alın. Zaman geçince bazı şeyler unutulduğunda o makbuzlar en büyük yardımcınız olacak. Ayrıca her karar verdiğiniz ve ustayla anlaştığınız işi hemen orada kağıda dökün ve anında imzalatın. Bu kayıtlar gerektiğinde her ikinizede yararlı olmakta.

Size son bir taviyem daha var, ama her gün ama haftalık, inşaatta yapılanlar, aldığınız malzemeler, ustayla konuştuklarınız, velhasıl o hafta inşaatta yaşanan ve aklınızda kalan her şeyi hatıra defteri yazarcasına kaydedin. Arada dönüp okumakta pek keyfli olmakta.

Allah kuvvet versin sizede. Yakışıklılara da maşaallah, allah nazardan saklasın.

Ayazkızı ve mtarslan beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2010, 23:41   #824
Ağaç Dostu
 
kazim polat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2007
Şehir: Ödemiş-İZMİR
Mesajlar: 366
Galeri: 1
Sevgili Hosseda,

Güzel dilekleriniz ve övgüleriniz için çok teşekkür ederim. Herkesinkini Allah nazarlardan saklasın.

Evet, dediğiniz gibi tavan ahşap olacak nasipse ve içeriden bakıldığında baba dallar, destekler ve planya yapılmış bedevreler görünecek. Koyu renk, mat cila ile korumayı düşünüyorum. Lentolar da, muhtelif kalınlık ve boylarda bulduğum çıkma ahşaplardan olacak, kapı ve pencere doğramaları gibi.

Granit tezgâhlar çok pahalı olduğundan onlara ulaşmak imkansız gibi görünüyor. Yapay birşey kullanmak istemediğim için evin herhangi bir yerinde, mutfak tezgâhını dahi ahşapla mı yapsam diye düşünmekteyim. Yerlerde ahşap, olmazsa olmazım. Benim daha önce oturduğum ev, birinci kattaydı. Rabıtaların üzerine laminat döşeyerek kesebilmiştik soğuğu. Taş kaplama işini bence bir kez daha gözden geçirin. Sonradan ikinci masraf çıkmasın.

Benim ustalarla şimdiye kadar bir problem yaşanmadı, çok şükür. İşi buraların tabiriyle "barışma" olarak bağladık. Tıpkı filmlerdeki gibi, paranın yarısını başlangıçta verdim, geri kalanını da iş bitiminde verecem. Benim yaşadığım sıkıntıların sorumluları ustalarım değil, başkaları. Ama bir laf vardır, " Suç yere düşmüş, sahiplenen olmamış." Neyse, vardır bunda da bir hayır.

Ocağı tam da istediğim gibi yaptılar, sağolsunlar. Ben, tam kemer olsun istiyordum ama, onlar yukarı doğru sivrelttiler biraz. Selçuklu yapılarına benzettim , çok hoşuma gitti. Kalıpsız olarak, göz ölçüsüyle bu kadar düzgün yapabilmeleri de, sizin de dediğiniz gibi "usta" oluşlarından olsa gerek, maşallah. Hatta acaba eğrilik var mıdır diye, fotoğrafı uzunca bir süre incelemiştim bilgisayarda.

Tavsiye ettiğiniz not defteri, ev başlamadan çok önce tutulmaya başlanmıştı zaten. Yapmayı planladıklarım, giderler, hoşuma giden resimler falan hep bu defterde kayıtlı. Hatta gece yarısı aklıma bir fikir geldiğinde, hiç üşenmeden kalkıp not alıyorum ki, sabaha aklımdan çıkmış olmasın. Ama bazen de, gece yarısından sonra kafamda şimşekler çakarak aldığım notlar, sabaha çok saçma geliyor. Diyeceğim şudur ki, sizin de çok iyi bildiğiniz gibi, evle yatıp, evle kalkıyorum.

Herkese kolaylıklar diliyorum...

Ayazkızı ve mtarslan beğendi.
kazim polat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2010, 22:23   #825
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-11-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 12
Taş kaplama

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Etrim Mesajı Göster
Merhabalar, inşaatında ve bahçe duvarlarında taş kullanmış birisi olarak taş ile çalışacaklara hesaplarını çok dikkatli yapmalarını tavsiye ederim.

Tüm maliyetler benim önceden bütçelediğimin iki katına çıktı neredeyse. Taş duvar örerken unutulan veya ciddiye alınmayan gider kalemlerinden en önemlileri kum, çimento ve derz için kullanılacak olan malzemedir. Sarf edilen kum ve çimento maliyeti çok ciddi boyutlarda olabiliyor. Fire'yi de hesaplayın, taş ister istemez ciddi miktarda fire verebiliyor. Kaba bir fikir vermesi için 50.00 TL/m2 işçilik istenen bir duvar için eğer taş yakından bir yerden gelecekse, nakliye çok pahalıya gelmiyorsa en az 50.00 TL/m2 taş, kum ve çimento maliyeti eklemelisiniz. Dışını taş ile kaplayacaksanız binanın betonarmesinin bu kadar ağırlığı yanal yüklere karşı taşıyabilecek gibi olması gerekir. Kaplama demek 3 - 4 cm demektir, 3 - 4 cm kaplama taş ev görüntüsü vermiyor. Daha kalın kaplamalar ciddi bir yük oluşturur ve bu yükün binaya çok iyi tutundurulması, ankrajlanması gerekiyor.

Sırf ankraj demirleri ve bu demirleri kolon ve kirişlere sabitlemek için gereken kimyasal ankraj malzemesi bile ciddi bir maliyet oluşturuyor. İçi başka teknikle yapılan dışı taş olan bir bina yapacaksanız dışarıdaki taş mutlaka araya su çekecektir, iki bölüm arasına çift komponentli su yalıtım işlemi yapılmalıdır. Bunlar yapılmazsa ileride ciddi sorunlarla karşılaşılabilir. Bu iki işlemin de bir işçilik maliyeti olacaktır.


Selamlar
Çift komponentli su yalıtımı konusunda bilgi verir misiniz.2cm kalınlığında andezit taş kaplama yaptırmak istiyorum.Bu konuda öneriniz ne olabilir.Selamlar,teşekkürler.

Abdi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2010, 07:53   #826
Ağaçsever
 
Etrim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-08-2010
Şehir: Bodrum / Muğla
Mesajlar: 42
Abdi bey merhabalar,
örnek vermek gerekirse YKS/BASF firmasının YKS- MASTERSEAL® veya Kalekim'in IZOLATEX gibi ürünleri var, bu ürünler toz ve sıvı olmak üzere set olarak satılıyor,ikisini birbirine karıştırdığınızda hızla kürlenmeye başlayan elastik veya yarı elastik bir yalıtım malzemesi elde ediyorsunuz.

Sonra yoğun bir kıvamdaki bu malzemeyi ister mala ile isterseniz sert fırça ile taş kaplanacak alana uyguluyorsunuz. Kürlendikten sonra su ve nem geçirmiyor.
Bu ürünleri ben ayrıca seramik öncesi banyo ve balkon tabanlarında da uyguladım.

Duvarda Andezit kaplama yapacaksanız yarı elastik olanı tercih etmenizi tavsiye ederim. Tam elastik olanlar hem daha pahalı hem de bildiğim kadarıyla yerde kullanımı daha uygun. Andezit çok güzel renkleri olan volkanik bir taş ama duvar kaplaması olarak kullanımını bilmiyorum.

Andezitin çok fazla çeşidi var, satıcı ile seçtiğiniz çeşidin sertliğini ve su çekme durumunu konuşmanızı ve hatta denemenizi tavsiye edebilirim. Ben pembe bir andeziti veranda sınırlarında küpeşte olarak kullandım. Islandığında çok kolay zarar görebilen bir taş.

2 cm andezit çok ağır olmayacaktır ankraja gerek olmayabilir ama granit gibi ağır taşları yapıştırmak için kullanılan kuvvetli bir harç/yapıştırıcı kullanmanızı tavsiye ederim.

İkinci kez ev yapıyor olsam taş örerken kapı ve pencere boşluklarına ahşaptan mokap/kalıp yapıp yerlerine koyarım, böylece düzgün kapı ve pencere boşlukları elde edilebilir. Bu alanları maalesef ustalarımız mastarsız çalışıyorlar sonra pencerenin altı ile üstü, içi ile dışı arasında çok ciddi ölçü hataları oluşabiliyor. Bunu fotoğraflardan bile görmek mümkün. Gönyeli ucuz bir ahşap kalıp taşın düzgün örülmesini sağlayacaktır.
İş doğramaya geldiğinde bu yamukluklar hem problem yaratıyor, hem canınızı sıkıyor. Ustalara kalsa cevap hazır, o kadar olur abi, bundan iyisi şamda kayısı, oo her pencereye kapıya kalıp hem masraf hem uğraş, gibi düşünüyorlar. Aslında doğrusunu biliyorlar ama işlerine gelmiyor maalesef.

Etrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2010, 08:09   #827
Ağaçsever
 
Etrim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-08-2010
Şehir: Bodrum / Muğla
Mesajlar: 42
Pembe andezit küpeşteler.

Eklenen Resimler
 
Etrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2010, 21:39   #828
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-11-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 12
Sayın ETRİM,
çok teşekkür ederim.dediklerinizi aynen uygulayacağım.Selamlar.Hoşçakalın.

Abdi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2010, 22:45   #829
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-11-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 12
Arkadaşlar,
İzmir Yenifoça da 82m2 taban alanlı iki kat ev yaptıracağım.Dört aydır çizim,onay yapı denetim falan filan galiba sonuna geldik.Haftaya belediyeden ruhsat işleri biter sanırım.
Temel,radye temel betonarme bina olacak.
Sizlerin fikirlerinden yaralanmak istiyorum.Temel yalıtımı,duvarda hangi malzemeyi kullanmalıyım*Tuğla,bims,gaz beton*,su ve elektrik tesisatlarında malzemeler,pencere ve kapılar vs vs..Konularında lütfen görüşlerinizi yazın.Şimdiden teşekkürler.Selamlar

Abdi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2010, 10:30   #830
Ağaçsever
 
Etrim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-08-2010
Şehir: Bodrum / Muğla
Mesajlar: 42
Abdi bey merhabalar, bence sırasıyla
- Hafriyattan sonra grobeton'u dökün ve 82 m2 tabanın etrafını radye temelin sınırlarına seviyesine kadar ucuz bir tuğla ile örün. radye için bir havuz oluşacak içerisine membran kaplatın ve bunun içerisine radyeyi dökün.
- Arazide eğim varsa bu temelin etrafından sarı renkli delikli drenaj boruları var, bu boruyu dolaştırın ve aşağıda bir kota çıkışlarını verin. Böylece temelin etrafını havalandırmış ve suyu tahliye etmiş olursunuz.
- Duvarda kullanılacak malzemeye (tuğla, gazbeton, bims vs) bütçenize göre karar verin
- Kaba inşaatın başında durun, duramıyorsanız tüm ölçüleri ve projeye uygunluğu denetleyin, kalıpları bile kendiniz ölçün.
- Temel betonunu atarken hortum teraziye göre kot alınmasını bizzat denetleyin ki sonradan ciddi hacimde şap, tesviye betonu dökmek zorunda kalmayın. Temelinizin dört köşesi terazide ve aynı yükseklikte olsun, bu yapılabilir. Subasman olacaksa, su basman üst kotu da böyle olmalıdır. Eğer çok iyi terazide bir subasman seviyesine erişebilirseniz, tesviye, seramik gibi işlerinizde çok ciddi avantaj elde edersiniz.
- Temel aşamasında bir elektrikçi ile anlaşmanız lazım, topraklama baraları temelden önce döşenmeye başlanıyor ve tüm demirler topraklanmalı.
- Yine daha bu aşamada su tesisatçısı ile anlaşmayı yapmanız gerekir.
- Kapı ve pencere gibi açıklıkların ölçü, uygunluklarını özellikle denetleyin. Tersten gidip mobilyaları, dolapları, lavaboları şimdiden farazi olarak yerlerine yerleştirinki hataları baştan tesbit edip düzeltebilesiniz.
- Eğer istenirse merdiven bile çok düzgün yapılabilir kaba inşaat sırasında ama nedense bu konu hep iç dekorasyon aşamasına bırakılır ve o aşamada düzeltilmeye çalışılır.
- Ustalara inanmayın, denetleyin.!
- İşçilikleri hakedişe göre ödeyin, ödemede asla öne geçmeyin, önden ödeme yapmayın. Mutlaka iş bitiminde alacakları ciddi bir kısım kalmalıdır.
- Kaba inşaat aşamasında sonradan kırma dökmeye gerek kalmayacak şekilde delik ve boşlukları bırakın (klima boruları geçişi, pis su giderleri vb).
- Kaba inşaat deyip geçmeyin, birinci amacınız ölçülere uygun kaliteli bir kaba inşaat yapmak ve bu kısmı kaliteli bitirmek olsun. Çünkü kaba inşaatınızın kalitesi ve projeye, standartlara uygunluğu dekorasyon aşamasında işinizi kolaylaştıracaktır.

Ayazkızı ve mtarslan beğendi.
Etrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2010, 21:59   #831
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-11-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 12
sayın Etrim,
Çok çok teşekkür ederim.Ben bu siteyi çok sık ziyaret ediyorum.Yine aklınıza gelen önerileriniz olursa yazın sevinirim. Selamlar.

Abdi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2010, 09:19   #832
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 126
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Etrim Mesajı Göster
Pembe andezit küpeşteler.
Sn. Etrim, bloğunuza baktım, güzel bir iş yapmışsınız... Tebrikler... Siz İstanbul'dan tamamen taşındınız mı Etrim'e? O kısmını tam anlayamadım, bir de emekli değilsiniz sanırım, geçm kaynağı olarak bir iş düşünüyor musunuz / yapıyor musunuz oralarda?

Bir de bu mesajınızdaki fotoda görünen ahşap (kapı mı) cinsi ve fiyatı nedir, çok hoş duruyor çünkü...

açık-pozisyon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2010, 16:13   #833
Ağaçsever
 
Etrim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-08-2010
Şehir: Bodrum / Muğla
Mesajlar: 42
Sn. Acık Pozisyon, öncelikle teşekkürler, biz hala inşaatı bitirmeye çalışıyoruz. 5 yıldır her yıl bütçe elverdiğince birşeyler yapmaya çalıştık. Etrim'e taşınmak için öncelikle emekli olmayı ve koşulların uygun olmasını bekliyoruz. Fotoğrafta görünen pencerelere ve kapılara yaptığımız çift kanatlı ahşap kepenkler. Doğramalar içten kepenkler dıştan monte edilmiş durumda.

Etrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2010, 19:37   #834
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Abdi Mesajı Göster
...
Temel,radye temel betonarme bina olacak.
Sizlerin fikirlerinden yaralanmak istiyorum.Temel yalıtımı,duvarda hangi malzemeyi kullanmalıyım*Tuğla,bims,gaz beton*,su ve elektrik tesisatlarında malzemeler,pencere ve kapılar vs vs..Konularında lütfen görüşlerinizi yazın.Şimdiden teşekkürler.Selamlar
Bir ilave de ben yapayım.

Evinizin radye temel olması inşaat kolaylığı açısından da bir avantaj. Isıtma sisteminizin, ya da en azından prensibinin ne olacağına şimdiden karar vermelisiniz. Şayet binayı sıcak tutmak gibi bir prensibi benimsiyorsanız, grabetonun üzerine döşenecek su yalıtımının üzerine yüksek basma dayanımlı ısı izolasyon malzemesi döşenip, onun üzerine temel demirleri bağlanarak betonunun atılmasını tavsiye ederim. Böylece binanın ısısının toprağa kaçmasını işin başından önlemiş olursunuz.

Sn. Hoşseda, Kazım bey, Allah kolaylık versin. İnşaat işi zaten zor. Siz bir de taş bina ile en zorunu seçtiniz. Gönlünüze göre olur inşallah.

Mutfak tezgahı olarak ahşap düşünebilirsiniz tabii. Çok da güzel olur. İkea'da çok hoş masif lamine ahşap tezgahlar var. İnegöl'de de aynını yapmışlar. Muadil malzeme ile karşılaştırıldığında çok da hesaplı.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2010, 08:31   #835
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,324
Galeri: 3
Ben denizi geçip çayda boğulanlardan olmak üzereyken galiba durumu kurtardım. İki gündür tekrar çalışma başladı ancak bugün yağış sebebi ile gene ara verildi.

Geç olsun güç olmasın diliyorum. Hayalim kurban bayramını yeni evde geçirmekti ama olmadı, acaba yeni yılı orada karşılayabilirmiyiz umudum yok değil.

Yarım kalan otoparka ait taş duvarlar bitmiş, şimdi üzerine atılacak beton işi var. O bitsin pencere podiyelerine geçecek usta. Onlar tamamlandığında doğramalar için ölçü alınacak. Bu arada usta bacaları örüp, çatının şapını atacak. O çalışma mühim suyun akarını iyi ayarlamak ve evin bir tarafından suyu aşağıya indirmek düşüncesindeyim. Şu anda üç duvardan aşağıya pvc borularla indirmekteyiz ancak boru kirliliği oldu, onu çözmem lazım. Fotoğraf var ancak yüklemede gene sorun yaşamaktayım.

Bayram tatilini fırsat bildik Datça tarafına gittik. Eski Datçada bir taş ev gördüm ( dükkan olarak kullanılmaktaydı) yerleri kayrak taş ile döşenmiş. Çok güzeldi. Evin zeminini her türlü riske girerek kayrak döşemeye kesin karar verdim. Halı ile soğuğu yenemezsem taşın üstüne ahşap döşer geçerim diyede kendimi kandırmaktayım.

Haberler bu kadar benden şimdilik.

Ayazkızı beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2010, 08:53   #836
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,324
Galeri: 3
Bahçede mevcut istinat duvarına dayanan bir arabalık bir otopark yerinin taş duvarı tamamlandı. Hafta sonu taştan yapılan ayakların üzerine beton atıldı.

Dün pencere podiyelerini döktü usta. Bugün de derzlerde kalan eksikleri yapacak ancak gene bir on gün ara veriyor, zeytinlerini toplayacak. Döndüğünde bu haftaki gibi sıkı çalışırsa bacalar ve üst şap tamamlanır, sıra içerideki eksikliklere gelir nasipse.

Ayazkızı beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2010, 12:04   #837
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,324
Galeri: 3
Altını odunluk olarak kullanacağım üstüne araba parkedeceğim bölümün resminide yüklenecek hale getirdim. Yanda da çok önceden yapılmış olan merdiven altı görünmekte.


Düzenleyen hosseda : 29-03-2015 saat 10:51
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2010, 00:47   #838
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-10-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serap95 Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar,
Dün anneannemin yaşadığı köye gittim ve sattığımız evin yerini almak için girişimde bulundum ancak alanlar evi kullanamayıp harebeye çevirdikleri halde kardeşlerine yeni bir ev yapacaklarını ve satmayacaklarını söylediler. Hayal kırıklığına uğradım ama dedemin her köylünün sahip olduğu harman yeri denilen arsası varmış acaba oraya ev yapabilir miyim? köyü gezdim bir çok ev boş ve yıkıntıya dönmüş. o evlerin kerpiçlerini ve taşlarını toplayıp 80- 100 m kerpiç ev yaptırabilir miyim? ruhsatsız olsa ne olur? bana yardımcı olursanız sevinirim.
Sayın serap95 merhaba,
Ben de sizin gibi bir yeni üyeyim ve kerpiç evle ilgili gelişmeleri merak ettim, ben de Ankara'da oturuyorum ve bu civarlarda (tercihen yabancıları seven, havası, toprağı tertemiz bir köyün yakınlarında) bir-birr buçuk dönümlük bir bahçe alıp ahşap ya da taş ev yaptırmak istiyorum. Kerpiç ev konusunda pek kaynak bulamadığım için onu düşünemiyorum pek, siz hiç bilgi toplayabildiniz mi?

Sayın kazımpolat ve hosseda, içinden geçtiğiniz tüm aşamaları okudum, güzel evlerinizde güle güle, sağlıkla, huzurla oturunuz...

misk-i amber Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2010, 16:07   #839
Ağaçsever
 
Etrim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-08-2010
Şehir: Bodrum / Muğla
Mesajlar: 42
Aşağıdaki linkte Saman balyaları ve toprak ile yapılan bir evin öyküsü var. Bu duvarlar Orta Anadolu iklimi için mükemmel yalıtım sağlayabilir. Yapımı da oldukça kolay görünüyor.
http://www.buildingwithawareness.com/Picturetour1.html

Etrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2010, 20:56   #840
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Saman balyasından ev yapımı konusunda yapılmış bir bilimsel çalışmayı enine boyuna buradan bulabilirsiniz.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024