agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)




Beğeni Düzeni975Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-02-2011, 19:59   #871
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
Ev çok güzel görünüyor. Güle güle oturun. Yeni resimlerinizi bekliyoruz.

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2011, 20:57   #872
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sn.Hoşseda, çok şirin oldu eviniz. Sağlık ve huzurla oturursunuz inşallah. Taş bina doğası gereği düzensizdir. Bundan dolayı başka ufak tefek düzensizlikler doğası gereği olacaktır. Bu da onun güzelliği.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2011, 22:02   #873
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 94
Taş ev projelerini bulabileceğim bir kaynak biliyormusunuz?

Teşekkürler.

ardacan2000 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2011, 22:08   #874
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 94
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aziz Fayda Mesajı Göster
Sevgili arkadaşlar,

Aklımda kalan birkaç detayı da aktarmak istiyorum. Ben elektrik teknisyeniyim. Aynı zamanda mekanik işlerde de vasıflıyım. Bu vasıflarımın bana kazandırdığı yetkinlikler ile evimin tüm sıhhi tesisat ile elektrik tesisatnı kendim yaptım. Sadece vitrifiye dediğimiz sınıfın montajını arkadaşım ile birlikte yaptık. Hal böyle olunca temelden çatıya tüm detayları zamanında ve yerinde düşünerek kendim oluşturdum. 50 cm. lik kalın taş duvarda neyin nerede ve nasıl işleneceğini önceden hep kendim tasarladım ve uygulama zamanında hep başında bulundum ya da tarif ettim.

Elektrik tesisatı taban döşemesi üzerine çakılan süpürgelik yerine kablo kanalı döşeyerek hallettim. Plastik kablo kanalını akrilik boya ile ağaç damarları görüntüsü vererek boyadım. Her gören ağaç sanıyor. Bu kablo kanalları taban döşemesi üzerinde evin dört duvarını dolaşıp her türlü kablo (güç, data, telefon vs.) hatlarım içinden geçmekte olup istediğim yerde priz istediğim yerde telefon çıkışı verebiliyorum. İsteyenlere detay resmi gönderebilirim. Islak zeminlerde sıva altı döşeme mevcuttur. Banyo, tuvalaet ve mutfağın bir bölümünü kapsayan iç duvarlar sıvanıp seramik kaplanmıştır. Buralarda taş duvar bırakmayı uygun görmedim. Çünkü kullanış ve hijyen açısından çok sorunlar yaratıyor. tavsiye etmiyorum.
Eğer elektrik tesisatını duvarların içersinde gizleyip yapmak istiyorsanız işiniz biraz zor. Her hat için borular çekilip, içinden kablo geçecek bu boruların taşlar arasında ezilmemesi gerekiyor. Bir de ustanızın montaj sırasındaki yakınmalarını (işini zorlaştırdığı için) göze almak zorundasınız.

Haa ! arkadaşlar eğerki maddi sorununuz yoksa istediğiniz en iyi malzemeden ve işçilikten ödün vermeyerek tüm işi proje haline getirip bir mimar ile anlaşıp yaptırmanız en güzeli. haklarını yememek lazım bu işlerde çok iyi mimarlarımız var (burada da dikkat ! bu işte deneyimli olanını bulmanız sizin işinizi kolaylaştırır)

Şimdilik bu kadar.

Süpürgelikten geçirilen elektrik tesisatların evi su basması , herhangi bir şekilde ıslanması, yere yakın olması bir sorun teşkil etmezmi?

Süpürgelikten geçirilen elektrik ve data kablosu birbirini etkilemiyormu internetin sıksık gitmesi gibi?

Evinizin üst katında 2 oda daha var sanırım, fotoğraflardan çıkarabildiğim kadarıyla

Son olarakda akrep sorununuzu nasıl halettiniz, halledebildinizmi?

Teşekkürler.

ardacan2000 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2011, 07:02   #875
Ağaçsever
 
Etrim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-08-2010
Şehir: Bodrum / Muğla
Mesajlar: 42
Sn. Ardacan, taş ev projelerinin birarada bulunabileceği mimari bir kaynak olduğunu pek sanmıyorum. Taş evler konusunda yapılmış örnekleri gösteren yabancı kitaplar olabilir.
Örneğin bu linkte bir tane var. Ebay üzerinden satınalınabilir.

http://cgi.ebay.com/Stone-Houses-Gre...item5888b7c0d0

Etrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2011, 08:16   #876
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Teşekkür ediyorum evimiz ile ilgili güzel sözlere.

Usta ile telefonla konuştum sabah, dün kepenk kenarlarında oluşan tüm boşlukları halletmiş.
Demirciyi aradım sonrada, abi aksilik olmazsa yarın takarım kapıya kepengi dedi. Demirci de şansıma çok iyi çıktı.

Ayazkızı beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2011, 10:21   #877
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 94
Sn. Etrim teşekkür ederim.

ardacan2000 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2011, 10:57   #878
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 94
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aziz Fayda Mesajı Göster
(Arkadaşlar birileri çıkıp şimdi diyecek "adam ev imalatını anlatmış". Çok mu detaylı oluyor. Neyse devam edelim.

1- Mertekler ana taşıyıcıya vida ile monte edilerek, mertek araları (lento boşlukları) taş ile örülüp mertek seviyesine getirildi. Mertekler olası kirlenmelere ve hasarlara karşı streç ile sarıldı. (çatı imalatını yapan firma ile anlaşmamız böyleydi.)
2- Daha önceden zımparalanmış ve boyanmış lambiri çakıldı.
3- Lambiri üzeri nem bariyeri dediğimiz izolasyon kumaş (mavi renkteki) döşendi.
4- Enine 3x5 çıta çakılıp %50 yaoğunluklu taş yünü döşendi. (Taş yününden hariç size izocam, extirüde köpük, yumurta kolisi vs. tavsiye edebilirler. Kesinlikle sıkıştırılmış taş yünü!)
5- Isı köprüsüne engel olmak ve kalınlığı arttırmak için tekrar dikine 3x5 çıta çakılıp tekrar taş yünü döşendi. Yani %50 yoğunluklu 6 cm. taş yünü oldu.
6- Taş yünü üzeri su izalosyonu görevi yapan kumaş serildi.
7- Tekrar dikine ve yatay çıtalama yapılıp Kılıçoğlu kiremit döşendi. Kiremitler belli sayılarda kiremit altı çıtasına çivi ile çakıldı.
8- Çatıdaki tüm olukları ve dereleri bakır saçtan imal ettirdim. Çünkü bu dokuya en uygun bu olduğuna karar verdim. Yıldan yıla değişik renk almaya devam ediyor. Ustasını bulmak da çok zor. Oluklar ve dereler için bakırdan başka alternatifleriniz de var. İsteyen olursa onu da yazarım.
9- Evin tek ısınma kaynağı şömine olduğundan (çok memnunuz) baca çok önemli deyip hazır sistem satın alarak bu işi çözdük. Schidel marka Ø 20cm. baca sistemi kullandım. Yoğuşma yok, tepme yok, çekiş çok iyi. Odunuda iyi seçerseniz kurum temizlemek yok.

Arkadaşlar bu konular herkesi ilgilendirmeyebilir isterseniz bundan sonra isteyenlere ve sorusu olanlara özeline mesaj göndererek yardımcı olamaya çalışayım.
İyi geceler.

Neden kiremit tercih ettiniz, shingle kullanmadınız?

ardacan2000 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2011, 12:24   #879
Ağaçsever
 
Etrim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-08-2010
Şehir: Bodrum / Muğla
Mesajlar: 42
Tas Evler

Taş ev yapmak birçok arkadaşın hayali gördüğüm kadarıyla. Kendi çektiğim birkaç taş ev fotoğrafını bazı detaylarını yorumlayarak paylaşmak istedim.
Birinci ev Akyarlar / Bodrum'da.
Bu evin taş işçiliği hakkında çok fazla söyleyecek birşey yok. Zaten denizle bütünleşmesi, taşlarının eskiliği, mavi kepenkleri, önündenki denize sıfır avlusu ile eşsiz güzellikte. Bu bölgede (Bodrum) evler çatısız yapılıyor. Pencereler küçük tutuluyor çünkü amaç sıcaktan kaçınmak ve mutlaka kepenk kullanılıyor. Kalın taş duvarlar dışarısı ne kadar sıcak olursa olsun yerden aldığı serinliği de ekleyerek evin içinin serin kalmasını sağlıyor. Eski bodrum evlerinde odalar ve mekanlar küçüktür. Bu da biraz öyle. Küçük ama çok güzel bir ev.

Eklenen Resimler
 
Ayazkızı beğendi.
Etrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2011, 12:37   #880
Ağaçsever
 
Etrim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-08-2010
Şehir: Bodrum / Muğla
Mesajlar: 42
Bu ev ise Kuzey İtalya'da Domodossola Vadisindeki Alpe Devero denen yaylada bulunan Crampiolo Köyünde. Gördüğümde karşısında kalakaldım.
Bu köyde bütün evler ya taştan ya da ahşaptan yapılmış ama ahşap olanların da su basman seviyesine kadar taş temelleri var. Çok kar yağdığı için çatılar mutlaka dik ve yüksek. Taş işçiliği, ahşap söveler mükemmel uygulanmış. Taşların birçoğu granit ve çatıda kiremit yerine slate şeklinde (kayrak) granit kullanılmış. Ne kadar para harcandığı konusunda fikir yürütmek zor. Kepenkler yine ahşap, denizliklerin dışarıda kalan kısımları granit. Bacanın detayları ve taş işçilikleri mükemmel. Bizim taş ustalarının görüp inceleyip utanması gereken özellikleri var. Bir taş ev yaptırıyorsanız önce taş işçiliğini ve detaylarını kendinizin öğrenmesi gerekiyor.

İkinci ev gene aynı köyden. Bu kez aynı özellikteki taşlara geniş ve hafif pembemsi derz uygulaması yapılmış. Pencerelerde kepenkler yana açılan tek kanat şeklinde ama söve ve denizlik kepengin açılım noktasına kadar yapılarak estetik bir görüntü sağlanmış. Çift kanat pencere varmış gibi görünüyor ama öyle değil.
Çatı gene granit slate.

Eklenen Resimler
  
Etrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2011, 12:43   #881
Ağaçsever
 
Etrim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-08-2010
Şehir: Bodrum / Muğla
Mesajlar: 42
Bu ev ise Milas'a bağlı Çomakdağ köyünden. Ustasının eskiden bu bölgede yaşamış olan gayrımüslim taş ustalarından olduğunu tahmin ediyorum. Böyle bir taş işçiliğini başka bir yerde görmedim yalnızca bu köyde var. Taşlar özenle kesilmiş ve yerine yerleştirilmiş. Kalan boşluklar ise kiremit kırıkları ile doldurularak çok güzel bir desen elde edilmiş. Baca Muğla yöresine özgü bir tarzda yapılmış ve çok güzel.

Eklenen Resimler
  
Ayazkızı ve mtarslan beğendi.

Düzenleyen Etrim : 17-02-2011 saat 14:37
Etrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2011, 14:12   #882
Ağaçsever
 
Etrim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-08-2010
Şehir: Bodrum / Muğla
Mesajlar: 42
Taş ev yaparken en önemli konulardan birisi pencere, kapı gibi açıklıklarda ister istemez ortaya çıkan ölçüsüzlük ve yamukluklar. Biz kendi inşaatımızı yaparken de benzer sorunlar ile karşılaştık. Ama içeriden tuğla örüldüğü ve doğramalarımızı içten pervazlı olarak oturttuğumuz için yamukluklar bizi pek etkilemedi. Kepenklerimiz de ahşap ve duvardan yaklaşık 3 - 5 cm menteşe payıyla durduğu için çok sıkıntı çıkmadı. Üstteki lento ve alttaki denizlik en azından üst ve alt ölçüleri toparladı. Ama bu işçilik hatalarını önlemenin en kolay yolu pencere kapı gibi açıklıkları kendi yapacağınız beton lento, söve ve denizlikl ile sınırlamak ve düzgün bir dikdörtgen elde etmek. (Ekli fotoğraftaki gibi.)

Eklenen Resimler
 
Ayazkızı beğendi.
Etrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2011, 14:29   #883
Ağaçsever
 
Etrim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-08-2010
Şehir: Bodrum / Muğla
Mesajlar: 42
Aşağıdaki fotoğraftaki evde ise ahşap ile taş çok uyumlu kullanılmış gerçekten. Merdivenlerdeki eski demiryolu traversleri çok etkileyici görünüyor. Lento ve söveler bir tür kireç taşı, blok halinde bulunabilen bu taşların ticari versiyonlarına ülkemizde Limra taşı deniyor. Pencere ve kapıların tümünde kullanmaya kalksanız gerçekten ciddi para tutuyor. Biz yalnızca lento olarak kullanabildik. Kapının yanındaki sütun, rustik menteşeli, işlemeli ahşap kepenkler ince bir zevkin ürünü. Çok eski bir ustalık olduğunu düşünüyorum. Pencere üzerinde lento kullanılmış olmasına rağmen ilave bir kemer uygulaması da yapmışlar. Derz olarak renksiz standart çimento ve ince kum karışımı kullanılmış ama çok da güzel durmuş. Her taş ev ve işçiliği kendine özgü oluyor gerçekten ve yapanın zevkini, finansal durumunu, ustanın ve mimarın becerisini yansıtıyor.
Taş evlerin hepsinin ayrı bir kişiliği, doğruları, eğrileri ve yanlışları var ama hepsi de çok güzel.

Eklenen Resimler
 
Ayazkızı beğendi.
Etrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2011, 17:01   #884
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 94
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Etrim Mesajı Göster
Bu ev ise Kuzey İtalya'da Domodossola Vadisindeki Alpe Devero denen yaylada bulunan Crampiolo Köyünde. Gördüğümde karşısında kalakaldım.
Bu köyde bütün evler ya taştan ya da ahşaptan yapılmış ama ahşap olanların da su basman seviyesine kadar taş temelleri var. Çok kar yağdığı için çatılar mutlaka dik ve yüksek. Taş işçiliği, ahşap söveler mükemmel uygulanmış. Taşların birçoğu granit ve çatıda kiremit yerine slate şeklinde (kayrak) granit kullanılmış. Ne kadar para harcandığı konusunda fikir yürütmek zor. Kepenkler yine ahşap, denizliklerin dışarıda kalan kısımları granit. Bacanın detayları ve taş işçilikleri mükemmel. Bizim taş ustalarının görüp inceleyip utanması gereken özellikleri var. Bir taş ev yaptırıyorsanız önce taş işçiliğini ve detaylarını kendinizin öğrenmesi gerekiyor.

İkinci ev gene aynı köyden. Bu kez aynı özellikteki taşlara geniş ve hafif pembemsi derz uygulaması yapılmış. Pencerelerde kepenkler yana açılan tek kanat şeklinde ama söve ve denizlik kepengin açılım noktasına kadar yapılarak estetik bir görüntü sağlanmış. Çift kanat pencere varmış gibi görünüyor ama öyle değil.
Çatı gene granit slate.
Çok teşekkürler, benim bulduklarımdan çok daha kaliteli.

ardacan2000 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2011, 19:36   #885
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 94
Köy sınırları içersinde ev yaptırır isek imar izni vs dahamı kolay oluyor?

Bu konuda tavsiyeleriniz varmı?

Önerileriniz nedir?

100 m2 oturumlu dublex olup toplam 200 m2 bir evin maliyeti yaklaşık ne kadardır?

Taş ev veya betonarme.

Teşekkürler.

ardacan2000 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2011, 20:19   #886
Ağaçsever
 
engraulis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-01-2011
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 57
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ardacan2000 Mesajı Göster
Köy sınırları içersinde ev yaptırır isek imar izni vs dahamı kolay oluyor?

Bu konuda tavsiyeleriniz varmı?

Önerileriniz nedir?

100 m2 oturumlu dublex olup toplam 200 m2 bir evin maliyeti yaklaşık ne kadardır?

Taş ev veya betonarme.

Teşekkürler.
Nüfusunuz o köy kütüğüne kayıtlı ise plan proje hazırlatıp muhtarlık onayı ile özel idareden inşaat izni almanız kolay ortalama 2000 - 4000 tl civarı bir fiyata halledebilirsiniz.
Yok eğer köyde kütüğünüz yoksa il özel idaresi Mimarlar ve mühendisler odalarından proje onayı istiyor. Mimarlar odası 150 m2 lik bir ev için 3500 + KDV para istiyor. Ayrıca Elk. Müh. odası. Mak. Müh. Odası. İnş. Müh. odasınında ilgili projelere onay vermek için istediği rakamları da toplarsanız 15 bin lira gibi bir rakam çıkar. Tek bir odanın bir imza için istediği rakam sizin mimari, statik, Elektrik ve Tesisat projelerini çizdirip özel idarede ruhsat vb. işlemlerde harcayacağınız toplam ücretten daha fazla para istiyor.
Ayrıca köy kütüğüne kayıtlı olanlara inşaat için işçi sigortası şartı da koşulmuyor.

Muda ve mtarslan beğendi.
engraulis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2011, 20:27   #887
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 94
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi engraulis Mesajı Göster
Nüfusunuz o köy kütüğüne kayıtlı ise plan proje hazırlatıp muhtarlık onayı ile özel idareden inşaat izni almanız kolay ortalama 2000 - 4000 tl civarı bir fiyata halledebilirsiniz.
Yok eğer köyde kütüğünüz yoksa il özel idaresi Mimarlar ve mühendisler odalarından proje onayı istiyor. Mimarlar odası 150 m2 lik bir ev için 3500 + KDV para istiyor. Ayrıca Elk. Müh. odası. Mak. Müh. Odası. İnş. Müh. odasınında ilgili projelere onay vermek için istediği rakamları da toplarsanız 15 bin lira gibi bir rakam çıkar. Tek bir odanın bir imza için istediği rakam sizin mimari, statik, Elektrik ve Tesisat projelerini çizdirip özel idarede ruhsat vb. işlemlerde harcayacağınız toplam ücretten daha fazla para istiyor.
Ayrıca köy kütüğüne kayıtlı olanlara inşaat için işçi sigortası şartı da koşulmuyor.
Teşekkür ederim.

Kütüğü oraya aldırıp yaptırmak daha mantıklı.

Sanırım her köy için bu geçerli değil, belediyeye bağlı olmamalı değilmi?


ardacan2000 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2011, 21:15   #888
Ağaçsever
 
engraulis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-01-2011
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 57
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ardacan2000 Mesajı Göster
Teşekkür ederim.

Kütüğü oraya aldırıp yaptırmak daha mantıklı.

Sanırım her köy için bu geçerli değil, belediyeye bağlı olmamalı değilmi?

Maalesef kütük aldırma olayı 5-6 yıldır yapılamıyor. Aslında bütün sorun odalardan kaynaklı. Kanunlardaki eksikliklerden faydalanıp halkın sırtından haksız kazanç sağlıyorlar. Belediye alanında bile 5 katlı bir binaya daha çivi çakmadan 80 binlira para harcıyorsunuz. Bazı belediyeler bu istemiyor ama.
Ama şunu da söyleyeyim yapmak istediğiniz binayı aynen bire bir çizdirin plana. Aksi halde benim gibi garaj kapısının yerini değiştirdiğiniz ve çatını şeklinde küçük bi değişiklik yaptığınız için bütün planları yeniden çizdirmek zorunda kalırsınız.

mtarslan beğendi.
engraulis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2011, 10:47   #889
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 94
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi engraulis Mesajı Göster
Maalesef kütük aldırma olayı 5-6 yıldır yapılamıyor. Aslında bütün sorun odalardan kaynaklı. Kanunlardaki eksikliklerden faydalanıp halkın sırtından haksız kazanç sağlıyorlar. Belediye alanında bile 5 katlı bir binaya daha çivi çakmadan 80 binlira para harcıyorsunuz. Bazı belediyeler bu istemiyor ama.
Ama şunu da söyleyeyim yapmak istediğiniz binayı aynen bire bir çizdirin plana. Aksi halde benim gibi garaj kapısının yerini değiştirdiğiniz ve çatını şeklinde küçük bi değişiklik yaptığınız için bütün planları yeniden çizdirmek zorunda kalırsınız.
Teşekkürler

ardacan2000 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2011, 17:59   #890
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Geçen hafta cumartesi günü aliminyum doğramalar takıldı. Ancak taş duvarda mevcut eğrilikler ve podiyelerdeki dışa doğru eğim sebebi ile doğramalar içerden girmemiş, demir kepenkleri bağlantı yerlerinden kesip koymuşlar kenara ve doğramaları dışarıdan monte edebilmişler.

Bu hafta sonu tekrar demirci geldi ve kesilen kepenkler yerlerine takıldı. Ancak doğramalara zarar verilmemesi için bağlantıları dıştan kaynattırdım, onları derz ile örteceğiz. Aslında hem demirciye hemde aliminyumcuya kepenk yaptırmadan evvel danıştım ama böyle bir sıkıntı olabileceğini öngören olamadı ne yazıkki.

Ev nihayet kapanmış oldu. Usta tüm derzleri ikinci defa elden geçiriyor. Binaya dayanan çardak kısmı son yağmurlarda gene nemlenince usta bugün çardağın o kısmını kesmiş ve derzlerin tamiratlarını yapmış. İçeride tavanlara astar sürüldü. Kireç badanadan vazgeçirdiler, normal su bazlı beyaz plastik tavan boyası sürülecek.

Yer döşemelerinde tekrar karar değişikliği yaşamaktayım. Izgaralar üzerine taban tahtaları (rabıta) döşenecek, altına toz kireç dökülüyormuş ve ızgaraların arasına XP yalıtım malzemesi yerleştirilecekmiş. Ancak bunların tamamlanması için ustanın kendi bahçesindeki budamaları halletmesi lazım.
Taban hallolmadan kapılar yapılamıyor ama kapıya dışarıdan yapılan kepenk hiç değilse akşamları evi kapatmaya imkan veriyor.

Elektrikçi işin 2/3 ünü tamamlamış. Sanırım bir kere daha geldiğinde işi tamamlamış ve içeriye elektriği vermiş olacak.

Daha çok yolumuz var gibi geliyor bana.

Ayazkızı beğendi.

Düzenleyen hosseda : 08-03-2011 saat 12:49
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 10:15   #891
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Hazır kaliteli derz ile tüm binanın içi ve dışındaki taş araları sıvandı. Onun üzerine de şeffaf su yalıtıcı sürüldü. Amacımız binanın çok yağmurlarda derzlerden su almasına mani olmak. Şimdi yağmuru beklemekteyim test için.

Doğramalar ile kepenklerin duvara monte edildiği yerlerdeki tüm boşluklar kapatıldı. Kepenklerdeki derz bulaşmalarını sileceğiz ama çıkacağını sanmıyorum kirlenmelerin, tekrar boya gerekecek gibi görünüyor.

Hafta sonu taban tahtalarını alarak inşaata taşımayı planlıyorum. İki hafta kadar evin havasına alışmaları için döşenmeden beklemelerinde yarar varmış. Zaten tavan boyanmadan onları döşememiz mümkün değil.

Ayazkızı beğendi.

Düzenleyen hosseda : 29-04-2012 saat 08:02
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 09:26   #892
Ağaçsever
 
Etrim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-08-2010
Şehir: Bodrum / Muğla
Mesajlar: 42
Sn. Hoşseda, Bu kadar geniş açıklıklara uygun hazır derz varmı.? Biz denediğimizde tüm hazır derzlerin 2 cm'den sonra çatladığını görmüş ve hazır derz kullanmaktan vazgeçmiştik.
Hangi ürünü kullandınız merak ettim bilgi verebilirseniz sevinirim.
Saygılarımla

mtarslan beğendi.
Etrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 12:13   #893
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Sayın Etrim,
İlk derzleri usta kendisi yarattı. Hatırladığım kadarıyla mermer tozu, perlit, beyaz çimentodan oluşan bir karışım kullandı ancak bazı kısımlardan çok yağmurda evin içi nem aldı. Bunun üzerine inşaatçılar çarşısında izolasyon tatbikatı yapan ve malzemesini de satan bir mühendisin önerdiği Weber marka silikonlu derz kullandık. Ancak usta buna da ufak katkılar yaptı zannediyorum. Yağmur yağsın netice olumlu olursa size katkıyı da öğrenir yazarım.
Derzlerin üzerine Parrot marka su yalıtıcı şeffaf bir malzemeyi de ayrıca sürdük.

Biraz inşaattan haber yazayım.

Bu gün elektrikçi çalışıyor ve bahçede mevcut ceryanı eve verecekmiş hayırlısıyla. Evin tavan boyası için ustayı beklemeye tahammülüm kalmadığından cumartesi bir boyacı götüreceğim ve o işi bitirteceğim ki taban döşemesine sıra gelebilsin. Belki şömineyi de boyatırım vakit kalırsa...

Hoşçakalın.

Ayazkızı ve mtarslan beğendi.

Düzenleyen hosseda : 10-03-2011 saat 13:17 Neden: ilaveler sebebiyle
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2011, 08:11   #894
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
2009 yılının aralık ayı sonlarında başladığımız inşaat büyük ölçüde tamamlandı. Yer döşemesi yapılıp ve kapılar takıldığında ev tam olarak bitmiş olacak. Bu hafta tavan boyasını halledince ev ben tamamım artık dedi neredeyse. Evin içinde mutlaka daha çok işim olacak ama onlar hakkında bilgi vermenin anlamı yok.

Burada taş, kum ve çimento dışında hiç başka malzeme kullanılmadan ve geleneksel usulle yapılan (yığma usulle, plan ve projeli, ruhsatı olan, yönetmeliklere santimine kadar uyulan ) bir inşaattan bilgi aktarmaya çalıştım, ben de yapılanı aksettirmekten, yazdıklarımı zaman zaman dönerek okumaktan mutlu oldum. ( temel de, su basmanda ve tavanda demir ve beton ile yapılan ve ara bölmeleri dahil tüm binayı birbirine bağlayan hatılları da atlamamak lazım).

İnşaat tümü ile hayallerime uygun oldu diyemem ama şartlar ne gerektirdiyse onu yapmaya çalıştım. Örneğin doğramaların tayininde köylü komşumun ( aynı yaştayız) artık boya ile uğraşamıyorum eskiden her yıl boyardım çerçeveleri, aman ya plastik ya aliminyum yap demesi beni çok etkilemiştir.
Bir tarafa para hesabımı, bir diğer yere yaşımı koydum ve kararlarımı hep öyle verdim.

Aynı köyden usta bulmuş olmam şans oldu aksi halde zebil olacakmışım onu net anladım çünkü işimi aksatma imkanım yok ve sadece hafta sonu inşaata gidebiliyordum. İnşaatın başında duramayacaklar inşaata başlarken üç defa düşünmek zorundalar.
Bir büyük şehirde yaşarken kırsalda bir ev sahibi olayım hafta sonları gider bahçeyle uğraşırım diye yola çıkacaklar bütçeleri yeterli değilse çok uzun ve zorlu bir maratona hazırlıklı olmalılar, ev halkını da hazır etmeliler.
Sevgi ve saygılarımla.

Ayazkızı beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2011, 09:38   #895
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-01-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 314
Güle güle otur sayın Hosseda, umarım tüm dileklerin gerçekleşir.

Sonul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2011, 08:54   #896
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Sayın Etrim,
Dün yağış boldu ve ben inşaattaydım. Muşamba takımlarımı giydim ayağımda sağlamdı, yağmur altında saatlerce binanın çevresinde ve üstünde dolandım.
Yağmur suyunun çatıdaki akımını, bahçedeki kanala gelen su miktarını gözlemledim. Hatta komşularım merak etmişler aşağıya sumu sızıyorda dolaşıyorsunuz tepelerde bile demeye geldiler. Yok şükür sızıntı, gözlem yapmaktayım dedim.

Size yazarım demiştim, son derz uygulaması çok iyi netice verdi. Daha önce nemlenen yerlerde hiç nemlenme olmadı. Kullandığımız derz ve üstüne sürdüğümüz şeffaf yalıtıcı iş gördü. Çatıya sürdüğümüz likit membran da vazifesini gayet iyi yapmakta. Yeni boyanan tavanda hiç bir su belirtisi olmadı.
Bu arada bir su kesici malzeme daha öğrendim. Polisanın boyadan önce ham sıva üzerine inceltilerek vurulan bir astarı var. Şeffaf olan bu astar inceltilmeden derzlere sürülürse damla su geçmiyormuş iç tarafa.
Hoşçakalın.

mtarslan beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2011, 22:41   #897
Ağaç Dostu
 
kazim polat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2007
Şehir: Ödemiş-İZMİR
Mesajlar: 366
Galeri: 1
Arkadaşlar merhaba,

Sayın Hosseda, büyük bir haz ve de heyecanla takip ediyorum yazılarınızı ve de fotoğraflarınızı. Neler yaşadığınızı ve de hissettiğinizi sanırım en iyi ben anlıyorumdur şu sıralarda. Zira ben de aynı mutluluk, heyecan, karmaşa ve de sıkıntıları yaşamaktayım.


Evin çatısı örtülüp kabası bittikten sonra, ince işlere başlandı. Baştan beri direttiğim ahşap doğramalar nihayet takıldı. Arkadaşım olan marangozum, müthiş bir iş çıkardı, gören herkes çok beğeniyor. Islak duvar kaplamalarını, internet sitesinden bulup giderek aldığım, eskitme traverten kesme taşlarla yapmaktayız. Bu, evin genel yapısına da çok uydu diye düşünüyorum. Yapay herhangi bir ürün kullanmama çabası devam etmekte. Çatıdaki foamboard, p3000 ısı yalıtım şiltesi ve doğramaların sıkıştırılmasında kullanılan köpükler hariç, şimdilik başka bir yapay malzeme kullanılmadı.

Su tesisatının döşenmesi bitti. Bir yandan da elektrik tesisatının döşenmesi devam ediyor. Akabinde taban döşemesine başlanacak ama, zeminin terazisinin kaçık oluşundan dolayı, tekrar tesviye betonu atılması gerekiyor. Bu biraz işleri aksattı ve de moralimi bozdu.

Bahçedeki bir taşa oturup, yapılanlara bakıp, henüz yapılmayanların hayalini kurmak, çekilen tüm sıkıntılara rağmen çok zevkli. Umarım herkes, içinde yaşattığı " hayal ev " fikrini en kısa sürede hayata geçirebilir. Selamlar.

Eklenen Resimler
     
kazim polat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2011, 23:06   #898
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Her şey çok güzel. Tam bir Birgi evi olmakta.
Uzun uzun bakıyorum fotoğraflara. Ahşap ile taşın mükemmel uyumu görünmekte.

Omuzları düşürmek yok, mücadeleye devam.

Ayazkızı beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2011, 09:19   #899
Ağaçsever
 
Etrim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-08-2010
Şehir: Bodrum / Muğla
Mesajlar: 42
Kazım bey, evinizin ahşap işçiliği de, taş işçiliği de çok güzel. İnşallah kısa zamanda tamamlayıp güle güle oturursunuz.

Etrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2011, 14:52   #900
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Taban döşemeleri için 1.6 desi kadar taban tahtası (rabıta) aldım ve inşaata geçen c.tesi günü naklettim. Rabıtalar ve süpürgelikleri sedir ağacından. Güney Toroslarda yetişen bu ağaca eskiler katran ağacı diyorlar, çok sert olduğundan böceklenme yapmayan ender bir kaç ağactan biriymiş. Alta çakılacak ızgaralar için sedir bulamadım onlar kara çam. Su bazlı politex diye bir koruyucu var onu sürdüm ızgaralara.

Bu taban ızgaraları 3x5 ebatlarında yani taban tahtaları yerden 3 cm. yukarıda olacak. Şap betonu ile tahta arasında ve ızgaralar arasında oluşacak boşluğa 2 veya 2,5 cm.lik xps levhalar koymayı düşündüm ancak fare yuvası yaparsın oraları dediler ürktüm. Dökme perlit getireyim usta çaktıkça ızgaraları doldursun perlitle dedim ama onada kulp çok bulundu. Bu arada böceklenme ve haşereler için ızgaraların arasına toz sönmüş kireçte dökülecek ona nedense ağaçları satan dahil herkes olumlu baktı. Bu durumda beton ile taban tahtası arasında hava boşluğu dışında ısı izolesi için bir şey bulunmayacak.

Bu konuda bir başka akıl veren oldu ama hesaplar bana uymuyor. Gaz betonun 5 cm liklerinden ızgaralar arasına yerleştirirsen hem ısı izolasyonu yaparsın hemde taban tahtaları hiçbir zaman esnemez dedi. Izgaralar dikine çakılsa olur gibi geliyor ama ızgara 5 değil 4,9 bile çıksa usta rabıtaları çakamaz. Izgaraları gözden çıkarmak ve 6 cm lik yeni ızgara kestirmek çözüm olur ama zararım çok olur diye bu seçeneği dikkate almadım.

Daha 2 günüm var araştırmaya devam edeceğim tabii.

Ayazkızı ve mtarslan beğendi.

Düzenleyen hosseda : 29-03-2011 saat 21:40 Neden: cümle silmek için
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024