![]() |
|
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İlkin inan hiç bir şey yapmıyorum çiçek açması için. Evet kışın da suluyorum ama daha az sıklıkta tabii ki. Toprağı kupkuru olunca suluyorum ve bol güneşli bir cam önünde tutuyorum. Güneş görenler açıyor, daha az görenler açmıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2007
|
agave
Yanlışınız var. Özür dilerim ama kesinlikle ölmezler. Ben agave cenneti bodrumda yaşıyorum. Tavsiyem yanılıp bahçenize filan dikmeyin. Son derece arsız, inanılmayacak kadar büyüyebilen, çiçeklerinin uçlarındaki tohumlar dökülünce, döküldüğü her yerden çıkan bir bitkidir. Çiçek açması için uzun zaman geçmesi gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2007
|
Benim avatarımdaki çiçekte 115. mesajdaki gibi.Sanırım çiçekler farklı.Sempervivum olarak aradım ama bulamadım.Adını yazarsanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Ağaç Dostu
|
Her iki arkadaşımızda haklı.Son derece arsız tabir ettiğimiz,sürekli dibinden sürgünlerle yayılan bir bitki. Ama çiçekleri derseniz,çiçek açması çoook uzunyıllar alıyor, ve solunca bitki ölüyor. Kaçınız bahçenizdekinin açtığını gördünüz.? Sadece çok yaşlı olanlar açıyor. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
Hakan Bey, Çiçekli fotoğraf Assos'tan,diğeri bildiğiniz Datça Aktur'un arkasındaki okaliptus ormanından. Saygılar Efendim.(Cumartesi görüşmek üzere, avatarınızdaki Duman fotoğrafı da harika olmuş) Düzenleyen Vildan Sönmez : 02-11-2007 saat 08:09 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
Bu sukulenti eylül ayında aldım. Saksısını değiştirmek istiyorum. Bu mevsimde değiştirirsem bir problem olur mu? Bir de adını öğrenebilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim Kagan Bey. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2007
|
Güzel bir bitkiymiş bilen arkadaşlar yazacaktır ismini ne güzel olsa gerek 5,6 yıl bir bitkiyle yaşamak allah daha çok uzun ömür versin bitkinize. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
Tek bir gövdeydi saksısı iyice sıkıştıkça büyüterek bu hale geldi.Şimdilerde yine şeytan dürtüyor. ![]() Uzman arkadaşlara soruyorum: Hangi ayda saksıyı değiştirebilirim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
Vildan Hanım hakikaten çok güzel gelişmiş bitkiniz. Belli ki şuanda da durumu iyi acil saksı değişimine ihtiyacı yok. O nedenle bence bahar aylarında yine kökleri dağıtıp bu güzel bitkiyi üretebilirsiniz. hatta belki bize de birer kök ayırırsınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
130 Nolu mesajdaki çiçeğin adı ALOE ARBORESCENS tir. Saksı ve yer değiştirmeyin, bol su ve ışık ister. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Ağaç Dostu
|
Bahara tamamdır o zaman. ![]() ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
İsimler: 1- Faucaria tigrina (sarı çiçekli, lithops'a benzer ) 2- Anacampseros papiracea ( İkindi güzeli dediğimiz, pembe açar ) 3- Lithops ( beyaz çiçekli ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
İlkinciğim, sedum seiboldii sana gönderdim, bizim burada kışın yaprak sap hepsini döker ve ilk bahar da yeniden sürer,sana gelenleri derin dikme zaten havalar iyi gidince sürmeye başlamıştı, güneş gören sıcak bir yere koy suyu sever ama boğma sakın, dalların birinin ucunda küçük bir çiçeği de vardı, o dallar kurursa kök kısmı sakın atma bu ölmez bir çiçektir. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
Evet gördüm onu Mucip Abi, dediklerini uygulayacağım, yarın akşam bir sürü saksı almaya çıkacağım, şimdilik biraz toprak içinde duruyor, biraz da suladım. Umarım benimkiler de bol çiçekli olur, çiçekleri harika çünkü. Çok teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, succulentler çok ilgi alanıma girmese de bu çiçeği gördüğümde çok beğendim. Bir kalanchoe ama hangi türü bilmiyorum. 2 dal çelik aldım ve bir gün beklettikten sonra diktim. (Dikim zamanı değil diye biliyorum ama inşallah tutar.) Türü konusunda bilgi alabilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|