24-10-2008, 12:04 | #1 |
agaclar.net
|
"Bitki Tanıma Testleri" kuralları
Bitki Tanıma Testleri Kuralları
Bu kuralı daha büyük yazmak gerek sanırım Sorunun cevabını konunun altına yazı ile yazmayın. Unutmayın, bu testler herkesin kendini denemesi için hazırlanmaktadır. Cevabınız yazılı olursa, ister istemez görecek ve onlardan etkilenecektir. |
24-10-2008, 12:04 | #2 | ||
agaclar.net
|
"Bitki Tanıma Testleri" hakkında
Alıntı:
Ne zamandır forumda böyle bir bölüm açmayı düşünüyordum. Yaptığım araştırmalardan bulduğum bir yazı: Alıntı:
Yazının tamamı (pdf) |
||
24-10-2008, 12:17 | #3 | |
agaclar.net
|
Bu kadar zamandır forumda yazışıyoruz. Bitkileri tanıma konusunda yardımcı bir oyunumuz var. Bilin bakalım bu ne? (üyeler arası oyun) Biraz daha genişletsek, anketler yapılsa, bilgilerimizi sınasak, Ne kadar bildiğimizi sergilesek, bu arada bilmediklerimizi öğrensek. Konuyu açıklamak için, içeriği uygun olmasa da, eski bir anketi örnek olarak kullanalım... (Bu araya bile hangi konuyu sıkıştırdı, diyenlere teessüf ederim ) Nokta ve virgülden sonra boşluk bırakılır. Alıntı:
Anket Sonuçlarını Göster Tabii kimisi önceden bakar |
|
24-10-2008, 12:49 | #4 |
Moderatör
|
Sayın Malina, teklifiniz güzel. Arkadaşlar arası oyun-Bilin bakalım bu ne?- başlığına birkaç sefer baktım. Ama verilen detay, daha doğrusu alınan kesit o kadar belirsiz ki, bulmak için müneccim olmak lazım diyerek, o bölüme girmemeye başladım. Sanırım bu bölümde, bitkiyi tam olarak görebileceğiz değil mi? Arkadaşlarla toplantımız vardı, son anda yazdığım mesajı, hiç okumadan apar topar gönderdim. Ne kadar da çok hata yapmışım, hemen düzelttim, özür dilerim. Düzenleyen Güler : 24-10-2008 saat 20:12 Neden: eksik harf |
24-10-2008, 16:28 | #5 |
agaclar.net
|
Evet burada bitkinin yakın plan bir ayrıntısı değil, tanınacak biçimde bir görüntüsü yer almalı ki, az bilenler de katılsın. Ama maşallah bir ayrıntıdan bile tanıyan üyelerimiz var |
24-10-2008, 16:30 | #6 |
agaclar.net
|
Deneme yapacak, ilk anketi hazırlayacak kimse yok mu? Bana hiç bakmayın Burayı kullanmak istersiniz diye hazırladım... |
24-10-2008, 18:06 | #7 |
Ağaç Dostu
|
Bir deneme hazırladım, buna benzer mi olacak? Sayfa düzenini bir türlü istediğim gibi ayarlayamadım, şıkları hizalayamadım. http://www.biology-blog.com/images/b...tulipifera.jpg Lâle Ağacı (Liriodendron tulipifera)
|
24-10-2008, 18:10 | #8 |
Ağaç Dostu
|
Ya da böyle: http://www.resimler.tv/data/media/244/Safran.jpg Bu nedir? a- Safran b- Çiğdem c- Nergis d_Bilmiyorum |
24-10-2008, 20:27 | #10 |
agaclar.net
|
|
24-10-2008, 21:07 | #12 |
agaclar.net
|
Nasıl anket açılır konusunu anlatan bir sayfa hazırlıyorum. Öylesi daha kolay olacak... |
25-10-2008, 19:50 | #15 |
Ağaç Dostu
|
Çok haklısınız. Resimlerin isimlerine dikkat etmek gerekecek. Bence yüklenecek resimlere isim olarak rakam seçmek en iyi yol olabilir. 4562.jpg gibi isimler koymalıyız. |
10-04-2009, 17:23 | #16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Testlerin doğru cevaplarını nasıl öğreneceğiz, onu bulamadım. Nerdeler ? |
01-03-2010, 15:58 | #17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2010
|
Herkese merhaba, Ağaçlar.net'i uzun zamandır takip ediyorum, genelde gördüğüm çiçeklerin adını merak edip bitki veri tabanına giriyordum. İlk defa forum sayfalarını inceledim. Bitki tanıma testlerini gördüm ve çok hoşuma gitti. Özellikle yeni üyeler için heveslendirici, aslında yeni testler de eklense çok güzel olur Ben daha kendim ayırt edemediğim için ben test gönderemeyeceğim ama gönderecek olan (ve tabii ki göndermiş olan) arkadaşların ellerine sağlık. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|