agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)




Beğeni Düzeni781Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-09-2015, 12:15   #1561
Ağaçsever
 
Aeonium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 30
Ben de hep yabancı sitelerde görüyordum bizde de tohumu olduğunu bilmiyordum. Nereden aldınız acaba

Aeonium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2015, 12:20   #1562
Ağaçsever
 
Aeonium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 30
Düz koyuyorum yan çıkıyor ben de anlamadım

Aeonium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2015, 12:24   #1563
Ağaçsever
 
Aeonium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 30
Fransız sarmaşık tohumu ve köy domatesi. geçen sene komşumun domates çekirdeklerini kurutup onlardan ürettim. Toprak torla karışık organik toprak. Bir de doğal gübre kullandım. Gerçekten de saksı da olmasına rağmen çok iyi mahsul veriyor. Tabii bahçede ekileler bunun 3-4 katı daha uzuyor.

Aeonium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2015, 20:24   #1564
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aeonium Mesajı Göster
Ben de hep yabancı sitelerde görüyordum bizde de tohumu olduğunu bilmiyordum. Nereden aldınız acaba
Sayın @Aeonium;
Neyden, ne tohumundan söz ettiğiniz anlaşılmıyor.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aeonium Mesajı Göster
Düz koyuyorum yan çıkıyor ben de anlamadım
...???..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aeonium Mesajı Göster
Fransız sarmaşık tohumu ve köy domatesi. geçen sene komşumun domates çekirdeklerini kurutup onlardan ürettim. Toprak torla karışık organik toprak. Bir de doğal gübre kullandım. Gerçekten de saksı da olmasına rağmen çok iyi mahsul veriyor. Tabii bahçede ekileler bunun 3-4 katı daha uzuyor.
"Fransız sarmaşık tohumu" derken sarmaşık çiçeğinden mi söz ediyorsunuz yoksa bir sebzenin sarmaşık türümü?

Yazdıklarınızı net ve fotoğraflarla desteklerseniz daha anlaşılır olacaktır.

Saygılarımla.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2015, 14:51   #1565
Ağaçsever
 
Aeonium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 30
Fransız sarmaşık tipi domates. Bir soruya yanıt olarak yazdığım için anlaşılacağını düşünmüştüm. Kusura bakmayın.

Eklenen Resimler
 
sinbas ve Milla beğendi.
Aeonium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2015, 15:52   #1566
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-10-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
Saksıda ve Balkonda Yetiştirebileceğiniz Yeşillikler ve Sebzeler

Domates, Tatlı, Acı Biber, Patlıcan, Taze Fasulye, Barbunya, Bakla, Börülce, Bezelye, Semizotu, Maydanoz, Fındık Turp, Geniş Yapraklı Roka.

Kaynak: Yiyeceklerin Direnişi

sinbas ve Milla beğendi.
yasamburada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2015, 13:48   #1567
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Geniş bir saksıya şu son yıllarda çok meşhur olan salata karışımlarından uzakdoğu baharlı salata karışımı tohumlarını ektim. Toplamda 7 çeşit hazır gelen tohumlara ben de roka ve kıvırcık tere tohumlarını ekledim. Fazla büyütmeden karışık hasat edeceğiz. Zaten bu kadar sık ekilen tohumlardan çıkan bitki ne kadar gelişebilir ki...

Eklenen Resimler
 
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2015, 14:26   #1568
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Tek kök yetiştirdiğim kereviz. Üst kısmından epey yaprak aldık, turşunun üstünü kapamak için. Yakın zamanda kökleyip neticeyi hep beraber göreceğiz artık.

Eklenen Resimler
 
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2015, 21:16   #1569
Yeni Üye
 
pakiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-11-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 26
Balkonda Marul, Maydanoz, Tere, Roka

Herkese Merhaba,

Bahar döneminde balkonda nane, fesleğen, reyhan yetiştiriyorum. Şimdi kışın balkonda sebze yetiştirme hevesindeyim. Forumda bu kısımda yazılanları okudum. Fakat yine sorularım var. Birisi bunları okuyup da yardımcı olursa çok sevinirim. Bu akşamdan tohumları ılık suya koydum. Sizden gelecek cevaplara göre de ekmek istiyorum.

1. Şu an İstanbul'da soğuklar başladı. Marul, tere, roka, maydanoz balkonda olur mu? Geceleri soğuk kötü mü etkiler? Balkon sabahtan öğlene kadar güneş alıyor.
2. Tohumları ilk önce evin içinde küçük kaplara ekiyim mi? Filizlenince de balkondaki saksılara şaşırtma yaparak eksem olur mu?
3. Bu soğukta balkonda bu sebzeler olmaz derseniz evimizin 15 derece civarında olan odasına mı koymalıyım? Bu oda aydınlık ama sadece güneş batarken yarım saat kadar güneş görüyor. Bu kadar yeterli olur mu?
4. Uzun saksılarım var, Toprak, torf ve bulursam zeolit ile karıştıracağım. Saksılarım 25 cm derinliğinde. Toprağa başka bir şey karıştırmam gerekir mi? Saksıların derinliği yeter mi, daha derin saksı bulmam gerekir mi?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.


yasminq1 beğendi.
pakiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2015, 02:48   #1570
Yeni Üye
 
yasminq1's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-01-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 14
Merhaba Sayın Pakiz, sorunumuz aynı. İnşallah kısa zamanda cevaplar gelir.
Kendim mutfak balkonumda yeşil soğan ve sarımsak kış mevsiminde yetiştirebiliyorum. Soğuktan etkilenmiyorlar. Mart ayına kadar gayet güzel salatalarda kullanıyorum, ama sonra nedense cılızlaşıp solgun bir görünüm alıyorlar? Hele yazın hiç yetiştiremiyorum. Yeşil soğanların rengi soluk soluk oluyor.

yasminq1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2015, 14:48   #1571
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Yeriniz bol güneş veya yoğun ışık almıyorsa havaların da iyice soğuduğu şu günlerde pek başarılı olamayabilirsiniz. Saksıyı içeriye alıp ısıyı yakalasanız bile güneş veya ışık ihtiyacı sorunlu olup cılız fideleriniz olur. Bunlar da sulama ve havalanma düzensizlikleri yüzünden fungal hastalıklara açık olacaktır. Hevesinizi almak ve en azından denemek için az miktarda tohum çimlendirin dilerseniz. Başarılı olamazsanız üzülmeyin, yeni sezonda yeniden denersiniz. Kolay gelsin.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2015, 14:49   #1572
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pakiz Mesajı Göster
Herkese Merhaba,

Bahar döneminde balkonda nane, fesleğen, reyhan yetiştiriyorum. Şimdi kışın balkonda sebze yetiştirme hevesindeyim. Forumda bu kısımda yazılanları okudum. Fakat yine sorularım var. Birisi bunları okuyup da yardımcı olursa çok sevinirim. Bu akşamdan tohumları ılık suya koydum. Sizden gelecek cevaplara göre de ekmek istiyorum.

1. Şu an İstanbul'da soğuklar başladı. Marul, tere, roka, maydanoz balkonda olur mu? Geceleri soğuk kötü mü etkiler? Balkon sabahtan öğlene kadar güneş alıyor.
2. Tohumları ilk önce evin içinde küçük kaplara ekiyim mi? Filizlenince de balkondaki saksılara şaşırtma yaparak eksem olur mu?
3. Bu soğukta balkonda bu sebzeler olmaz derseniz evimizin 15 derece civarında olan odasına mı koymalıyım? Bu oda aydınlık ama sadece güneş batarken yarım saat kadar güneş görüyor. Bu kadar yeterli olur mu?
4. Uzun saksılarım var, Toprak, torf ve bulursam zeolit ile karıştıracağım. Saksılarım 25 cm derinliğinde. Toprağa başka bir şey karıştırmam gerekir mi? Saksıların derinliği yeter mi, daha derin saksı bulmam gerekir mi?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Yeriniz bol güneş veya yoğun ışık almıyorsa havaların da iyice soğuduğu şu günlerde pek başarılı olamayabilirsiniz. Saksıyı içeriye alıp ısıyı yakalasanız bile güneş veya ışık ihtiyacı sorunlu olacak, bunun sonucu da uzun boylu ama çok cılız fideleriniz olur.

Ayrıca iç mekanda da sulama ve havalanma düzensizlikleri yüzünden fungal hastalıklara da her zaman açık olacaktır. Hevesinizi almak ve en azından denemek için az miktarda tohum çimlendirin dilerseniz. Başarılı olamazsanız üzülmeyin, yeni sezonda yeniden denersiniz. Kolay gelsin.

Jakin beğendi.
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2015, 08:24   #1573
Yeni Üye
 
pakiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-11-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 26
Merhaba Lonicera,
Cevap için teşekkür ederim.
Sadece marul ve maydanoz tohumu ektim. Bakalım başarılı olacak mıyım

Sevgili yasminq1,
Soğan ve sarımsak başarılı diyorsanız ben de denemek istiyorum. Kuru soğan ve bir diş sarımsağı toprağa ekiyoruz değil mi, başka bir şey yapmam gerekiyor mu?

Bol yeşil günler diliyorum

Lonicera ve Jakin beğendi.
pakiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2015, 21:43   #1574
Yeni Üye
 
yasminq1's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-01-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pakiz Mesajı Göster
Merhaba Lonicera,
Cevap için teşekkür ederim.
Sadece marul ve maydanoz tohumu ektim. Bakalım başarılı olacak mıyım

Sevgili yasminq1,
Soğan ve sarımsak başarılı diyorsanız ben de denemek istiyorum. Kuru soğan ve bir diş sarımsağı toprağa ekiyoruz değil mi, başka bir şey yapmam gerekiyor mu?

Bol yeşil günler diliyorum
Sevgili Pakiz, İyi akşamlar, ben hani yemeklik soğanlarımız sap kısımlarından yeşerir, küçük boyları baktım yeşermişse, etraflarında bir iki santim aralık kalıcak şekilde büyükçe bir saksıya yerleştirip üzerlerini toprakla örtüyorum. Çok derin olmasın. Tıpkı lale soğanı diker gibi. Ama yeşermiş soğan yoksa evde, küçük filelerde satılan arpacık soğanlar, hani "yahnilere tüm bir şekilde bırakılan" onlardan da çok güzel oluyor. Sarımsaklar da yine aynı, sık sık toprağa dikin ve sulayın. Işık alan aydınlık bir yerde bir haftaya kalmaz uç vermeye başlar. Ben kışın salataya, kısıra, mercimek köftesine kullanırım harika bir duygu. Siz de hemen ekin. Tertemiz, ekonomik ve sağlıklı çıtır çıtır soğan, sarımsak yetiştirirsiniz ve afiyetle yersiniz inşaAllah! Düzenli bir şekilde sulamaya gayret edin. Ne çok ne de az sulayın başaracağınıza inanıyorum.
Bol yeşil, sağlıklı günler hepimizin olsun inşallah

Sevgili Pakiz, bir kuru soğandan bir dal yeşil soğan oluyor, sarımsaktan da bir dal sarımsak onun için sık sık dikin. Bir de diyelim üç saksı dikilecek ben birer hafta aralıklı dikiyorum değilse hepsi bir anda oluyor. Hergün de kullanılmaz belki o yüzden aklıma gelmişken belirtim dedim. Hadi kolay gelsin...

IşılZ beğendi.
yasminq1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2015, 19:39   #1575
Yeni Üye
 
pakiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-11-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 26
Merhaba,
Sarımsak ve arpacık soğanları ektim balkona.
Sulamaya devam

pakiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2016, 10:28   #1576
Ağaç Dostu
 
mazda_ozan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-08-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 130
Geçtiğimiz yaz ekmiş olduğum nane, maydonoz, domates, salatalık ve biber tecrübesinden sonra, geçen pazar, sarımsak, dereotu, arapsaçı marul , küçük top turp ve taze soğan ektim. Bakalım kış tecrübesi nasıl olacak

SambaMustafa ve duy-gu beğendi.
mazda_ozan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2016, 18:29   #1577
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 24-12-2010
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 51
Sevgili katılımcılar,
Burası belki yeri değil ama,kışlık mercimek konusunda bilgi almak istiyorum.Şu an itibarıyla ekebilir miyim.
Sevgi ile,

sırça Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2016, 12:41   #1578
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Saksıdaki brokoli yumruk büyüklüğünde baş yapmıştı. Kesip salata yaptık, bir süre sonra yan dallardan yeni filizler oluştu.

Eklenen Resimler
 
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2016, 12:44   #1579
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Yukarıda 1568 no'lu mesajda yer alan kerevizin bugünkü hali. Bu da tohum için bekletilecek. Şaka maka iyi yumru yapmış değil mi

Eklenen Resimler
 
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2016, 12:57   #1580
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Yine büyükçe saksı içerisine geçen yıl sonlarına doğru tohumdan ekilen uzun fransız kahvaltılık turp

Eklenen Resimler
 
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2016, 13:45   #1581
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Bu da yine büyük saksıda tohumdan havuç. Bakalım methedildiği kadar lezzetli olacak mı?(chantenay havuç)

Eklenen Resimler
 
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2016, 14:11   #1582
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Saksıda 3.yılını dolduran sarımsak otları sıkıntısız büyümeye devam ediyorlar. Küçük saksısısından çıkarıp büyüğe aktardım. Bu sarımsağın dişleri bildiğimiz sarımsaktan çok daha sert ve küçük. Normal sarımsaktan daha az kokuya sahip olan bu tür salatalara çok lezzet katıyor.

Eklenen Resimler
 
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2016, 19:13   #1583
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sebze kasası içerisinde yine uzak doğu yeşilliği mix olarak (7 farklı yeşillik) Bir hafta sonra hasat edilip yeniden tohum ekilecek.

Eklenen Resimler
 
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2016, 13:04   #1584
/
 
Giriş Tarihi: 22-02-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
Herkese Selamlar
bende bu güzel ve değerli sitede balkonumdaki aktivitelerden kesitler paylaşmak istiyorum,şuan çok sayıda küçük sivri biber tohumundan fideler elde etmeye çalışıyorum.Bir taraftanda ceviz tohumundan fidan elde etmeye çalışıyorum.
herkese sevgiler..[IMG]E:\inovasyon\Tarım ve Hayvancılık\balkon\ceviz_tohum_takip_01042016.jpg[/IMG]

artayf Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2016, 13:04   #1585
/
 
Giriş Tarihi: 22-02-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11

artayf Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2016, 13:07   #1586
/
 
Giriş Tarihi: 22-02-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
fotograf yuklemede acemelik oldu biraz

Eklenen Resimler
    
Milla ve mazda_ozan beğendi.

Düzenleyen artayf : 25-04-2016 saat 13:38
artayf Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2016, 13:14   #1587
/
 
Giriş Tarihi: 22-02-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
bunlarda biberlerden görüntü

Eklenen Resimler
  
Lonicera, Muda, Milla ve 1 kişi beğendi.
artayf Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2016, 19:56   #1588
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-04-2016
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2
Selahattin Bey merhaba,

Saksıya ektiğim salatalıklar çimlendi ve 10 gün sonra çok sık diktiğim için seyreltip başka bir saksıya aktarım yaptım. Ancak aktardığım salatalıklar boynunu büktü ve sulamama rağmen 3-4 gün oldu düzelmedi. Sizce ne yapmalıyım ?

mazda_ozan beğendi.
MRTAYGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2016, 20:01   #1589
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-04-2016
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2
Selahattin Bey merhaba,

Saksıya ektiğim salatalıklar çimlendi ve 10 gün sonra çok sık diktiğim için seyreltip başka bir saksıya aktarım yaptım. Ancak aktardığım salatalıklar boynunu büktü ve sulamama rağmen 3-4 gün oldu düzelmedi. Sizce ne yapmalıyım ?

MRTAYGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2016, 14:12   #1590
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Bu da yeni çiçeğe geçen japonların meşhur yeşilliği mibuna. Mizuna' dan sonra Mibuna) Bu da oldukça lezzetli. Salatalara yeşil hardalgillerden ekleyip tüketenler için biçilmiş kaftan. Kendine has lezzeti ile Mizuna' dan geri kalmaz. Nasipse bu yıl bunun da tohumunu toplayıp paylaşıma ekleyeceğim.

Eklenen Resimler
 
heyyamola, Muda, Milla ve 2 kişi beğendi.
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024