![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Teşekkür ederim Selahattin Bey. Yeni tohumları ıslak kağıt havlunun içine sardım, 2 gün bekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
su
Giriş Tarihi: 30-03-2007
|
Yeni üye ve merak
Arkadaşlar merhaba, Foruma yeni üye oldum. Yazdıklarınızı büyük bir ilgiyle okudum. Ben süs biberi yetiştirmeye çalışıyorum. Sizlerden öğrendiğim bilgiler doğrultusunda biber yetiştirirken daha dikkatli olmam gerektiğini öğrendim. Yaklaşık 1 ay önce tohumları ektim ve saksı içerisinde yaklaşık 200 adet tohum fide verdi. Bu beklediğimin çok üzerinde bir verimdi ve üzülerek de olsa yarısını söktüm. Üç gün sonra 50 adet fide daha söktüm. Büyük bir üzüntü içerisinde devam ettirdiğim sökme işlemini nihayet resimlerde görünen hale getirdim. Özellikle Selahattin Bey'e sormak istediğim soru şu; Resimlerden de göreceğiniz üzere saksının uzunluğu 45 cm, derinliği ve eni 16 cm'dir. Saksının içerisinde şu an 8 adet fide bulunmaktadır. Bu forumda daha yaptığınız açıklamalardan 8 adet fire için saksı büyüklüğünün yeterli olmadığı sonucunu çıkarttım. Okuduklarımdan çıkarttığım sonuç doğru mudur? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
|
![]() İnanmıyorum yaa ![]() Nerde şu ağlama ikonu. Ben tırım tırım süs biberi soruşturken, saso söküp çöpe atmış. Hangi çöplükte aceba ![]() ![]() Şaka bir yana aramıza hoşgeldiniz. Fideleriniz çok güzel büyümüş. Elinize sağlık. Cinsi nasıl ? Şişman kısa boylu güdük birşey mi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
su
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Ağaç Dostu
|
İnce olanlardan bende var ![]() ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
su
|
Selahattin Bey, Ben iki günde bir akşamları yaklaşık 1 litre su kullanıyorum. Önerinizde suyu mümkün mertebe kısmam gerektiğini belirtmişsiniz. Bundan sonra hangi sıklıkla sulamam ve ne kadar su kullanmam gerekir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2007
|
Rüzgar perdeyi havalandırıp domates fidelerimi bükmüş acaba birşey olur mu? Bir de seyreltme vakti gelmiş mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
|
Hiç boşuna arama canım pazartesi gönderirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
su
|
Selahattin Bey, Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. Gelişmeleri foruma aktaracağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-03-2007
|
Oncelikle herkese merhaba Siteye yeni üye oldum Kıvırcık ektim ve tam olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yardımlarınızı rica ederim. Saygılarımla Burak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Yeni Üye
|
Esimle ben ilk defa denedigimiz icin ne yapacagımızı tam olarak bilemedik ve bir yogurt kabına 60-70 adet kıvırcık tohumu ektik. Cam kenarında tutuyoruz su anda her sabah fıs fıs yontemi ile suluyoruz,4-5 cm civarı oldular fakat cılız ve sararıyolar gibi geliyor.Oda sıcaklıgında ve direkt olarak gunes gormuyor. Ayrıca domates tohumuda ektik onlar gayet guzel fide oldular. Asıl yerlerine gecirmek icin 3. yapragin cıkmasınımı beklemem gerekiyor yoksa cift yapraklı iken asıl yerine gecirebilirmiyiz.(Su anki boylari 4 -5 cm civarı) Ve sulamayı ne kadar surede bir yapmanız gerekiyor. Fotografları en kısa zamanda koyacagım. Tesekkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2006
|
Deneme amacıyla ,marketten aldığım cherry domatesi ,saksılara dikmiştim;5 yaprakları oldu bu arada 3 fidem öldü.Fideleri ayırmak için, kaç yaprakları olmasını beklemeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
|
Fideler kotiledonlarda bile kökleri kopmadığı sürece yer değiştirilebilir ancak ışık gören serin bir yerde yeni yerine diktikten sonra bir iki gün bekletin. Daha sonrasında fide diktiğiniz kabı normal yerine alabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2006
|
Teşekkür ederim. Havalar serinken, hemen ayrı saksılara alayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
|
Yalnız bu söylediğim domates için geçerli başka fideler için değil. Ancak domatesin kök yapısına benzeyen her fide aynı etkiyi gösterir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Selehattin Bey; Fotograflari aksam cektim o yuzden biraz karanlık çıkmış. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Hemen hepsi kurtardı kendini neyse ki ![]() Şimdi de bunları yerlerine alma zamanı yaklaşıyor.Benim şu başlıkta anlattığım sandık saksılar uygun mudur salatalık için, her birine ikişer tane dikeyim diyorum. ![]() Selamlar, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Yeni Üye
|
Cok tesekkurler Artık asıl yerlerine alabilirmiyim yoksa daha beklemem gereklimi. Sulamayı hergün sabah tan yapıyoruz artık 2 gunde 1 sulama yapacagız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Salatalıklarla ilgili sorumu yinelesem, bu sandıklar 2 kök salatalık için uygun mudur desem, sabah sabah çok ısrarcı olur muyum ![]() Teşekkürler, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|