30-01-2007, 17:27 | #91 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Xpxp, Yeni gelen arkadaşlar başlığını gördün mü? |
01-02-2007, 17:09 | #92 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-07-2006
Şehir: ankara
Mesajlar: 41
|
Alıntı:
Sanırım tozlaşamadıkları için meyva oluşmuyor. Ben evde suni rüzgar oluşturarak çözüm buldum buna |
|
03-02-2007, 13:57 | #93 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: sarıgöl
Mesajlar: 166
|
Süs biberlerimi dipten kestim.Uçlarını aldıklarımdan fışkıranlar da var.Yemeklerin yanında taze taze koparıp yemesi de güzel oluyor... |
05-02-2007, 11:24 | #94 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Afiyet Olsun |
11-02-2007, 23:32 | #96 |
Ağaç Dostu
|
dulantes, Gerçekten böyle bir çözüm var mı, yoksa sadece bir şaka mı? Neden bu kadar merak ettiğime gelince; ben bütün yaz balkonumda duran Kıbrıs Limonumu kış ilk bastırdığında içeri aldım ve oda sıcaklığında onlarca çiçek açtı ve fakat hiçbiri meyveye dönüşmedi. Teşekkürlerimle... |
11-02-2007, 23:51 | #97 |
Ağaç Dostu
|
Benim "#47." mesajda fotoğrafı olan çan şeklindeki süs biberim var. Geçen yaz sadece iki biber verdi. Kış olduğunda biberlere dokunmadım öylece duruyorlardı. Birkaç günde azıcık suluyordum. Bildiğim kadarıyla biberler tek yıllık bitkidir ancak ben yanlış biliyormuşum. Biberimi bana veren kişi biber dalının üst kısımlarını koparınca ertesi yıl da biber verdiğini, tohumdan yetiştirene kadar daha erken dönemde çiçeğe durup biberlerin yaz olmadan olgunlaştığını söyledi. Buraya geldiğim gibi dalında kuruyan biberleri kopardım, dalını da keskin bir makasla kestim. Bıçakla keserken bitki acı çeker, keskin bir makasla kesersen iyi olur demişti. Aynen uyguladım dediğini. Yazın bu durumdaydı. Taşınırken hırpalandığı için tüm yapraklarını dökmüş kısa süre sonra tekrar yapraklanmıştı. |
12-02-2007, 13:59 | #99 |
Ağaç Dostu
|
Acı yemediğim için sadece göz zevkim için yetiştiriyorum. İlk gördüğümde vuruldum güzelliğine ve istedim. Yıllardan sonra evimdeki tek saksı bitki idi. İkinci saksıyı bitişik komşum taşınırken verdi. Biberimden sonra bir de sardunyam oldu. |
12-02-2007, 14:21 | #101 |
Ağaç Dostu
|
Ayy çok güldüm. Allah da seni güldürsün Sevgili Müjgan. Şekerli biber üretildiğinde yiyeceğime dair söz verebilirim. |
12-02-2007, 14:23 | #102 |
Ağaç Dostu
|
Az sonra 500. mesajını yazacaksın, şimdiden kutlarım |
12-02-2007, 14:36 | #104 |
Ağaç Dostu
|
hayırlı olsun tekrar. |
15-02-2007, 08:45 | #106 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-07-2006
Şehir: ankara
Mesajlar: 41
|
Alıntı:
Bitkini tozlaşması lazım. Evde rüzgaz da sinek de olmayınca bu iş bana kaldı. Yine de başka sebebi olabilir tabi. Bir bilene sormak lazım |
|
24-02-2007, 13:31 | #107 |
Ağaç Dostu
|
Dünyanın en acı biberi keşfedildi Bir parça biberi ısırdıktan sonra ağzından alev fışkırdığını hisseden Paul Bosland, sodasını başına dikerken, ''Bu biber bir rekoru hak ediyor'' diye düşündü. Biberin hakkını Guinness yetkilileri teslim etti... Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileri, New Mexico Devlet Üniversitesi'nde profesör olan Bosland'ın, anavatanı Hindistan olan dünyanın en acı biberi "bhut jolokia"yı keşfettiğini onayladı. "Ruhunuzu teslim ediyorsunuz" Biberin yerel adının "ruh biberi" olduğunu belirten Bosland, "Herhalde, yedikten sonra ruhunuzu teslim ettiğiniz için bu adı vermişlerdir" diyor. "Bhut Jolokia"nın, acılık ölçmeye yarayan ve kaşifinin adını taşıyan "Scoville" ölçeğine göre 1.001.304 birim olduğu, bu değerin, ünlü acı biber Red Savina'nın neredeyse iki katı olduğu belirtiliyor. New Mexico'da yetişen normal yeşil biber, yaklaşık bin 500 Scoville birimi acılık taşıyor. Scoville testi, bir miktar biber ekstresi, tadı hissedilmeyecek hale gelene kadar şekerli suyla seyreltilerek yapılıyor. Şekerli su ile biberin oranı, Scoville değerini veriyor. Kaynak: CNN Türk |
23-03-2007, 17:03 | #108 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
|
Süs Biberleri
Arkadaşlar Merhaba Ağaçlar.net sitesine bugün üye oldum ve hemen bir sorum olacak.Çünkü bu işi ilk defa yapıyorum.Bugün süs biberi tohumu aldım ve yaklaşık 75*25 cm. boyutunda bir saksıya toprağı doldurduktan sora tohumları serptim ve tekrar tohumların üzerine 0,5-1 cm. kadar (tohumların paketinde yazdığı gibi) toprak serptim.Daha sonra toprağın üzerine bir miktar suyu serpiştirerek döktümve bu saksıyı odamda ışık alan bir yere koydum,umarım doğrudur.Bu konu hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler..... |
23-03-2007, 17:44 | #109 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Koli kartonlarınden bir parça kesmek işini görebilir. Ayrıca ısıya göre çimlenme süresi oynuyor. Bende de vardı ekilmiş. Tornavida ile kurcaladım, çimlenme yoktu 10-12 gün sonra çimlenmeler başları. bir de üstüne bir naylon kapatıp su kaybını engelleyebilirsin ancak her gün havalandırmak kaydıyla. Dikmeden önce çimlendirme için birşeyler yaptınız mı? Arama yaparsanız sanırım sulandırılmış aspirinle çimlenme artışı sağlanıyordu. |
|
24-03-2007, 07:59 | #110 |
Ağaç Dostu
|
Denizakvaryumu, Kurutulmuş dolma biber yedinizmi hiç bende acıyı çok severim ama onlar çok acı |
24-03-2007, 10:19 | #111 |
mavi-yeşil
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul / Bostancı
Mesajlar: 80
|
Merhaba, Biz de, daha doğrusu babam, yazın balkonumuzda hazırladığımız bir platformda biber yetiştiriyor. Çok acı bir biber, hani şu kurutulup kırmızı kırmızı halde kışın yemeklerin içine bir tane atılan o küçük biberlerden. Pazarlarda da satılır bilirsiniz. Onlar da süs biberi midir ? Her sene tohumlarından ayırıp, bir dahaki seneye yeniden ekeriz. Yıllardır böyle devam eder. Daha sonra resmini de eklerim, süs biberi olarak geçip geçmediğini merak ediyorum. |
06-04-2007, 11:50 | #112 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-03-2007
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 4
|
merhaba... ben daha önce süs biberi dikmiştim ama hata yaparak bir saksıya çok fazla miktarda tohum atmışım ve fazlasıyla çimlenme gerçekleşti... bir arkadaşım bana bunun yanlış olduğunu küçük saksılara tek tohum yettiğini söyledi bende tek fide kalacak şekilde diğerlerini çektim... yaklaşık boyu 5 cm kadar ama 10 gündür boyunda bir değişiklik yok konuyla ilgili bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Saygılarımla.... |
06-04-2007, 11:52 | #113 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-03-2007
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 4
|
ayrıca tohumlarımı olgunlaşmış kırmızı biberlerden kurutarak imal ettim... eğe yetiştirmeyi becerebilirsem isteyen arkadaşlara veririm.. çünkü biberlerimin olgun boyutu 1-2 cm arası ve çok acı biberlerdir ve renkleri ağırlıklı mordur.. |
06-04-2007, 17:43 | #114 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: gaziantep
Mesajlar: 10
|
Alıntı:
O meksika biberlerinden bir kaç tanesini alabilirim ******. Ama yiyebilirmiyim bilmem |
|
07-04-2007, 14:10 | #115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Meksika biberi nasıl. |
02-05-2007, 22:51 | #119 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2007
Şehir: Sakarya/Sapanca
Mesajlar: 184
|
Merhabalar. Değişik süs biberleri tohumlarından yurt dışından getirmiştim.Kısmetse yetiştirdiğim zaman resimleyip arzu eden arkadaşlarla seve seve tohumlarından gönderebilirim.Saygılar. |
21-07-2007, 23:22 | #120 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: bilecik
Mesajlar: 356
|
süs biberlerim
bugün yeni aldığım biberimle elimde biber veren 4 farklı tür süs biberi oldu. bunun yanında da seneye çimlendirilecek olan 2 farklı türün de tohumlarını aldım kenara koydum. aklıma gelmişken bunların bir ara resimlerini çekip koyayım burayada belki biberlerinden alıp kurutmak isteyenler çıkar diye düşünüyorum. |
|
|