![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2006
|
arkadaşlar, internette dolaşırken şuna rastladım . "Chile Peppers - All about Chile Peppers and Recipes " http://rapidshare.com/files/12235974...ppers.pdf.html |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Ada Bayrakoğlu o bitkinin latince adı Solanum capsicum olmalı. Domates ve biberler aynı familyaya bağlıdır. Solanaceae familyasıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Benim tohumlarını aldıklarım bunlardı. Eklenti 6736 Kaynak: http://davesgarden.com/pf/imagesbyus...erusalemCherry Düzenleyen turunç : 09-02-2007 saat 20:20 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2006
|
Alıntı:
Dün mum çiçeği bulma umuduyla pratiker e gittim,mum çiçeği bulamadım ama bu şirin biberlerden aldım, saksısı çok ufak ve alttan kökler çıkmış durumda meyveleri varken toprağını değişsem bi sakıncası olur mu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bu bitki tek yıllık mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
O halde yarın ilk işim onu dapdaracık kabından kurtarmak olacak. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün Solanum un saksısını değiştirdim, eski saksısının dibinde bir solucan gördüm, forumda faydalı olduğuna dair yazılar var ama yinede tedirgin oldum, acaba kökler arasında varmıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-04-2009
|
konuyu görünce benim biberlerim aklıma geldi ![]() fotoğraflarını eklemek istedim şu an tohumları duruyor baharda ekecektim unuttum bu konuyu görünce aklıma geldi ekeyim bari ![]() İlginç olan kısım çiçekleri mor açıyor güneş görünce ince uzun ve kırmızı oluyorlar ama etli değil pul biber olarak tüketiyoruz. Bahçeye ekince (bodrum iklimi) 2yıldan fazla yaşadı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-01-2007
|
Herkese selam. Ben İstanbul'dan Murat. Ben de salonda saksılarda süs biberi yetiştirmek istedim. Çekirdekten büyüdüler, geçenlerde çiçek de açmaya başladılar fakat çiçekler açtıktan 3-4 gün sonra kuruyup sapıyla beraber dibine düşüyolar. Nerde yanlış yapıyorum. Oda sıcaklığı 23 C ' de sabit duruyo. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-07-2006
|
Alıntı:
Sanırım tozlaşamadıkları için meyva oluşmuyor. Ben evde suni rüzgar oluşturarak çözüm buldum buna ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
![]() dulantes, Gerçekten böyle bir çözüm var mı, yoksa sadece bir şaka mı? ![]() Neden bu kadar merak ettiğime gelince; ben bütün yaz balkonumda duran Kıbrıs Limonumu kış ilk bastırdığında içeri aldım ve oda sıcaklığında onlarca çiçek açtı ve fakat hiçbiri meyveye dönüşmedi. Teşekkürlerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-07-2006
|
Alıntı:
![]() Bitkini tozlaşması lazım. Evde rüzgaz da sinek de olmayınca bu iş bana kaldı. Yine de başka sebebi olabilir tabi. Bir bilene sormak lazım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sanırım fosfor ihtiyacı var. N-P-K gübrelerinden P oranı en yüksek olan bir gübre alın ve deneyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-01-2007
|
teşekkürler deniycem hemen..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Xpxp, Yeni gelen arkadaşlar başlığını gördün mü? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
Süs biberlerimi dipten kestim.Uçlarını aldıklarımdan fışkıranlar da var.Yemeklerin yanında taze taze koparıp yemesi de güzel oluyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Afiyet Olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Benim "#47." mesajda fotoğrafı olan çan şeklindeki süs biberim var. Geçen yaz sadece iki biber verdi. Kış olduğunda biberlere dokunmadım öylece duruyorlardı. Birkaç günde azıcık suluyordum. Bildiğim kadarıyla biberler tek yıllık bitkidir ancak ben yanlış biliyormuşum. Biberimi bana veren kişi biber dalının üst kısımlarını koparınca ertesi yıl da biber verdiğini, tohumdan yetiştirene kadar daha erken dönemde çiçeğe durup biberlerin yaz olmadan olgunlaştığını söyledi. Buraya geldiğim gibi dalında kuruyan biberleri kopardım, dalını da keskin bir makasla kestim. Bıçakla keserken bitki acı çeker, keskin bir makasla kesersen iyi olur demişti. Aynen uyguladım dediğini. Yazın bu durumdaydı. Taşınırken hırpalandığı için tüm yapraklarını dökmüş kısa süre sonra tekrar yapraklanmıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Acı yemediğim için sadece göz zevkim için yetiştiriyorum. İlk gördüğümde vuruldum güzelliğine ve istedim. Yıllardan sonra evimdeki tek saksı bitki idi. İkinci saksıyı bitişik komşum taşınırken verdi. Biberimden sonra bir de sardunyam oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Ayy çok güldüm. Allah da seni güldürsün Sevgili Müjgan. Şekerli biber üretildiğinde yiyeceğime dair söz verebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |