15-04-2011, 13:50 | #1 |
agaclar.net
|
Avakadolu Enginar
Tencereye yağ ve piyazlık soğan koyun, biraz soteleyip, ayıklanmış enginarları tek sıra yerleştirin. Tuz + kırmızı pul biber + 1 tatlı şeker + limon + biraz su ekleyip, pişirin. 4-5 enginarınız için 2 avakado kullanabilirsiniz. Olgun olması gerektiğini unutmayın. 1 tanesini küçük parçalara kesip, enginar çanaklarının üzerine eşit biçimde paylaştırın. Diğer avakadoyu iyice ezin. içine; 1 tatlı kaşığı taneli hardal 1 tatlı kaşığı acı hardal 1 tatlı kaşığı mayonez yarım çay bardağı zeytinyağı haşladığınız enginar suyundan yarım çay bardağı 4-5 dal ince doğranmış dereotu biraz karabiber, yarım limon 2 sap taze soğanın yeşil kısmı ekleyin, karıştırın. Enginarların üstünü kaplayacak biçimde paylaştırın. İsterseniz, üstüne döktüğünüz sosu hazırlayıp, içine koyduğunuz avakado parçaları yerine, haşlanıp kabukları ayıklanmış iç bakla koyabilirsiniz. |
|
|