View Single Post
Eski 15-04-2011, 13:50   #1
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Avakadolu Enginar

Tencereye yağ ve piyazlık soğan koyun, biraz soteleyip, ayıklanmış enginarları tek sıra yerleştirin.
Tuz + kırmızı pul biber + 1 tatlı şeker + limon + biraz su ekleyip, pişirin.

4-5 enginarınız için 2 avakado kullanabilirsiniz. Olgun olması gerektiğini unutmayın.

1 tanesini küçük parçalara kesip, enginar çanaklarının üzerine eşit biçimde paylaştırın.

Diğer avakadoyu iyice ezin. içine;
1 tatlı kaşığı taneli hardal
1 tatlı kaşığı acı hardal
1 tatlı kaşığı mayonez
yarım çay bardağı zeytinyağı
haşladığınız enginar suyundan yarım çay bardağı
4-5 dal ince doğranmış dereotu
biraz karabiber,
yarım limon
2 sap taze soğanın yeşil kısmı
ekleyin, karıştırın.

Enginarların üstünü kaplayacak biçimde paylaştırın.

İsterseniz, üstüne döktüğünüz sosu hazırlayıp, içine koyduğunuz avakado parçaları yerine, haşlanıp kabukları ayıklanmış iç bakla koyabilirsiniz.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön