Avakadolu Enginar
Tencereye yağ ve piyazlık soğan koyun, biraz soteleyip, ayıklanmış enginarları tek sıra yerleştirin.
Tuz + kırmızı pul biber + 1 tatlı şeker + limon + biraz su ekleyip, pişirin. 4-5 enginarınız için 2 avakado kullanabilirsiniz. Olgun olması gerektiğini unutmayın. 1 tanesini küçük parçalara kesip, enginar çanaklarının üzerine eşit biçimde paylaştırın. Diğer avakadoyu iyice ezin. içine; 1 tatlı kaşığı taneli hardal 1 tatlı kaşığı acı hardal 1 tatlı kaşığı mayonez yarım çay bardağı zeytinyağı haşladığınız enginar suyundan yarım çay bardağı 4-5 dal ince doğranmış dereotu biraz karabiber, yarım limon 2 sap taze soğanın yeşil kısmı ekleyin, karıştırın. Enginarların üstünü kaplayacak biçimde paylaştırın. İsterseniz, üstüne döktüğünüz sosu hazırlayıp, içine koyduğunuz avakado parçaları yerine, haşlanıp kabukları ayıklanmış iç bakla koyabilirsiniz. |
Enginara avokadonun yakışacağını hayal edebiliyorum ama hardal hiç aklıma gelmezdi, güzel bir tarif, deneyeceğim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024