agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-10-2009, 21:55   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Tavuksuyu Çorba

Çorbayı her zaman severim. Kış olsun yaz olsun akşam yemeklerinde ararım.

Bu çorbadan daha evvel de bir-iki satır bahsetmiştim. Bu akşam sıcak sıcak içmek istedi canım, hemen mutfağın yolunu tuttum.

Bir bütün tavuğu yıkayıp düdüklü tencereye koyun. Tencerenin içine iki iri havuç, iki de soyulmuş patates ilave edin. Soyduğunuz patatesleri yarım limon ile ovarsanız bütün olarak parçalanmadan haşlanır.
Biraz da tuz ilave ederek, 15-20 dakika haşlayınız.

Bu arada başka bir kaba, biraz margarin koyarak üç çorba kaşığı (dört de olabilir, çorbanın koyuluğunu nasıl severseniz) unu sarartmadan kavurunuz ve soğumasını bekleyiniz.

Haşlanan tavuğu ve sebzeleri tencereden alınız, suyunu da çorba pişireceğiniz tencereye süzgeç ile süzerek alınız.

Bu tavuk suyundan bir-iki kepçe alarak una ilave edin ve pütürsüz hale getirin.
El blenderi ile kolay oluyor.

Haşlanan havuçları 1 cm kadar daire daire doğrayın, sonra da bu daireleri dörde bölerek ufak küp şekline getirin.

Haşlanan patatesleri de iri fındık gibi küp küp doğrayın.

Tavuk göğsünün yarısını da lif lif ufak ufak kıyın (düğün çorbasındaki gerdanın lif lif yapıldığı gibi)

Tenceredeki süzülmüş tavuk suyuna, unla halledilmiş tavuk suyunu ilave edin ve karıştırarak kaynama noktasına getirin.
Bu sırada önce lif lif doğranmış tavuk göğsünü, sonra havuçları ve patatesleri de ilave edin.
Tuz ayarına bakın.
Servis yaparken taze çekilmiş karabiber ilave ederek içinizi ısıta ısıta afiyetle içiniz.

Havuç ve patateslerin doğranışı, tavuk göğsünün liflenişi.


Name:  PA252426 (600 x 450).jpg
Views: 685
Size:  64.0 KB

Name:  PA252428 (600 x 450).jpg
Views: 695
Size:  51.8 KB

Name:  PA252431 (600 x 450).jpg
Views: 666
Size:  67.6 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2009, 21:58   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Buyrun afiyet olsun! (fotoğrafını çekerken çok zorlandım, sıcak sıcak dumanının tütüşü makinenin onjektifini buğulandırdı)

Name:  PA252432 (600 x 450).jpg
Views: 634
Size:  55.2 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2011, 14:38   #3
Ağaçsever
 
senemr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 92
muhteşem görünüyor güler hanım bende bugün deniycem.

senemr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2011, 14:47   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-01-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 314
Elinize sağlık Güler Hanım, nefis olduğuna eminim. Bir de doğal köy tavuğu ile olursa değme gitsin.

Sonul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2011, 15:06   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2010
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 1,058
Abla bu kış günlerinde sıcak sıcak bol karabierli acı biberli ne gider şimdi bir kase alabilirim

Selehattin 67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2011, 16:44   #6
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Hay Allah bakın şimdi benim de canım istedi ama yarına kaldı demektir. Bu akşam etli nohut ve pirinç pilavı var, yanında da zeytinyağlı şekerli turşu.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2011, 17:05   #7
Ağaç Dostu
 
mandalinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2011
Şehir: Ankara - İzmir
Mesajlar: 1,467
Galeri: 6
İzmir saat 18:00 itibariyle soğuk ve rüzgarlı, dolayısıyla çorba isteniyor. Ben kereviz çorbası yaptım, en kısa zamanda bu çorbayı pişireyim.

Ayrıca patatesle limonu ovarak bütün pişirme işini yeni öğrendim mutlaka denemeliyim.

Elinize sağlık.

mandalinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2011, 17:21   #8
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Kışın,özellikle evde soğuk algınlığı yaşayan biri varsa bizde de hemen tavuk suyu aranır. Doğal tavuğu bulamıyoruz ama son zamanlarda marketlerde organik satılan bir marka var, sayesinde artık tavuk yiyebiliyorum, doğal tavuk gibi zor pişiyor ama çok lezzetli.

Tavuk suyunu hazırlarken patates kullanmayı denemedim ama Güler Hanım'ın çorbası şahane gözüküyor. Parçalanmama işini de yukarıdaki tariften öğrendim, deneyeceğim. Suyu hazırlarken, bir bütün soğan ve havucu tavukla pişiriyorum, bazen kereviz sapı da koyuyorum. Suyundan çorba yaparken de özellikle hasta olan varsa, pişmesine yakın biraz ezilmiş sarımsak ilave ediyorum.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2011, 22:39   #9
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Hımmm, tavuk suyuna veya kemik suyuna bol sarımsak, bir limon suyu ve biraz unla yaptığım uyduruk bir çorbam var ki millet yalancı işkembe çorbası niyetine bayıla bayıla içiyor.
Sanırım tarifini çorba bölümünde vermiştim.

Ama hani derler ya hastaya çorba sorulmaz diye, ben de hastalandığımda mutlaka kuzu kol-kürekten iri parçalarla, içinde bol patates-havuç - kereviz bol maydanoz bulunan, bir adı da haşlama olan çorbaya bayılırım. Hem eti hem de bol sebzesi benim en sevdiklerimden biridir.
Allah rahmet eylesin, sevgili annem ben ne zaman hasta olsam hemen yapar bir tencere yollardı. Şimdi de ben yapıp çoluk çocuğa gönderiyorum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2011, 11:25   #10
Ağaç Dostu
 
loveflower's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 699
Patates böreğini yaptım, tarifiniz gibi buzdolabına attım, canımız istediğinde ve misafirlere kızarttım, herkes bayıldı, keza zeytinyağlı biber turşunuz da öyle.

Şimdi sıra tavuk suyuna çorba, bugün akşam yemeğinin ilk yemeği belli oldu. Bayılırım ben de çorbanın her türlüsüne. Yanına ne yapacağım onu düşüneyim Teşekkür ederim.

loveflower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024