View Single Post
Eski 25-10-2009, 21:55   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,411
Tavuksuyu Çorba

Çorbayı her zaman severim. Kış olsun yaz olsun akşam yemeklerinde ararım.

Bu çorbadan daha evvel de bir-iki satır bahsetmiştim. Bu akşam sıcak sıcak içmek istedi canım, hemen mutfağın yolunu tuttum.

Bir bütün tavuğu yıkayıp düdüklü tencereye koyun. Tencerenin içine iki iri havuç, iki de soyulmuş patates ilave edin. Soyduğunuz patatesleri yarım limon ile ovarsanız bütün olarak parçalanmadan haşlanır.
Biraz da tuz ilave ederek, 15-20 dakika haşlayınız.

Bu arada başka bir kaba, biraz margarin koyarak üç çorba kaşığı (dört de olabilir, çorbanın koyuluğunu nasıl severseniz) unu sarartmadan kavurunuz ve soğumasını bekleyiniz.

Haşlanan tavuğu ve sebzeleri tencereden alınız, suyunu da çorba pişireceğiniz tencereye süzgeç ile süzerek alınız.

Bu tavuk suyundan bir-iki kepçe alarak una ilave edin ve pütürsüz hale getirin.
El blenderi ile kolay oluyor.

Haşlanan havuçları 1 cm kadar daire daire doğrayın, sonra da bu daireleri dörde bölerek ufak küp şekline getirin.

Haşlanan patatesleri de iri fındık gibi küp küp doğrayın.

Tavuk göğsünün yarısını da lif lif ufak ufak kıyın (düğün çorbasındaki gerdanın lif lif yapıldığı gibi)

Tenceredeki süzülmüş tavuk suyuna, unla halledilmiş tavuk suyunu ilave edin ve karıştırarak kaynama noktasına getirin.
Bu sırada önce lif lif doğranmış tavuk göğsünü, sonra havuçları ve patatesleri de ilave edin.
Tuz ayarına bakın.
Servis yaparken taze çekilmiş karabiber ilave ederek içinizi ısıta ısıta afiyetle içiniz.

Havuç ve patateslerin doğranışı, tavuk göğsünün liflenişi.


Name:  PA252426 (600 x 450).jpg
Views: 685
Size:  64.0 KB

Name:  PA252428 (600 x 450).jpg
Views: 695
Size:  51.8 KB

Name:  PA252431 (600 x 450).jpg
Views: 666
Size:  67.6 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön