![]() |
|
![]() |
#571 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-09-2009
|
Cok şükür, thrips yok, sulama da düzenli ama görünen o ki sulamaya daha da dikkat edecegiz.. Olmezler inşallah.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
Ölmezler. Benimkilerde bir sorun yok ama babanneminkinde de bu durumda neredeyse 2 yıldır bu sorun var pek önemsemiyo bunu ama ölmüyorlar sn sssadresss ![]() Düzenleyen maki01 : 29-03-2013 saat 18:06 Neden: Nokta (.) ve büyük harf. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Benim yeni aldığım mnekşenin birinde de bu sorun çoğalmaya başladı. Diğer menekşelerimle aynı yerde duruyor ve aynı zamanda suluyorum bunu da. Ben önce güneş yanığı zannettim ve camın önünden alıp direk güneş ışığı almayan bir bölüme koydum. Zararlı yok bildiğime göre. Saksı değiştirmem gerekiyor sanırım. Toprağın su tutuşu da iyi gibi ama ne yapacağım bilmiyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
|
menekşelerim oldukça mutlulardı aslında ![]() ama buna birşey oldu ![]() bana yardım edin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Ağaç Dostu
|
internet bağlantım yüzünden mesajı bir kaç kez yazmak zorunda kalınca arada kaynamış kusura bakmayın. Çiçeklerinin üzerinde beyaz lekeler var. Bugün oluşmuş olmalılar. Bir diğerininde çiçeklerinin altında aynı durum var. O resimlerde belli olmuyor hiç. Bütün çiçekleri boynunu büktü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Ağaç Dostu
|
Menekşelerde çok rastlanılan hastalıklarda pek böyle bir belirti yok ,African Violet Leaf-ID, Violet Leaf Problem, orchids, houseplants sadece çiçeklerde sorun varsa sulamadan kaynaklanabilir (çiçeklere su değdirmeyin) aynı sorun yapraklarda da varsa PH sorunu veya ışık sorunu olabilir kökünü iyi inceleyin genellikle boyun bükmesi kök çürüklüğünden olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sorun çiçeklerde ama suyu hiç değdirmem çiçeklere.Yapraklar gayet sağlıklılar sayın menekşecibaba. Kök çürüğünde yapraklarda boyun bükmesi olur diye biliyorum bunlarda yok. Ama yinede sizin mesajınızdan sonra kökleri kontrol ettim onlarda iyi durumdalar. Beklemekten başka çare yok sanırım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Ağaç Dostu
|
O zaman sorun PH değerinden olabilir. Menekşeler asitli ortamları sever .Afrika menekşeleri için ideal toprak harçı ph’ı 5,5-6,5 arasıdır. Yani hafif asitli ortam toprakları sever.Kullanılan su da bu değerde olmalıdır . Kullanılan suya birkaç damla limon suyu , sirke damlatarak asit oranı arttırılabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Ağaç Dostu
|
Bilgi için teşekkür ederim menekşecibaba ilk sularına hemen limon damlatıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-11-2012
|
Merhaba... Benim güzellerim de açtılar hep. Fakat resmini yüklediğim menekşemin yapraklarında beyaz lekeler oluşmaya başladı. Bunun dışında çok sağlıklı, çiçek açmaya devam ediyor. Böyle değildi aslında çiçek açmaya başladığında bir anda yapraklarını büyüttü çok fazla. Buna güneş mi neden oldu diye düşündüm fakat güneşi tül perde arkasından alıyor. Aydınlık bir yerde. Sulamayı da yapraklarına su değdirmeden yapıyorum. Buna ne sebep olmuş olabilir yardım ederseniz çok sevinirim çünkü bu kızım hastalanırsa çok üzülürüm. Bir de yaprakları çok fazla ve büyük koparmam gerekiyor mu daha fazla çiçek versin diye? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Ağaç Dostu
|
Emin değilim ama külleme dediğimiz bir tür mantarın neden olduğu hastalığa benziyor tlypa. Havadar bir yere alıp , oksijenli su eklediğiniz su ile ( 1litreye 1 Y.Kaşığı gibi) su püskürtmenizi öneririm. Yine suda çözülen kükürt de mantar kökenli hastalıkları tedavisinde kullanılıyor. Hasta yaprakları kesmeniz hastalığın diğer yaprak ve bitkilerinize de bulaşmasını kısmen önleyebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Teşekkür ederim cevaplarınız için. Dün akşam bi sinirle aldım ıslak bezi bütün yapraklarını sildim. Lekeler kayboldu yani gözle görülmüyor en azından. Bu küllenme hastalığı silmeyle geçebilecek birşey mi? Ama sildikten sonra dik duran yapraklar kendini saldı biraz aşağı doğru. Silme işlemi yapraklara zarar verdi sanki. Ne yapıcam bilmiyorum. Silince kaybolduğu için hastalık var mı yok mu anlayamıyorum. Bitkiyi kaybedersem çok üzülücem. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Ağaç Dostu
|
Afrika Menekşesi Hastalık ve Zararlıları
Sayın tulypa; Bu bir hastalık, toz gibi silince malesef geçmiyor. Hatta hasta yaprakları, çiçekleri koparmanız dahi hastalığı geçirmiyor. Yeni çıkan yapraklar ve çiçekler de bir süre sonra beyazlaşıyor. Önerdiğim ilaç 20 tl idi yanlış hatırlamıyorsam. Ben tüm bitkilerimde olduğu için almıştım. Eğer evinizde başka bitkiniz varsa emin olun bir süre sonra onlar da hastalanacaklar. Ya zirai ilaç alıp kökten çözeceksiniz. Ya kimyasal kullanmam deyip doğal ilaçları deneyeceksiniz ki bende bu işe yaramadı.( aksine bu geçen sürede tüm bitkilerime yayıldı) (gul, begonya, kalanşo) Ya da bitkinizin bir süre sonra gelişimi durup ölecek. Seçim size kalmış. İlaç:ansar fungist Sent from my iPad using Tapatalk HD |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-04-2013
|
Menekşemin çiçeklerinde toz gibi beyaz bir tabaka vardı .Yakından bakınca ayrıca minicik, incecik ve hızlı hareket eden beyaz ve açık kahverenkli böcekler ( nasıl adlandıracağımı bilemediğim için böcek diyorum )gördüm.Bunlar zararlı mıdır?Ne yapmam gerekiyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 | |
Ağaç Dostu
|
Afrika Menekşesi Hastalık ve Zararlıları
Alıntı:
Orkidelerime dokundum mu hatırlamıyorum ama özel bir özen göstermemiğimi hatırlıyorum. Belki de bu mantara karşı dayanıklıdır orkide ![]() Sent from my iPad using Tapatalk HD |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2011
|
Bu bardakta işaretlediğim alanda mantar oluşumu var sanırım..Nokta nokta beyazlıklar var bunlar birbirine ince iplikçiklerle bağlı gibi..Bilen ustalarım yardımcı olabilir mi? Nedir,zararlı mı, mücadelesi nasıl? Bir kaçında daha var böyle bardağın alt kısımlarında.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2011
|
Teşekkür ederim Sn. Maki01..Toprak değiminden başka arapsabunlu acıbiberli kaçırtıcı ilacı yapsam topraktan uygulanabilir mi sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-01-2009
|
merhaba, Birkaç gün önce çiçek açan menekşemin çiçeklerinin taç yapraklarının uç kısmından birşeyler ısırmış yemiş küçük küçük. Çeşitli yerlerinden ısırıklar oluşmuş ama baktım baktım birşey göremedim. Bir de çiçeğin üzerinde siyah kum gibi bişeyler oluşmuş. Ne olur yardım edin bakmaya kıyamadığım menekşelerimin gözümün önünde hunharca yenip bitmesini istemiyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Ağaç Dostu
|
Menekşelerde bu tür bir zararlıyı ilk kez duyuyorum sevgili kazım80. Tarifiniz sanki tırtıl türü bir zararlıyı andırıyor, siyah kum gibi şeylerde dışkısı olmalı. Tırtıllara genellikle geceleri piyasaya çıkıp yaprak ya da çiçeği kemiriyorlar. Işıkları bir süre kapalı tutup daha sonra açarak bu zararlıyı yakalamak çözüm olabiliyor. Ya da saksının üst bölümünden toprak almak da faydalı olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-01-2009
|
fotoğrafını paylaşıyorum sn Maki01. O saksıyı hemen diğer saksılardan uzaklaştırdım. Bİr gün benim de başıma geleceğini hiç tahmin etmezdim. Zaten her yaz sıcaktan kaybediyordum şehir değişikliği yaptım bu sefer de hastalıktan gidecekler heralde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel ve sağlıklı bir menekşe sevgili kazım80. Önceki mesajımda da yazdığım gibi karanlıkta uzun bir süre bekleterek tırtılın faaliyete geçmesini bekleyin derim ![]() Farklı bitkilerimdeki tırtıllarla cift taraflı yapışkan bant kullanarak mücadele ediyorum. Topraktan başlayarak tırtılı geçeceği dallara bantı yapıştırıp tuzak kuruyorum. Ancak menekşede bunu yapmanız mümkün değil. Tüm yapraklarını tek tek inceleyerek tırtılı bulmanız gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
menekşe |
|
|