![]() |
|
![]() |
#601 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-01-2009
|
Çok teşekkür ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Ne olduğunu bilen var mı ?
Bu sabah yavru menekşe ve bir sardunya üzerinde bu yumurtaları tespit ettim. Ne olduğu ve nasıl mücadele edeceğim konusunda bilgisi olan var mı? Teşekkür ederim. Not: Herhangi bir yaprak yeniği, zararlı dışkısı, küf, mantar, pamukçuk vb. oluşumu yoktur. Düzenleyen kadiryasar : 25-05-2013 saat 11:14 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Ağaç Dostu
|
Tedbir amaçlı, aksini söylemezseniz, toprak değişimi ve sabunlu suyla yıkamayı düşünüyorum... Sardunyadan bulaştığını da sanmıyorum, zira o da yavru sanki bir böcek uçarken bırakmış geçmiş gibi bir hat izlemiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Benim menekşelerdede yapışkan beyaz pamukçular var, ne önerirsiniz.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili maki01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Ağaç Dostu
|
Yaprakta renk değişimi
Aşağıdaki yavru menekşe, merkez yapraklarda damar belirmesi arka kısmında yaprak renginde kırmızı hale geldiğini görüyorum. Köklerinde gelişmesinde ve çiçeklenmede hiç bir sorun yok... Yüksek miktarda ışık bu tür bir duruma sebep olabilir mi? Belki de genlerinde vardır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#612 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
unlu bit
Bu hastalığın tedavisi yok mu arkadaşlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-01-2013
|
Meneksemi elime alinca saksisindan cikiverdi. O anda topragin etrafinda minicik yumurta gibi bir goruntuyle karsilastim. Acaba bu mantar falan midir ? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Ağaç Dostu
|
menekşemdeki görüntü
nedir acaba?yakından iyi cekemiyorum ancak bu kadar cekebildim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#616 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Toprak harcına bir parça toz haline getirilmiş meşe odunu kömürü ekle... Kökleri topraktan temizle kuru iken hafif hafif alttan toprağı kaşı, büyük kısmı bu esnada dökülecektir. Kalan kısmı için, kökleri su dolu bir kaba oturt 15-20 dk sonra kalan topraklarda serbest kalacaktır. Geçmiş olsun! ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-12-2012
|
Afrika menekşesi toprağında böcek
1-2 haftadır menekşelerin topraklarında küçük küçük kahverengi ve sürekli hareket eden böcekler görmeye başladım. Arada yapraklarda ve menekşelerin öz yapraklarında da gözüküyorlar çiçeklerde görünürde bir zarar yok gibi... Sadece 1 tanesinin özündeki yapraklarda kuruma var ve can sıkıyorlar, yardımcı olur musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Ağaç Dostu
|
Afrika Menekşesi Hastalık ve Zararlıları
Benim menekşemin çiçeği ile ilgili bir sorunum var. Çiçeklerin dişi organına girip polenlerini yiyen bir böcek var. Polenleri yediğini polenlerin alt kısımlarına dökülen polenlerden anladım. Ayrıca polene girdiği yerde oluşan bir beyazlık var. Böcekleri bazen gözle görebiliyorum. Uçmuyorlar ince uzun yapıları var. Resim çekemedim eğer böcekleri görüntüleyebilirsem eklerim. Sizce bu böcekler zararlı mıdır? Yoksa onları kendi hallerine miö bırakmalıyım? Menekşemin gelişiminde ve çiçek oluşumunda bir gerileme veya bazukluk yok. Sent from my iPad using Tapatalk HD |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Thrips : Tomurcuklarda ve yaprak altlarında bulunur. Küçük olup gözle görülebilir. Yaprak kıvrılmaları ve tomurcuk dökülmelerine neden olur. Yaprak altı ve üstüne, tomurcuklara püskürtme şeklinde 15–20 gün aralıklarla ilaçlama yapılmalıdır. Doğal kontrolleri: Böcek yiyenler Kimyasallar Thrips kontrol etmek: Pyola, Neem, Orthene, Avid, Diazinon, Sevin, Malathion,Methoxychlor, Maraton, böcek sabunları, Chrysamed tavsiye ediliyor.Ayrıca Safer Sabunlar ve mavi yapışkan tuzaklar vardır. Ben Neem veya Chrysamed i tavsiye ederim.Önce Menekşeler üzerindeki tüm çiçekler ve tomurcukları kaldırın.15 gün arayla iki üç defa uygulayın çiçek ve yaprak altlarına azar miktarda püskürtün. New Page 4 ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Ağaç Dostu
|
Bir bu eksikti. Ama bendeki böcekler eklediğiniz resimdeki gibi değil beyazlar ve çiçeklerde ve yapraklarda bozulma veya dökülme yok. Eve gider gitmez resim çekmeye çalışacağım. Umarım değillerdir. Sent from my iPad using Tapatalk HD |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-05-2013
|
Yaprak Yumuşaması Sorunu
Menekşelerimde her şey normal ama dıştan başlamak üzere yaprakları yumuşuyor ve saksıya temas etmeye başlıyor sonra bu temas yerinden kopuyor. Ne yapmam gerek lütfen yardım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Afrika menekşesi bölümünde detaylı bilgiler mevcut. Bence oradan bakınız... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2012
|
Alıntı:
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Ağaç Dostu
|
En dış sıradaki yapraklar zamanla yaşlanır sevgili m_aktif. Önce yumuşar ve giderek çürür. Çürümesini beklemeden en dış sıradaki yumuşayan yaprakları kesmenizi öneririm. Kök çürümesinde ise yaprak hala diriliğini korurken gövde ile birleşim yerinden başlayarak sap kahverengileşir. Bu durumda kökleri kontrol etmek şart. Çürüme var ise tüm toprağı temizleyip , temiz yeşil görüntüye gelinceye kadar gövdeyi kesmek gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-05-2013
|
çok teşekkür ederim. yaşlı olmayan yapraklarda yumuşuyor. nedenini bir türlü anlayamadım. dedğinizi yapıyorum günlük kontrol edip nejter yardımı ile dipten kesiyorum. bazı menekşelerimde sadece orta taç yaprakları kaldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
sayın m-akif, Acaba fazla su vermiş olabilir misiniz. Bende de aynı sorun olmuştu. Tatildeyken menekşelerimi ofisteki çay görevlisine teslim etmiştim. Emanet, kurumasınlar diye her gün bol bol sulamış. geldiğimde menekşelerimi görünce şok olmuştum. Tüm dış yaprakları pörsümüştü. Hepsini temizledim ve sadece en içteki minik yapraklar kaldı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#628 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |