Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi blaze ash
Sayın tulypa;
Bu bir hastalık, toz gibi silince malesef geçmiyor. Hatta hasta yaprakları, çiçekleri koparmanız dahi hastalığı geçirmiyor. Yeni çıkan yapraklar ve çiçekler de bir süre sonra beyazlaşıyor. Önerdiğim ilaç 20 tl idi yanlış hatırlamıyorsam. Ben tüm bitkilerimde olduğu için almıştım. Eğer evinizde başka bitkiniz varsa emin olun bir süre sonra onlar da hastalanacaklar. Ya zirai ilaç alıp kökten çözeceksiniz. Ya kimyasal kullanmam deyip doğal ilaçları deneyeceksiniz ki bende bu işe yaramadı.( aksine bu geçen sürede tüm bitkilerime yayıldı) (gul, begonya, kalanşo) Ya da bitkinizin bir süre sonra gelişimi durup ölecek. Seçim size kalmış.
İlaç:ansar fungist
Sent from my iPad using Tapatalk HD
|
Tamam çok teşekkür ederim. Bir ziraiciye gideyim hemen. Forumdan bir arkadaş yazmış zaten diğer bitkilerine de geçtiğini orkidesine bile çok yazı okudum karıştı. Benimkiler de hepsi bir arada. İlk iş ayırayım zira diğer çiçeklerime de geçme olasılığı varmış. Ne güzel açtılar iyi baktığımı zannediyordum ama ilk defa böyle birşey geldi başıma. Tekrar teşekkür ederim yardımlarınız için.