agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2019-2020 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni221Beğeniler
  • 1 Gönderen AkisSoftware
  • 30 Gönderen AkisSoftware
  • 30 Gönderen AkisSoftware
  • 18 Gönderen AkisSoftware
  • 17 Gönderen AkisSoftware
  • 30 Gönderen AkisSoftware
  • 9 Gönderen AkisSoftware
  • 33 Gönderen AkisSoftware
  • 35 Gönderen AkisSoftware
  • 18 Gönderen AkisSoftware

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-10-2019, 10:25   #1
Ağaç Dostu
 
AkisSoftware's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
AkisSoftware

2019-2020 Yılında paylaşacağım bitki tohumları;
  • 1 - Yer Bademi - Sarı Şeker
  • 2 - Yer Bademi - Bal Yumru
  • 3 - Aronia Tohumu
  • 4 - Çekirdeklik Kabak Tohumu
  • 5 - Ordu Akkuş Şeker Fasulye
  • 6 - Ufak Haşlamalık Köy Mısırı
  • 7 - Diyarbakır Karpuzu
  • 8 - Diyarbakır Ergani Kavunu
  • 9 - Diyarbakır Lice Kavunu

Alıntı:
Dikkat! çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklaMAYIN...

Lütfen Etkinlik Prensiplerini okuduğunuzdan emin olunuz.

Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden önce kargo adreslerini "LojistikMerkezi"ne özel mesaj ile gönderdiğinizden emin olunuz.

Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır.

Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır.

ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır.

Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız...
Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir.

Nezahat79 beğendi.

Düzenleyen AkisSoftware : 28-11-2019 saat 06:57
AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2019, 10:33   #2
Ağaç Dostu
 
AkisSoftware's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
Sarı Şeker

Bitki türü: Yer Bademi - Sarı Şeker
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Yer Bademi
Tohum çeşit adı: Sarı Şeker
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yozgat
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Tohum yetiştiren bir kurumdan ücreti karşılığında alıp yetiştirdim.
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Ayrı ayrı yerlerde yetiştirdim. %10 ihtimal ile tozlaşma ihtimali olabilir.
Tohumu ilk paylaşan: Farklı çeşidini TCM nickli arkadaşımız.
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış hayvan gübresi
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): İlaç kullanılmadı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Uygulanmadı
Hasat yıl ve ayı: 2019 Ekim ayı başı
Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Diğer çeşitle hafif tad farkı var.
Yetiştirme özellikleri: Kolay yetişen bir özelliğe sahip. Soğan yetiştirir gibi.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlk bahar
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Bir kaç gün suda bekletilirse çimlenmesi kolay oluyor.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Yumuşak toprak
İklim gereksinimleri: Sıcak iklim
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Ekim ayı gibi, yapraklar tamamen sararınca kök yumruları tohum olarak toplanır.

Önemli Not: TOHUM PAYŞALIMI EN FAZLA 30 KİŞİDİR.

NOT2: Her iki tohumu bir birine karıştırmamaya çok dikkat etmeme rağmen, babam tohumları üst üste koymuş. Elimden geldiği kadar karıştırmamaya çalıştım. Lakin %10-20 oranında karışma ihtimali vardır.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen AkisSoftware : 15-12-2019 saat 08:00 Neden: Not Ekleme
AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2019, 10:36   #3
Ağaç Dostu
 
AkisSoftware's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
Bal Yumru

Bitki türü: Yer Bademi - Bal Yumru
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Yer Bademi
Tohum çeşit adı: Bal Yumru
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yozgat
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Tohum yetiştiren bir kurumdan ücreti karşılığında alıp yetiştirdim.
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Ayrı ayrı yerlerde yetiştirdim. %10 ihtimal ile tozlaşma ihtimali olabilir.
Tohumu ilk paylaşan: Farklı çeşidini TCM nickli arkadaşımız.
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış hayvan gübresi
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): İlaç kullanılmadı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Uygulanmadı
Hasat yıl ve ayı: 2019 Ekim ayı başı
Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Diğer çeşitle hafif tad farkı var.
Yetiştirme özellikleri: Kolay yetişen bir özelliğe sahip. Soğan yetiştirir gibi.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlk bahar
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Bir kaç gün suda bekletilirse çimlenmesi kolay oluyor.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Yumuşak toprak
İklim gereksinimleri: Sıcak iklim
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Ekim ayı gibi, yapraklar tamamen sararınca kök yumruları tohum olarak toplanır.


İki çeşitte hemen hemen aynı görünümde fakat tad olarak farkı var.

Önemli Not: TOHUM PAYŞALIMI EN FAZLA 30 KİŞİDİR.

NOT2: Her iki tohumu bir birine karıştırmamaya çok dikkat etmeme rağmen, babam tohumları üst üste koymuş. Elimden geldiği kadar karıştırmamaya çalıştım. Lakin %10-20 oranında karışma ihtimali vardır.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen AkisSoftware : 15-12-2019 saat 08:00
AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2019, 11:12   #4
Ağaç Dostu
 
AkisSoftware's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
Aronia (Aronya)

Bitki türü: Aronia (Aronya) Meyvesi
Bitki ömrü: Çok yıllık
Tohum Türü: Yer Bademi
Tohum çeşit adı: Aronia Meyvesi
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 0
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Ürün yetiştiren kurumdan temin ettim meyveleri
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: -
Tohumu ilk paylaşan: -
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): -
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): -
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: -
Hasat yıl ve ayı: 2019 yılı
Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Meyvelerinin ağızda buruşukluk bırakan bir tadı var.
Yetiştirme özellikleri: Bu sene yetiştirmeyi deniyorum
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Sonbahar
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Degerli Lonicera isimli uyemizin uyarisi ile degistirdim; 90/120 gün boyunca buzdolabının sebzelik bölümünde bekletilmeli ya da bu mevsimde direkt toprağa dikilmeli. Soğuklama ihtiyaci en az 3 ay.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Yumuşak toprak
İklim gereksinimleri: -
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Ağaç meyve verdikten sonra meyvelerinin içinden tohumlar çıkarılır.


Detaylı bilgi; Link


Not: Ağacın tohumları meyve içlerinde olduğu ve bu sayede taze kaldığı için meyveleriyle paylaşacağım.

Önemli Not: TOHUM PAYŞALIMI EN FAZLA 10 KİŞİDİR.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen AkisSoftware : 13-11-2019 saat 08:30
AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2019, 08:35   #5
Ağaç Dostu
 
AkisSoftware's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
Çekirdeklik Kabak Tohumu

Bitki türü: Çekirdeklik Kabak Tohumu
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Kabak
Tohum çeşit adı: -
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yozgat
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Ürünü bir yakınımdan temin ettim. Ekiminde ve hasadında bulunamadım.
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yetiştirilen ortamda aynı türde ürün yoktu
Tohumu ilk paylaşan: -
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): -
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): -
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: -
Hasat yıl ve ayı: 2019 yılı
Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Çekirdekleri çıkarıldıktan sonra SÜT ile kavrulup yenmesi gerekiyor. Çiğ yenmesi hoşuma gitmedi. Başkalarının hoşuna gider mi bilemiyorum.
Yetiştirme özellikleri: Bol sulanmalı. Su verdikçe ürün büyüyor. Her kökten yaklaşık 2 adet ürün veriyor.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlkbahar donlarından sonra
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Direkt toprağa dikilmeli.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: -
İklim gereksinimleri: -
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler tam olgunluğa eriştikten sonra parçalanıp içerisinden çekirdekleri çıkarılabilir.

Not: Ürün yetişirken resim çekemedim. Beyaz tonda epeyce büyüyen bir çeşit.
Tohum taleplerinde her paket içerisine 1 adet bal kabağı tohumu koymaya çalışacağım.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen AkisSoftware : 25-10-2019 saat 15:28
AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2019, 12:20   #6
Ağaç Dostu
 
AkisSoftware's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
Ordu Akkuş Şeker Fasulye

Bitki türü: Fasulye - Akkuş Fasulyesi
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Fasulye
Tohum çeşit adı: Akkuş Fasulyesi
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yozgat
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Bir tanıdık vasıtasıyla temin ettim.
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Diğer fasulyelerden uzakta yetiştirildi.
Tohumu ilk paylaşan: Sanırım ilk ben paylaşıyorum.
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış hayvan gübresi
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): İlaç kullanılmadı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Uygulanmadı
Hasat yıl ve ayı: 2019 Eylül
Bitki tipi ve gelişim durumu: Sırık tür bir fasulyedir. Dikimden sonra mutlaka sırığa alınmalıdır. İyi gelişim gösterir tırmanma eğilimi yüksektir.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Diğer fasulyelere göre çok lezzetli. Çabucak pişiyor ve herkesin denemesi gereken bir çeşit olduğunu düşünüyorum.
Yetiştirme özellikleri: Kolay yetişen bir özelliğe sahip.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlk bahar
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Bir gün suda bekletilirse çimlenmesi kolay oluyor.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Yumuşak toprak
İklim gereksinimleri: Sıcak iklim
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Eylül ayı gibi bitki kozalakları kurumaya başlayınca.

NOT: Tohum çok fazla olmadığı için paylaşımı 25 kişi ile sınırlandırmak zorundayım.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen AkisSoftware : 15-12-2019 saat 08:01
AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2019, 07:50   #7
Ağaç Dostu
 
AkisSoftware's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
Ufak Haşlamalık Köy Mısırı

Bitki türü: Ufak Haşlamalık Köy Mısırı
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Mısır
Tohum çeşit adı: Köy Mısırı
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yozgat
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Yakınımdan edindim
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: -
Tohumu ilk paylaşan: -
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış hayvan gübresi
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): İlaç kullanılmadı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Uygulanmadı
Hasat yıl ve ayı: 2019 Eylül
Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Közde denenmedi. Boyutları ufak ama haşlaması çok lezzetli oluyor.
Yetiştirme özellikleri: Kolay yetişen bir özelliğe sahip.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlk bahar direkt toprağa.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): İşlem yapmaya gerek yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Yumuşak toprak
İklim gereksinimleri: -
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Koçanlar kuruduktan sonra.

Eklenen Resimler
   
AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2019, 16:04   #8
Ağaç Dostu
 
AkisSoftware's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
Diyarbakır Karpuzu

Bitki türü: Diyarbakır Karpuzu
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Karpuz
Tohum çeşit adı: Diyarbakır Karpuzu
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): Yıllardır üretilen bir tür
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Diyarbakır
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Bir akrabamdan uzun uğraşlar sonucu elde ettim. Diyarbakır'da yıllardır üretilen bir tür.
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yöresel bir tür olduğu için saflık derecesi yüksek olduğunu düşünüyorum.
Tohumu ilk paylaşan: Paylaşıldı mı hiç görmedim.
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): -
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): İlaç kullanılmadı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: -
Hasat yıl ve ayı: 2019
Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Genellikle çok iri, güçlü yapılı, çekirdekleri minik, bal gibi tatlı, bol sulu bir karpuz çeşidi.
Yetiştirme özellikleri: Kolay yetişen bir özelliğe sahip.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlk bahar
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Yumuşak toprak
İklim gereksinimleri: Sıcak iklim
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: En iri ve tadı en güzel olandan tohumlar seçilmeli.

NOT: Tohum çok fazla olmadığı için paylaşımı 25 kişi ile sınırlandırmak zorundayım.

(Karpuz resmi temsilidir)

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen AkisSoftware : 19-12-2019 saat 15:05
AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2019, 06:56   #9
Ağaç Dostu
 
AkisSoftware's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
Ergani Kavunu

Bitki türü: Diyarbakır Ergani Kavunu
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Kavun
Tohum çeşit adı: Ergani Kavunu
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): Yıllardır üretilen yöresel bir çeşit.
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Diyarbakır Ergani İlçesi
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Bir akrabamdan temin ettim. Diyarbakır Ergani'de yıllardır üretilen bir tür. Tavsiye edildiği için aldım.
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yöresel bir tür olduğu için saflık derecesi yüksek olduğunu düşünüyorum.
Tohumu ilk paylaşan: Paylaşıldı mı hiç görmedim.
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): -
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): İlaç kullanılmadı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: -
Hasat yıl ve ayı: 2019
Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Çok tatlı ve sulu, Ergani'ye has yetişen muhteşem bir kavun türü. Kabukları ince ve çekirdeği az. Çok tatlı bir aroması var.
Yetiştirme özellikleri: Kolay yetişen bir kavun çeşidi.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlk bahar
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Yumuşak toprak
İklim gereksinimleri: Sıcak iklim
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: İri ve sağlıklı olanlar tohumluk olarak bırakılmalıdır.

NOT: Tohum çok fazla olmadığı için paylaşımı 25 kişi ile sınırlandırmak zorundayım.

(Kavun resmi temsilidir)

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen AkisSoftware : 19-12-2019 saat 15:04
AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2019, 08:31   #10
Ağaç Dostu
 
AkisSoftware's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
Diyarbakır Lice Kavunu

Bitki türü: Diyarbakır Lice Kavunu
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Kavun
Tohum çeşit adı: Lice Kavunu
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): Yıllardır üretilen yöresel bir çeşit.
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Diyarbakır Lice İlçesi
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Bir akrabamdan temin ettim. Diyarbakır Lice yöresinde yıllardır üretilen bir tür. Tavsiye edildiği için aldım.
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yöresel bir tür olduğu için saflık derecesi yüksek olduğunu düşünüyorum.
Tohumu ilk paylaşan: Paylaşıldı mı hiç görmedim.
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): -
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): İlaç kullanılmadı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: -
Hasat yıl ve ayı: 2019
Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Koyu renk kabuğu olan tadı mayhoştur ve tatlıya yakındır. Ağızda hoş bir tat bırakır ve genelde herkesin bahçesinde yetişir.
Yetiştirme özellikleri: Kolay yetişen bir kavun çeşidi.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlk bahar
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Yumuşak toprak
İklim gereksinimleri: Sıcak iklim
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: İri ve sağlıklı olanlar tohumluk olarak bırakılmalıdır.

NOT: Tohum çok fazla olmadığı için paylaşımı 25 kişi ile sınırlandırmak zorundayım.

(Kavun resmi temsilidir)

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen AkisSoftware : 19-12-2019 saat 15:05
AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024