Bitki türü: Diyarbakır Karpuzu
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Karpuz
Tohum çeşit adı: Diyarbakır Karpuzu
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): Yıllardır üretilen bir tür
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Diyarbakır
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Bir akrabamdan uzun uğraşlar sonucu elde ettim. Diyarbakır'da yıllardır üretilen bir tür.
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yöresel bir tür olduğu için saflık derecesi yüksek olduğunu düşünüyorum.
Tohumu ilk paylaşan: Paylaşıldı mı hiç görmedim.
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): -
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): İlaç kullanılmadı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: -
Hasat yıl ve ayı: 2019
Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Genellikle çok iri, güçlü yapılı, çekirdekleri minik, bal gibi tatlı, bol sulu bir karpuz çeşidi.
Yetiştirme özellikleri: Kolay yetişen bir özelliğe sahip.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlk bahar
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama
vb.) Yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Yumuşak toprak
İklim gereksinimleri: Sıcak iklim
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: En iri ve tadı en güzel olandan tohumlar seçilmeli.
NOT: Tohum çok fazla olmadığı için paylaşımı 25 kişi ile sınırlandırmak zorundayım.
(Karpuz resmi temsilidir)