![]() |
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
AkisSoftware
2019-2020 Yılında paylaşacağım bitki tohumları;
Alıntı:
Düzenleyen AkisSoftware : 28-11-2019 saat 07:57 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sarı Şeker
Bitki türü: Yer Bademi - Sarı Şeker Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Yer Bademi Tohum çeşit adı: Sarı Şeker Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yozgat Tohumun kökeni (size nereden geldi): Tohum yetiştiren bir kurumdan ücreti karşılığında alıp yetiştirdim. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Ayrı ayrı yerlerde yetiştirdim. %10 ihtimal ile tozlaşma ihtimali olabilir. Tohumu ilk paylaşan: Farklı çeşidini TCM nickli arkadaşımız. Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): İlaç kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Uygulanmadı Hasat yıl ve ayı: 2019 Ekim ayı başı Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Diğer çeşitle hafif tad farkı var. Yetiştirme özellikleri: Kolay yetişen bir özelliğe sahip. Soğan yetiştirir gibi. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlk bahar Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Bir kaç gün suda bekletilirse çimlenmesi kolay oluyor. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Yumuşak toprak İklim gereksinimleri: Sıcak iklim Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Ekim ayı gibi, yapraklar tamamen sararınca kök yumruları tohum olarak toplanır. Önemli Not: TOHUM PAYŞALIMI EN FAZLA 30 KİŞİDİR. NOT2: Her iki tohumu bir birine karıştırmamaya çok dikkat etmeme rağmen, babam tohumları üst üste koymuş. Elimden geldiği kadar karıştırmamaya çalıştım. Lakin %10-20 oranında karışma ihtimali vardır. Düzenleyen AkisSoftware : 15-12-2019 saat 09:00 Neden: Not Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bal Yumru
Bitki türü: Yer Bademi - Bal Yumru Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Yer Bademi Tohum çeşit adı: Bal Yumru Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yozgat Tohumun kökeni (size nereden geldi): Tohum yetiştiren bir kurumdan ücreti karşılığında alıp yetiştirdim. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Ayrı ayrı yerlerde yetiştirdim. %10 ihtimal ile tozlaşma ihtimali olabilir. Tohumu ilk paylaşan: Farklı çeşidini TCM nickli arkadaşımız. Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): İlaç kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Uygulanmadı Hasat yıl ve ayı: 2019 Ekim ayı başı Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Diğer çeşitle hafif tad farkı var. Yetiştirme özellikleri: Kolay yetişen bir özelliğe sahip. Soğan yetiştirir gibi. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlk bahar Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Bir kaç gün suda bekletilirse çimlenmesi kolay oluyor. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Yumuşak toprak İklim gereksinimleri: Sıcak iklim Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Ekim ayı gibi, yapraklar tamamen sararınca kök yumruları tohum olarak toplanır. İki çeşitte hemen hemen aynı görünümde fakat tad olarak farkı var. Önemli Not: TOHUM PAYŞALIMI EN FAZLA 30 KİŞİDİR. NOT2: Her iki tohumu bir birine karıştırmamaya çok dikkat etmeme rağmen, babam tohumları üst üste koymuş. Elimden geldiği kadar karıştırmamaya çalıştım. Lakin %10-20 oranında karışma ihtimali vardır. Düzenleyen AkisSoftware : 15-12-2019 saat 09:00 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Aronia (Aronya)
Bitki türü: Aronia (Aronya) Meyvesi Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum Türü: Yer Bademi Tohum çeşit adı: Aronia Meyvesi Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 0 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova Tohumun kökeni (size nereden geldi): Ürün yetiştiren kurumdan temin ettim meyveleri Dağıtılacak Tohumun Saflığı: - Tohumu ilk paylaşan: - Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): - Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): - Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: - Hasat yıl ve ayı: 2019 yılı Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Meyvelerinin ağızda buruşukluk bırakan bir tadı var. Yetiştirme özellikleri: Bu sene yetiştirmeyi deniyorum Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Sonbahar Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Degerli Lonicera isimli uyemizin uyarisi ile degistirdim; 90/120 gün boyunca buzdolabının sebzelik bölümünde bekletilmeli ya da bu mevsimde direkt toprağa dikilmeli. Soğuklama ihtiyaci en az 3 ay. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Yumuşak toprak İklim gereksinimleri: - Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Ağaç meyve verdikten sonra meyvelerinin içinden tohumlar çıkarılır. Detaylı bilgi; Link Not: Ağacın tohumları meyve içlerinde olduğu ve bu sayede taze kaldığı için meyveleriyle paylaşacağım. Önemli Not: TOHUM PAYŞALIMI EN FAZLA 10 KİŞİDİR. Düzenleyen AkisSoftware : 13-11-2019 saat 09:30 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Çekirdeklik Kabak Tohumu
Bitki türü: Çekirdeklik Kabak Tohumu Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Kabak Tohum çeşit adı: - Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yozgat Tohumun kökeni (size nereden geldi): Ürünü bir yakınımdan temin ettim. Ekiminde ve hasadında bulunamadım. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yetiştirilen ortamda aynı türde ürün yoktu Tohumu ilk paylaşan: - Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): - Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): - Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: - Hasat yıl ve ayı: 2019 yılı Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Çekirdekleri çıkarıldıktan sonra SÜT ile kavrulup yenmesi gerekiyor. Çiğ yenmesi hoşuma gitmedi. Başkalarının hoşuna gider mi bilemiyorum. Yetiştirme özellikleri: Bol sulanmalı. Su verdikçe ürün büyüyor. Her kökten yaklaşık 2 adet ürün veriyor. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlkbahar donlarından sonra Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Direkt toprağa dikilmeli. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: - İklim gereksinimleri: - Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler tam olgunluğa eriştikten sonra parçalanıp içerisinden çekirdekleri çıkarılabilir. Not: Ürün yetişirken resim çekemedim. Beyaz tonda epeyce büyüyen bir çeşit. Tohum taleplerinde her paket içerisine 1 adet bal kabağı tohumu koymaya çalışacağım. Düzenleyen AkisSoftware : 25-10-2019 saat 16:28 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Ordu Akkuş Şeker Fasulye
Bitki türü: Fasulye - Akkuş Fasulyesi Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Fasulye Tohum çeşit adı: Akkuş Fasulyesi Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yozgat Tohumun kökeni (size nereden geldi): Bir tanıdık vasıtasıyla temin ettim. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Diğer fasulyelerden uzakta yetiştirildi. Tohumu ilk paylaşan: Sanırım ilk ben paylaşıyorum. Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): İlaç kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Uygulanmadı Hasat yıl ve ayı: 2019 Eylül Bitki tipi ve gelişim durumu: Sırık tür bir fasulyedir. Dikimden sonra mutlaka sırığa alınmalıdır. İyi gelişim gösterir tırmanma eğilimi yüksektir. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Diğer fasulyelere göre çok lezzetli. Çabucak pişiyor ve herkesin denemesi gereken bir çeşit olduğunu düşünüyorum. Yetiştirme özellikleri: Kolay yetişen bir özelliğe sahip. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlk bahar Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Bir gün suda bekletilirse çimlenmesi kolay oluyor. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Yumuşak toprak İklim gereksinimleri: Sıcak iklim Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Eylül ayı gibi bitki kozalakları kurumaya başlayınca. NOT: Tohum çok fazla olmadığı için paylaşımı 25 kişi ile sınırlandırmak zorundayım. Düzenleyen AkisSoftware : 15-12-2019 saat 09:01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Ufak Haşlamalık Köy Mısırı
Bitki türü: Ufak Haşlamalık Köy Mısırı Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Mısır Tohum çeşit adı: Köy Mısırı Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yozgat Tohumun kökeni (size nereden geldi): Yakınımdan edindim Dağıtılacak Tohumun Saflığı: - Tohumu ilk paylaşan: - Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): İlaç kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Uygulanmadı Hasat yıl ve ayı: 2019 Eylül Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Közde denenmedi. Boyutları ufak ama haşlaması çok lezzetli oluyor. Yetiştirme özellikleri: Kolay yetişen bir özelliğe sahip. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlk bahar direkt toprağa. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): İşlem yapmaya gerek yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Yumuşak toprak İklim gereksinimleri: - Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Koçanlar kuruduktan sonra. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Diyarbakır Karpuzu
Bitki türü: Diyarbakır Karpuzu Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Karpuz Tohum çeşit adı: Diyarbakır Karpuzu Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): Yıllardır üretilen bir tür Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Diyarbakır Tohumun kökeni (size nereden geldi): Bir akrabamdan uzun uğraşlar sonucu elde ettim. Diyarbakır'da yıllardır üretilen bir tür. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yöresel bir tür olduğu için saflık derecesi yüksek olduğunu düşünüyorum. Tohumu ilk paylaşan: Paylaşıldı mı hiç görmedim. Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): - Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): İlaç kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: - Hasat yıl ve ayı: 2019 Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Genellikle çok iri, güçlü yapılı, çekirdekleri minik, bal gibi tatlı, bol sulu bir karpuz çeşidi. Yetiştirme özellikleri: Kolay yetişen bir özelliğe sahip. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlk bahar Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Yumuşak toprak İklim gereksinimleri: Sıcak iklim Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: En iri ve tadı en güzel olandan tohumlar seçilmeli. NOT: Tohum çok fazla olmadığı için paylaşımı 25 kişi ile sınırlandırmak zorundayım. (Karpuz resmi temsilidir) Düzenleyen AkisSoftware : 19-12-2019 saat 16:05 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Ergani Kavunu
Bitki türü: Diyarbakır Ergani Kavunu Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Kavun Tohum çeşit adı: Ergani Kavunu Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): Yıllardır üretilen yöresel bir çeşit. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Diyarbakır Ergani İlçesi Tohumun kökeni (size nereden geldi): Bir akrabamdan temin ettim. Diyarbakır Ergani'de yıllardır üretilen bir tür. Tavsiye edildiği için aldım. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yöresel bir tür olduğu için saflık derecesi yüksek olduğunu düşünüyorum. Tohumu ilk paylaşan: Paylaşıldı mı hiç görmedim. Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): - Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): İlaç kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: - Hasat yıl ve ayı: 2019 Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Çok tatlı ve sulu, Ergani'ye has yetişen muhteşem bir kavun türü. Kabukları ince ve çekirdeği az. Çok tatlı bir aroması var. Yetiştirme özellikleri: Kolay yetişen bir kavun çeşidi. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlk bahar Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Yumuşak toprak İklim gereksinimleri: Sıcak iklim Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: İri ve sağlıklı olanlar tohumluk olarak bırakılmalıdır. NOT: Tohum çok fazla olmadığı için paylaşımı 25 kişi ile sınırlandırmak zorundayım. (Kavun resmi temsilidir) Düzenleyen AkisSoftware : 19-12-2019 saat 16:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Diyarbakır Lice Kavunu
Bitki türü: Diyarbakır Lice Kavunu Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Kavun Tohum çeşit adı: Lice Kavunu Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): Yıllardır üretilen yöresel bir çeşit. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Diyarbakır Lice İlçesi Tohumun kökeni (size nereden geldi): Bir akrabamdan temin ettim. Diyarbakır Lice yöresinde yıllardır üretilen bir tür. Tavsiye edildiği için aldım. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yöresel bir tür olduğu için saflık derecesi yüksek olduğunu düşünüyorum. Tohumu ilk paylaşan: Paylaşıldı mı hiç görmedim. Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): - Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): İlaç kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: - Hasat yıl ve ayı: 2019 Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Koyu renk kabuğu olan tadı mayhoştur ve tatlıya yakındır. Ağızda hoş bir tat bırakır ve genelde herkesin bahçesinde yetişir. Yetiştirme özellikleri: Kolay yetişen bir kavun çeşidi. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlk bahar Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Yumuşak toprak İklim gereksinimleri: Sıcak iklim Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: İri ve sağlıklı olanlar tohumluk olarak bırakılmalıdır. NOT: Tohum çok fazla olmadığı için paylaşımı 25 kişi ile sınırlandırmak zorundayım. (Kavun resmi temsilidir) Düzenleyen AkisSoftware : 19-12-2019 saat 16:05 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|