Bitki türü: Diyarbakır Lice Kavunu
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Kavun
Tohum çeşit adı: Lice Kavunu
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): Yıllardır üretilen yöresel bir çeşit.
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Diyarbakır Lice İlçesi
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Bir akrabamdan temin ettim. Diyarbakır Lice yöresinde yıllardır üretilen bir tür. Tavsiye edildiği için aldım.
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yöresel bir tür olduğu için saflık derecesi yüksek olduğunu düşünüyorum.
Tohumu ilk paylaşan: Paylaşıldı mı hiç görmedim.
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): -
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): İlaç kullanılmadı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: -
Hasat yıl ve ayı: 2019
Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Koyu renk kabuğu olan tadı mayhoştur ve tatlıya yakındır. Ağızda hoş bir tat bırakır ve genelde herkesin bahçesinde yetişir.
Yetiştirme özellikleri: Kolay yetişen bir kavun çeşidi.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlk bahar
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama
vb.) Yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Yumuşak toprak
İklim gereksinimleri: Sıcak iklim
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: İri ve sağlıklı olanlar tohumluk olarak bırakılmalıdır.
NOT: Tohum çok fazla olmadığı için paylaşımı 25 kişi ile sınırlandırmak zorundayım.
(Kavun resmi temsilidir)