agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2014-2015 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni255Beğeniler
  • 1 Gönderen limon_sever
  • 48 Gönderen limon_sever
  • 45 Gönderen limon_sever
  • 16 Gönderen limon_sever
  • 7 Gönderen limon_sever
  • 23 Gönderen limon_sever
  • 25 Gönderen limon_sever
  • 33 Gönderen limon_sever
  • 21 Gönderen limon_sever
  • 36 Gönderen limon_sever

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-07-2014, 23:49   #1
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
limon_sever

Bu sene çok çeşit yetiştirdiğim için sınırlı sayıda tohum paylaşımı yapacağım. Bazı tohum çeşitlerinde 5 kişi ile sınırlandırma yapabilirim. Büyük bahçesi olanların çoğaltıp, bir sonraki etkinlikte dağıtmasını ümit ediyorum...

Geçen seneki etkinlikten edindiğim tohumlardan yetiştirdiğim (bazı) bitkilerden tohumluk ayırdım. Geçen seneki katalogları referans alarak tanıtım mesajı oluşturacağım. Paylaşımcı arkadaşlar, eksik veya tamamlayıcı mesajlar için bilgilendirmenizi rica ederim.

Şimdiden hayırlı olsun...

01. Dermason Fasulyesi
02. Jalapeno Biber
03. Kara Kabak
04. Early Golden Summer Crookneck
05. Çekirdeklik Kabak
06. Roma Cherry Domates
07. Lalebahçe Pul Biberi
08. Kandil
09. Deşti Domates(Susuz Yetişen Domates)
10.
11.

Not: Güncelleme yapılacaktır...

Alıntı:
Dikkat, çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklamayın...

Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır.

ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır.

Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız...

Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir.

eneskrky beğendi.

Düzenleyen limon_sever : 13-08-2014 saat 11:12
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2014, 23:16   #2
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Dermason Fasulyesi



Name:  dermason_fasulyesi.jpg
Views: 1652
Size:  34.0 KB
Name:  dermason-fasulyesi.jpg
Views: 1675
Size:  28.2 KB




  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Kuru Fasulye
  • Tohum çeşit adı: Dermason Fasulyesi
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 yıl, bu yıl ilk defa yetiştiriyorum.
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Konya
  • Size nereden geldi: Niğde / Arkadaşımın yakın bir akrabası yetiştiriyormuş. 4 sene önce 2-3 kilo kadar hediye olarak almıştık.
  • Tohumun kökeni : Niğde / Hançerli Köyü
  • Kullanılan gübreler : Solucan gübresi, koyun gübresi, enzim, hümik ve fulvik asit.
  • Kullanılan ilaçlar: -
  • Hasat yıl ve ayı: 30 Temmuz 2014
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Hızlı büyüyen, her daim yeşil, çok fazla miktarda kapsül veren verimli bir kuru fasulye çeşiti.
  • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Çok dayanıklı ve bu zamana kadar yediğim en iri taneli ve lezzeti güzel olan bir çeşit. Ortalama 20 cm boyunda kapsülleri, taze iken kılçıklı olur. Kuruyan taneler ince kabuklu ve piştiği zaman barbunya büyüklüğüne ulaşabiliyor. Bitki uygun şartlarda 3 metre civarında boylanabilir. Kuru fasulye yemeğini sevenlerin yetiştirmesini tavsiye ederim. Ayrıca tazesinin kılçıklarını temizledikten sonra kurutup kışın etli yemeğini yapılabilirsiniz.
  • Yetiştirme özellikleri:
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Nisan sonundan Haziran ortasına kadar, orta halli ve gübreli toprağa direkt ekim yapılır.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Derin toprak bitkinin iyi kök geliştirebilmesi için gereklidir. Bitki henüz fidanken suyu sever. Bol güneşli bir yerde iyi gelişim gösterir.
  4. İklim gereksinimleri: Tanelerini olgunlaştırması için sıcak havaya ihtiyaç duyar.
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: 24 Nisan'da ektiğim tohumlardan yetişen bitkilerden 30 Temmuz'da yeni tohumlar elde ettim. Dış kabuklar kurumuş ve çatlamak üzereyken tohum toplanabilir.
Not: Talep durumuna göre paylaşacağım tohum sayısı kısıtlı olabilir.


Düzenleyen limon_sever : 30-07-2014 saat 08:33 Neden: Hasat fotoğrafı ve tarihi eklendi...
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2014, 15:24   #3
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Jalapeno Biber

Name:  jalapeno.jpg
Views: 1658
Size:  57.5 KB



Name:  jalapeno-biber.jpg
Views: 1952
Size:  41.8 KB
Name:  jalapeno-biber_.jpg
Views: 1791
Size:  34.9 KB

Name:  jalapeno_biber.jpg
Views: 1684
Size:  44.0 KB
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Biber
  • Tohum çeşit adı: Jalapeno Biber
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Konya
  • Size nereden geldi: 2013-2014 Etkinliği / bahcedenn
  • Tohumun kökeni : Meksika
  • Kullanılan gübreler : Solucan gübresi, enzim, iz elementli torf(5 litre Verve perlitli torf), hümik ve fulvik asit.
  • Kullanılan ilaçlar: -
  • Hasat yıl ve ayı: 2014 - Ay sonra eklenecek
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Meksika menşeli bir bitkidir. Yaygın olarak yeşil, nadiren olgunlaşmış kırmızı olarak tüketilen Jalapeno adını Meksika, Veracruz'daki geleneksel olarak yetiştirildiği Jalapa'dan alır. Hızlı büyüyen, her daim yeşil, çok fazla miktarda meyve veren, iyi bakıldığında güzel boylanan, ister bahçede ister balkonda kolay yetiştirebileceğiniz verimli ve etli, kıtır kıtır yiyebileceğiniz bir biber çeşitidir.
  • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Orta acılıktaki Jalapeno Scoville ölçeğine göre 2500 - 8000 SHU (Scoville heat units) değer aralığındadır. Acı olmasına karşın ağzı yakmayan lezzetiyle bilinen ve diğer biberlere göre daha yoğun bir tada sahip olan "Jalapeno", et yemeği, salata, dip sos, bulgur, pilav ve makarnanın yanı sıra; diğer mezeler ve çerezlerle de tüketilmektedir. Meyve boyu 5-8 cm aralığındadır.

    ABD Cedars Sinai Medical Center Hastanesinin fareler üzerinde yaptığı araştırmaya göre; haftada 3 kez “JALAPENO”, yenildiğinde biberin içinde bulunan capcaicin maddesi prostat kanseri hücrelerini hızlı bir şekilde yok ediyor. Düzenli olarak yenildiğinde prostat kanserine yol açan hücrelerin %80 oranında azaldığı görülüyor.(Kaynak)
  • Yetiştirme özellikleri:
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mart ayında viyollere ekilerek fide yapılır. İsterseniz bahçeye mayısta dikebilir, istersenizde saksıya nisanda dikerek bir süre kapalı balkonda yetiştirebilirsiniz.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, şartlar uygun olursa(18-25 derece) 15-20 gün gibi bir sürede çimleniyor.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Derin toprak bitkinin iyi kök geliştirebilmesi için gereklidir. Bitki henüz fidanken ve meyve vermeye başlayınca suyu sever. Bol güneşli bir yerde iyi gelişim gösterir.
  4. İklim gereksinimleri: Ülkemizin biber yetiştirilen bir çok yerinde rahatlıkla yetiştirilebilir. Tohumlarını olgunlaştırması için sıcak havaya ihtiyaç duyar.
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohum olgunluk zamanı eklenecek. Dış kabuklar tamamen kızarmış ve parlaklığını kaybedip hafiften büzüşmeye başladığında tohum toplanabilir.
Jalapeno Biber'in 100 gramdaki besin değerleri:
Kaynak: USDA National Nutrient data base (USDA(Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı) Ulusal Besin Veri Tabanı)
Temel Besinler Besin Değeri Yüzdesi RDA
Enerji 29 Kcal 1.5%
Karbonhidrat 6.50 g 5%
Protein 0.91 g 2%
Toplam Yağ 0.37 g 2%
Kolesterol 0 mg 0%
Diyet Lifi 2.8 g 7%
Vitaminler Besin Değeri Yüzdesi RDA
Folik Asit 27 µg 7%
Niasin 1.280 mg 8%
Pantotenik Asit 0.315 mg 6%
Piridoksin 0.419 mg 32%
Riboflavin(B2) 0.070 mg 5%
Thiamine(B1) 0.040 mg 3%
Vitamin A 1078 IU 36%
Vitamin C 118.6 mg 198%
Vitamin E 3.58 mg 24%
Vitamin K 18.5 µg 15%
Eletrolitler Besin Değeri Yüzdesi RDA
Sodyum 3 mg <0.5%
Potasyum 248 mg 5%
Vitaminler Besin Değeri Yüzdesi RDA
Kalsiyum 12 mg 1.2 %
Bakır 0.046 mg 5%
Demir 0.25 mg 3%
Magnezyum 15 mg 4%
Manganez 0.097 mg 4%
Fosfor 26 mg 5%
Selenyum 0.4 µg <1%
Çinko 0.14 mg 1%
Molekül Besinler Besin Değeri Yüzdesi RDA
Karoten-ß 561 µg --
Karoten-α 67 µg --
Cryptoxanthin-ß 105 µg --
Lutein-zeaxanthin 861 µg --
RDA: (Recommended Daily Allowance) Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi'nce tüketim için tavsiye edilen vitamin ve mineral miktarı

Not: Talep durumuna göre paylaşacağım tohum sayısı kısıtlı olabilir.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2014, 13:32   #4
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Kara Kabak









Tohumluk kabak fotoğrafı eklenecek.
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Kabak - Cucurbita Pepo
  • Tohum çeşit adı: Kara Kabak
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Konya
  • Size nereden geldi: 2013-2014 Etkinliği / bahcedenn
  • Tohumun kökeni :
  • Kullanılan gübreler : Solucan gübresi, koyun gübresi, enzim, hümik ve fulvik asit.
  • Kullanılan ilaçlar: -
  • Hasat yıl ve ayı: 2014 - Ay sonra eklenecek
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Geniş alan isteyen, izin verilirse 10 metre kadar sürünerek ilerleyebilen bir çeşit. Kol verimi az. Dişi çiçek verimi güzel.
  • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Ortalama 1,5 ile 3 kg arasında değişen kabacıklar elde edebilirsiniz. Bu çeşidin körpesi ile sütlü kabak adında tatlısı yapılır. Tohumluk bırakılan kart hali ise böreklik olarak değerlendirilir.
    Kabuğunun çok ince olmasından dolayı ya İnce Kabuk Kara Kabak ya da Kapsız Kara Kabak olarak ta adlandırılır.
  • Yetiştirme özellikleri:
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Nisan sonu viyollere ekebilir veya Nisan sonundan Haziran ortasına kadar, orta halli ve gübreli toprağa direkt ekim yapılır.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Derin toprak bitkinin iyi kök geliştirebilmesi için gereklidir. Bitki henüz fidanken suyu sever. Bol güneşli bir yerde iyi gelişim gösterir.
  4. İklim gereksinimleri: Aşırı nemli ortam hariç güzel gelişir. Tohumları olgunlaştırması için sıcak havaya ihtiyaç duyar.
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohum olgunluk zamanı eklenecek. Dış kabuğu tamamen sarardığı zaman ve sap kısmı kuruduğu zaman.
Not: Talep durumuna göre paylaşacağım tohum sayısı ve kişi sayısı kısıtlı olabilir.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2014, 13:59   #5
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Early Golden Summer Crookneck












  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Yaz Kabağı
  • Tohum çeşit adı: Early Golden Summer Crookneck
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Konya
  • Size nereden geldi: 2013-2014 Etkinliği / birnefestoprak
  • Tohumun kökeni : ABD'nin sebze yetiştiriciliği ve hobi bahçeciliği konularında uzman olan 3. başkanı Thomas Jefferson'a 1807 yılında gelen bir mektupta bu kabak çeşidine gönderme yapılarak çok verimli olduğundan ve 100 yıldır New Jersey'deki bir aile tarafindan yetiştirildiğinden bahsedilmiştir. Bu da demek oluyor ki, bu çeşidin geçmişi en az 18. yüzyıl başlarına kadar gidiyor. Çeşit, Kuzey Amerika'ya aittir.
  • Kullanılan gübreler : Solucan gübresi, koyun gübresi, enzim, hümik ve fulvik asit.
  • Kullanılan ilaçlar: -
  • Hasat yıl ve ayı: 2014 - Ay sonra eklenecek
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Çalı tipinde bir bitkidir; kol atmaz. 20 lt'lik saksılarda yetiştirilebilir. Çok verimlidir. Meyveleri tipik şekilde meyve ucuna doğru kalınlaşan kuğu boynunu andırır. 60 günden önce hasada gelir.
  • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Ortalama 100 ile 150 gram arasında değişen kabacıklar elde edebilirsiniz. Biz kızartarak değerlendirdik.
  • Yetiştirme özellikleri:
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Nisan sonu viyollere ekebilir veya Mayıs ayından Haziran ortasına kadar, orta halli ve gübreli toprağa direkt ekim yapılır.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Derin toprak bitkinin iyi kök geliştirebilmesi için gereklidir. Bitki henüz fidanken suyu sever. Bol güneşli bir yerde iyi gelişim gösterir.
  4. İklim gereksinimleri: Aşırı nemli ortam hariç güzel gelişir. Tohumları olgunlaştırması için sıcak havaya ihtiyaç duyar.
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohum olgunluk zamanı eklenecek. Dış kabuğu tamamen turunculaştığı zaman ve sap kısmı kuruduğu zaman.
Not: Talep durumuna göre paylaşacağım tohum sayısı ve kişi sayısı kısıtlı olabilir.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2014, 10:23   #6
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Çekirdeklik Kabak















Name:  cekirdeklik_kabak.jpg
Views: 5225
Size:  44.6 KB

Name:  kabak_cekirdegi.jpg
Views: 4799
Size:  32.7 KB
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Kabak
  • Tohum çeşit adı: Çekirdeklik Kabak
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Konya
  • Size nereden geldi: 2013-2014 Etkinliği / heyyamola
  • Tohumun kökeni : -
  • Kullanılan gübreler : Solucan gübresi, koyun gübresi, enzim, hümik ve fulvik asit.
  • Kullanılan ilaçlar: -
  • Hasat yıl ve ayı: 20 Ağustos 2014
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: 2-3 kol atan, erken dönemde iki defa çapalanırsa iyi gelişen bitki, seyrek sulamadan hoşlanıyor. Geniş bir alanı kaplayacağından, ekilecek yerin iyi seçilmesi gerekiyor. Mısırla karışık ekilirse, azalan alan verimliliği artırılabilir.
  • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Yeknesak olmayan meyveler topak, silindirik, kavuk şekilli olabiliyor. Çekirdeklerinin çerezlik tüketimi için yetiştirilirse, her kolda 2-7 kg ağırlında 1-2 meyve olgunlaştırıyor. Çekirdeklerinin iyice dolgunlaşması için geç hasat yapılmasında fayda var.

    Körpe meyvelerini taze tüketim için de kullanabilirsiniz. Çiçekten meyveye döndükten sonra 2 gün içinde hasat ederseniz, bitkiden devamlı yeni ürünler alırsınız. Bu amaçla yetiştirilirse, tek kök'den sezon boyunca 100-200 gr ağırlığında, 30-40 adet meyve alabilirsiniz.

    Bol miktarda erkek-çiçek açtığından, sabahın erken saatlerinde bunları toplayıp, kapanmalarına meydan vermeden leziz dolmalar yapabilirsiniz. Ola ki çiçekler kapandı. Önce yumurtaya, sonrada mısır ununa bulayıp, az yağda kızartarak değerlendirebilirsiniz. Bkz: Kabak Yemekleri
  • Yetiştirme özellikleri:
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Nisan sonu viyollere ekebilir veya Mayıs ayından Haziran ortasına kadar, orta halli ve gübreli toprağa direkt ekim yapılır.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Derin toprak bitkinin iyi kök geliştirebilmesi için gereklidir. Bitki henüz fidanken suyu sever. Bol güneşli bir yerde iyi gelişim gösterir.
  4. İklim gereksinimleri: Aşırı nemli ortam hariç güzel gelişir. Tohumları olgunlaştırması için sıcak havaya ihtiyaç duyar.
  5. [B]Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Dış kabuğu tamamen sarardığı zaman ve sap kısmı kuruduğu zaman.
Not: Talep durumuna göre paylaşacağım tohum sayısı ve kişi sayısı kısıtlı olabilir.


Düzenleyen limon_sever : 21-08-2014 saat 12:15 Neden: Hasat fotoğrafı ve tarihi eklendi...
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2014, 23:37   #7
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Roma Cherry Domates










  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Domates
  • Tohum çeşit adı: Roma Cherry Domates- Solanum lycopersicum
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Konya
  • Size nereden geldi: 2013-2014 Etkinliği / bahcedenn
  • Tohumun kökeni : İtalya
  • Kullanılan gübreler : Solucan gübresi, koyun gübresi, enzim, hümik ve fulvik asit.
  • Kullanılan ilaçlar: -
  • Hasat yıl ve ayı: 2014 - Ay sonra eklenecek
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Sırık bir çeşittir. Kuvvetli gelişen, boy atan iri bir yapıya sahiptir. İlkbaharın sonlarındaki yağışlardan etkilenmeyen bitki güzel gelişti.
  • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Uzun erik şeklinde, etli ve tatlı bir cherry domates çeşididir. Verimli bir çeşittir. Salkım salkım meyveler oluşturur. Ortalama 4-5 cm uzunluğunda, 30-35 gr arasında meyveler elde edebilirsiniz. Dilerseniz kahvaltı sofralarınıza, salatalarınıza renk ve lezzet katın, dilerseniz atıştırmalık olarak tüketin. Kış aylarında bu lezzetten mahrum kalmamak için kurutarak kış ayları için de saklayabilirsiniz. Raf ömrü uzun bereketli bir çeşittir.
  • Yetiştirme özellikleri:
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart ortasından Nisan sonuna kadar viyollere ekip fide haline getirebilirsiniz. Nisan sonundan Haziran ortasına kadar, orta halli ve gübreli toprağa dikim yapılır.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Derin toprak bitkinin iyi kök geliştirebilmesi için gereklidir. Bitki henüz fidanken suyu sever. Çiçeklenme döneminde su azaltılmalıdır. Bol güneşli bir yerde iyi gelişim gösterir.
  4. İklim gereksinimleri: Aşırı nemli ortam hariç güzel gelişir. Tohumları olgunlaştırması için sıcak havaya ihtiyaç duyar.
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohum olgunluk zamanı eklenecek. Dış kabuğu tamamen kızardıktan sonra meyvenin biraz yumuşamasını bekleyin.
Not: Talep durumuna göre paylaşacağım tohum sayısı kısıtlı olabilir.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2014, 22:09   #8
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Lalebahçe Pul Biberi



Name:  lalebahce_pul_biberi.jpg
Views: 1273
Size:  47.1 KB

Name:  lalebahce_pul-biber.jpg
Views: 1320
Size:  51.2 KB

Name:  lalebahce_pul_biber.jpg
Views: 1314
Size:  49.2 KB
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Biber
  • Tohum çeşit adı: Lalebahçe Pul Biberi
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Konya
  • Size nereden geldi: Lalebahçe Pazarı'ndaki yerli sebze satıcılarından...
  • Tohumun kökeni : Meram/Konya
  • Kullanılan gübreler : Solucan gübresi, enzim, koyun gübresi, hümik ve fulvik asit.
  • Kullanılan ilaçlar: -
  • Hasat yıl ve ayı: 2014 - Ay sonra eklenecek
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Hızlı büyüyen, her daim yeşil, çok fazla miktarda meyve veren, iyi bakıldığında güzel boylanan, ister bahçede ister balkonda kolay yetiştirebileceğiniz verimli(görsellerin tamamı tohumluk ayrılan fideye aittir), kıtır kıtır yiyebileceğiniz bir biber çeşitidir. Bahçede en hızlı büyüyen fideleri sayesinde 20 hazirandan itibaren yeşil biberlerini yemeye başladık. Tohumluk meyveden sonra biber dökümüne devam etti.
  • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Orta acılıktaki bu biberi yeşil olarak tüketebileceğiniz gibi kızarmasını bekleyerek pul biber yapımında kullanabilirsiniz. Pul biberi güzel olan bir biber çeşitidir. Meyve boyu 4-5 cm aralığındadır.
  • Yetiştirme özellikleri:
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mart ayında viyollere ekilerek fide yapılır. İsterseniz bahçeye mayısta dikebilir, istersenizde saksıya nisanda dikerek bir süre kapalı balkonda yetiştirebilirsiniz.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, şartlar uygun olursa(18-25 derece) 15-20 gün gibi bir sürede çimleniyor.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Derin toprak bitkinin iyi kök geliştirebilmesi için gereklidir. Bitki henüz fidanken ve meyve vermeye başlayınca suyu sever. Bol güneşli bir yerde iyi gelişim gösterir.
  4. İklim gereksinimleri: Ülkemizin biber yetiştirilen bir çok yerinde rahatlıkla yetiştirilebilir. Tohumlarını olgunlaştırması için sıcak havaya ihtiyaç duyar.
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohum olgunluk zamanı eklenecek. Dış kabuklar tamamen kızarmış ve parlaklığını kaybedip hafiften büzüşmeye başladığında tohum toplanabilir.
Not: Paylaşacağım tohum sayısı ve kişi sayısı kısıtlıdır.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2014, 11:35   #9
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Kandil





Name:  dolma_biber.jpg
Views: 1178
Size:  30.1 KB

Name:  kandil.jpg
Views: 1178
Size:  52.4 KB
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık(İklimin durumuna göre çok yıllık olabilir.)
  • Tohum Türü: Biber, Capsicum annuum
  • Tohum çeşit adı: Kandil
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Konya
  • Size nereden geldi: 2013-2014 Etkinliği / birnefestoprak
  • Tohumun kökeni : Geleneksel Türk Biberi
  • Kullanılan gübreler : Solucan gübresi, enzim, koyun gübresi, hümik ve fulvik asit.
  • Kullanılan ilaçlar: -
  • Hasat yıl ve ayı: 2014 - Ay sonra eklenecek
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Meyveleri ince kabuklu, açık yeşil renkli, orta boy ve lezzetlidir. Meyve etrafı genelde 15-20 cm civarındadır. Geleneksel olarak içi doldurularak zeytinyağlı veya etli yemeği yapılır. Orta verimlidir. 80-90 günde hasada gelir.
  • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Tatlı dolmalık bir biber çeşitidir.
  • Yetiştirme özellikleri:
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mart ayında viyollere ekilerek fide yapılır. İsterseniz bahçeye mayısta dikebilir, istersenizde saksıya nisanda dikerek bir süre kapalı balkonda yetiştirebilirsiniz.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, şartlar uygun olursa(18-25 derece) 15-20 gün gibi bir sürede çimleniyor.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Derin toprak bitkinin iyi kök geliştirebilmesi için gereklidir. Bitki henüz fidanken ve meyve vermeye başlayınca suyu sever. Bol güneşli bir yerde iyi gelişim gösterir.
  4. İklim gereksinimleri: Ülkemizin biber yetiştirilen bir çok yerinde rahatlıkla yetiştirilebilir. Tohumlarını olgunlaştırması için sıcak havaya ihtiyaç duyar.
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohum olgunluk zamanı eklenecek. Dış kabuklar tamamen kızarmış ve parlaklığını kaybedip hafiften büzüşmeye başladığında tohum toplanabilir.
Not: Paylaşacağım tohum sayısı ve kişi sayısı kısıtlıdır.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2014, 11:09   #10
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Deşti Domates(Susuz Yetişen Domates)






  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Domates
  • Tohum çeşit adı: Deşti Domates(Susuz Yetişen Domates)
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Konya
  • Size nereden geldi: 2013-2014 Etkinliği / heyyamola
  • Tohumun kökeni : Sn. bahtiyar02 (Adıyaman Merkez Köyleri)
  • Kullanılan gübreler : Koyun gübresi
  • Kullanılan ilaçlar: -
  • Hasat yıl ve ayı: 10 Ağustos 2014
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: 40 cm çapında, 30 cm derinliğinde hazırlanan dikim çukurları tamamen suyla dolduruldu. Çukur suyu emdikten sonra tabanına iki avuç yanmış koyun gübresi konuldu. Gübrenin üzeri 3 cm kadar tavlı toprakla kapatıldıktan sonra fideler dikildi. Fidelerin kök bölgesi yaklaşık 10 cm yüksekliğinde tavlı toprakla kapatıldı. Can suyu verilerek dikim tamamlandı. Dikim sonunda, fidenin kök boğazı asıl toprak seviyesinden 10 cm kadar aşağıda kalmış oldu. Bu boşluk, bitki geliştikçe her çapada peyderpey dolduruldu.

    Erken dönemde güçlü kök sistemi geliştiren bitki, orta dönemde ki sıcak ve kurak havalardan fazla etkilenmedi. Havaların durumuna göre, 10-20 günde bir çapalanarak hiç sulanmadı.

    Bahçesinde kedi olanların fideleri korumak için önlem almasını tavsiye ederim.
  • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Çeri domatesten biraz irice, hafif dilimli, ekşimsi aromalı, kalın kabuklu, çocukluk dönemlerimizi hatırlatan lezzetli ve bol çekirdekli meyveleri var.
  • Yetiştirme özellikleri:
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart ortasından Nisan sonuna kadar viyollere ekip fide haline getirebilirsiniz. Nisan sonundan Haziran ortasına kadar, orta halli ve gübreli toprağa dikim yapılır.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Derin toprak bitkinin iyi kök geliştirebilmesi için gereklidir. Bol güneşli bir yerde iyi gelişim gösterir.
  4. İklim gereksinimleri: Aşırı nemli ortam hariç güzel gelişir. Tohumları olgunlaştırması için sıcak havaya ihtiyaç duyar.
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: 10 Ağustos'ta tohumları elde ettim. Dış kabuğu tamamen kızardıktan sonra meyvenin biraz yumuşamasını bekleyin.
Not: Talep durumuna göre paylaşacağım tohum sayısı kısıtlı olabilir.


Düzenleyen limon_sever : 13-08-2014 saat 11:54 Neden: imla hataları düzeltildi...
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024