09-08-2014, 11:35
|
#9
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
|
Kandil
- Bitki türü: Sebze
- Bitki ömrü: Tek yıllık(İklimin durumuna göre çok yıllık olabilir.)
- Tohum Türü: Biber, Capsicum annuum
- Tohum çeşit adı: Kandil
- Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
- Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Konya
- Size nereden geldi: 2013-2014 Etkinliği / birnefestoprak
- Tohumun kökeni : Geleneksel Türk Biberi
- Kullanılan gübreler : Solucan gübresi, enzim, koyun gübresi, hümik ve fulvik asit.
- Kullanılan ilaçlar: -
- Hasat yıl ve ayı: 2014 - Ay sonra eklenecek
- Bitki tipi ve gelişim durumu: Meyveleri ince kabuklu, açık yeşil renkli, orta boy ve lezzetlidir. Meyve etrafı genelde 15-20 cm civarındadır. Geleneksel olarak içi doldurularak zeytinyağlı veya etli yemeği yapılır. Orta verimlidir. 80-90 günde hasada gelir.
- Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Tatlı dolmalık bir biber çeşitidir.
- Yetiştirme özellikleri:
- Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mart ayında viyollere ekilerek fide yapılır. İsterseniz bahçeye mayısta dikebilir, istersenizde saksıya nisanda dikerek bir süre kapalı balkonda yetiştirebilirsiniz.
- Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, şartlar uygun olursa(18-25 derece) 15-20 gün gibi bir sürede çimleniyor.
- Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Derin toprak bitkinin iyi kök geliştirebilmesi için gereklidir. Bitki henüz fidanken ve meyve vermeye başlayınca suyu sever. Bol güneşli bir yerde iyi gelişim gösterir.
- İklim gereksinimleri: Ülkemizin biber yetiştirilen bir çok yerinde rahatlıkla yetiştirilebilir. Tohumlarını olgunlaştırması için sıcak havaya ihtiyaç duyar.
- Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohum olgunluk zamanı eklenecek. Dış kabuklar tamamen kızarmış ve parlaklığını kaybedip hafiften büzüşmeye başladığında tohum toplanabilir.
Not: Paylaşacağım tohum sayısı ve kişi sayısı kısıtlıdır.
|
|
|