![]() |
Bu yıl biraz da aşırı kuraklıktan olsa gerek, bizim kasabada bir kişi haric zeytin hasadı yapamadı..
Ben 80 ağaçtan 4 kilo yağlı sele kurabildim..yağlık falan yok.. Kasabada sadece bir kişı bol ürün aldı..ağaçları hep sulamış..tarlası ayrıca fabrikaya giden toprak yol boyunda olduğu için ve sik sık geçen kamyonların saçtığı tozlar daneleri kapladığı için sinek zararı da olmamış.. Yani doğal yolla kaolin atılmış gibi olmuş :) |
Bu sene çok kötü bir sezon geçirdik. 15 günde tarlalardan çıktık, 120 dönüm bahçeye hiç girmedik. 250 kilo kadar yağımız çıktı . 2-3 sene böyle olursa çiftçi biter.
|
bu tarim forumlari iyice durmus. kimse yazmiyor artik nedense
|
Çiftçi de heves kalmadı. Hava şartları bir yandan, ürettiğinin para etmemesi bir yandan, üretim maliyetlerinin çok artması, geçim sıkıntıları derken. Yazacak mecal kalmıyor.
|
Şu an 17 / 1 yağ alıyoruz. Zeytin hala yağlanmadı. Sulanmıyan bahçelerde zeytin buruşmaya başladı. Amele bulmak sorun, bulduğumuz da zeytin toplamayı bilmiyor.
|
2024 yağ oranı
Egede bu sene mayıstan sonra yağmur hiç yağmadı
Bu sebeple zeytin yağlanmadı geçen sene 1/3 oranında yağ almıştık ( Gemlik zeytini ) bu sene 1/9 oranında alabildik. geçen seneden bir fark da yağmur olmadığı için domuz ne bulsa yiyor yeşil zeytine değmiyor ama karardığı zaman domuz zararı oldu. domuz yemesin diye erken toplamak zorunda kaldık, buda yağ oranını etkiledi |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025