![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() İki ay gecikmesinin nedeni çeliklerin _ özellikle asma çeliklerinin_ baharla beraber uyanması içindi. Onlara iyi bakacağını biliyorum. ![]() Böyle giderse elinde çok zengin çeşitler olacak gibi kim bilir bende sizden isterim sonra. Çalışkanlığına ve merakına hayranım. Ayrıca Sevgi ile öğrenilenler unutulmayanlardır. Zeytin çeşidi saksıda yetişmeye ve bol meyve vermeye çok uygun. Artık sen ne yapacağını biliyorsun. ![]() Kolay gelsin. Düzenleyen Halil Önen : 27-03-2011 saat 00:51 |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Alıntı:
Çeliklerdeki yapraklar için Halil ağabeyine danış. Kannatim odur ki yapraklar çeliğe su kaybettirir. Ben olsam yaprak diplerindeki gözlere zarar vermeden yaprakları keserim. Çelikler dikildikten sonra oynatılmamalı/kıpırdatılmamalı. Bir süre güneşe çıkarma, zira sıcaklar geliyor. Söylediklerimi Halil ağabeyin onaylarsa yap. Ben söyledim diye değil. Başarılar. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zaten forumda ne kadar sayfa varsa okuyor bunu da okuyacaktır... Yapraklarda bende kararsız kaldım ama zaten dikerken yarıdan fazlasını kopardım... Seranın içindeler kalın örtü var üzerlerinde olmazssa örtünün üstünü birde siyah bir şeyle örteyim... Ortalama tutma belirtisi ne zaman görülür ?... |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Alıntı:
Erken (en geç şubat) çelikleyip köklenmeyi teşvik edici işlem yapmış isen netice alman lazım. Çeliğin açıkta olan kesilmiş ucuna aşı macunu sürer isen su kaybını azaltır ve göz uyanmasını teşvik edersin. Şu aşamada bunu yapma (çeliği kımıldatma) zira geç oldu. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim.... İBA uyguladım.... tabi ne derece doğru uyguladık bilemiyorum ama tariflere uydum... Hevesim hayattta kırılmaz bu daha bir başlangıç...teşviğiniz için çok memnun oldum... |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() İnanın hiç çelikten zeytin yetiştirmedim. Seyyah, sizi de bu yüzden sıkı sıkı takip ediyorum. Bende çelikten yetiştirmeye çalışacağım. Sizlerden öğrenerek. Seyyaha özenip 5 asma çeliği köklendirmeye aldım, biz hep toprağa dikerdik. Yukarıdaki bilgilerin doğru olduğunu söyledi bilen bir dostum. Zeytin, çelikten zor köklenen mutlaka köklendirci ve perlit kullanmak gerekiyormuş. Buna rağmen tutma oranı her zaman farklı olurmuş. Bazen az bazen çok tutarmış. ...... Seyyah sizin başarınız bize ışık tutacak ancak Sn.zeytinci de bu köklendirme işini biliyor gibi geliyor bana... ![]() Düzenleyen Halil Önen : 27-03-2011 saat 23:02 Neden: bir satırı çıkardım bilgiyi aktarırken bile hata yapmışım.:) |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme |
|
|