View Single Post
Eski 27-03-2011, 21:53   #1500
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Çelikten köklendirme çeşide göre çok değişiyor. Söz gelimi, trilye iyi kökleniyor, bizim buralardaki karamürsel-su da iyi kökleniyor (%60-70 gibi) ama samanlı çok zor kökleniyor (%15). İba +naa uygulanıp bol perlitli (klino da olur) torf karışımında, ya da altına üstüne klino döşenmiş özel tabletlerde (ben öyle yapıyorum) ılık ve nemli çelik köklendirme kaplarında, ilk 3-4 hafta her gün çeliklere su fısfıslayarak iyi sonuç alınıyor.

Çelikler sera ortamında bir sene hiç dokunulmadan kalacaklar. Bir sene sonra köklenenler kökler dağıtılmadan (tablet bunun için iyi) uygun saksıya alınabilir.

15 santim kadar kesilen çeliklerin üst tarafında 2-3 yaprak olması, köklenene kadar yapraktan nem alması için gerekli. Zaten çeliklerin tuttuğu da bu yapraklardan izleniyor (6 ay sonra).

Her sene bir kaba 20-30 samanlı çeliği dikiyorum. 3-4 tane kalıyor

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön