agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Zeytin
(https)




Beğeni Düzeni1194Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 21-03-2011, 01:17   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AÇakıcı Mesajı Göster
ben de google'ın yalancısıyım

Ömer bey,

Siz bu zeytin çeşidini gördünüz galiba,
bu çeşit hiç mi yenilmez? sofralık olarak tüketilemez mi?
Yenilir...)

İspanya' nın katalonya bölgesine _ bir barselona taraftarıyımdır_ gittiğinizde bir yemek haneye ilk olarak önünüze bu zeytinden bir tabak içinde getirirler, yemek öncesi aperatif gibisinden..

Yağ kalitesi olarak ABD de birinciliği vardır.

Hiçbir zeytin toplanırken taneler toprakla temas etmemeli bu _ her çeşit zeytin içindir_ zeytin yağının asitikliği yüksek olur.

Sap kopmasının zorluğu erkenci olması _ ki ayvalık da erken toplanırsa zor kopar_ yeşil hasat edilmesindendir. Bunu bir başka avantajı vardır ki, yerden dip zeytin toplamazsın.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025