agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Zeytin
(https)




Beğeni Düzeni1194Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-02-2011, 12:38   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-02-2011
Şehir: Denizli
Mesajlar: 1
Denizli'de zeytincilik.

Merhaba,

Denizli'de zeytin tarımı için tarla arayışı içindeyim. Zaman zaman içinde özellikle gemlik türü zeytin fidanı dikilmiş tarlalara denk geliyorum. Ancak benim niyetim yağlık zeytin tarımı yapmak. Bu konuda Denizli'ye uygun hangi türü dikmeliyim. Ayvalık veya memecik türü fidanlar uygun olur mu?

Gokhan Sahin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2011, 16:31   #2
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Merhaba.

Alıntı:
selamlar,

Kontinue sistem 2 fazlı çalışan makinemiz ile bu sene zeytinin tamamını 25-30 c sıcakılıkta sıktık, Halil beyin söylediği gibi anlamlı bir verim kaybımız olmadığı gibi dip zeytini hariç tüm ürün <1 asit çıktı, geçen hafta İtalyan bir tadım uzmanı yağımıza tam not verdi ve fabrikanın fotoğraflarını çekip İtalyan sektör dergisinde yayınlama sözü verdi....çıkan yağ filtre edilmez ise bulanık görünür, rengin berraklaşması için yağ içine kaçan zeytin posasının (pirina) dibe çökmesi için beklemek gerekir..sanırım kontinüden sonra beklemek gerek sözünden kastınız bu..Beklemek istemez iseniz basit bir filtrasyon, sorunu çözer..Hatta son günlerde bazı ünlü firmalar filtre edilmemiş yağları daha yüksek fiyatla pazarlamaktalar..ama bilinmeli ki yağ içinde kalan posa peroksit oluşumunu hızlandırmakta...depo öncesi filtrasyonda oksidasyonu provake eder....Özetle, bakımları-temizliği düzenli ve özenli yapılan ekolojik sistem ( 2 fazlı) kontinu sistemde 27 derecede sıkılan yağ taş baskıyı aratmaz, kaldıki ben pekçok taş baskı sistemde kaynar suyun hamura boca edildiğini gördüm ki facia...Yağın 4 düşmanı vardır sırasıyla > 27 derece sıcakılık, ultraviole (güneş),oksijen ile temas ve nem...bunlara özen gösterirsek ülkemiz bu konuda lider olur inanın...
Sn. bulentaltay,

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür derim. Bir dahaki sene eğer yeterli ürünüm olursa, zeytin sıkımı konusunda, sizden yardım isteyebilir miyim?

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2011, 07:55   #3
Yeni Üye
 
bulentaltay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 28
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Karsan Mesajı Göster
Merhaba.



Sn. bulentaltay,

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür derim. Bir dahaki sene eğer yeterli ürünüm olursa, zeytin sıkımı konusunda, sizden yardım isteyebilir miyim?

Saygılar
oğuz bey merhaba,

Elbette, ne zaman arzu ederseniz her konuda yardıma hazırım, eğer yakında iseniz fabrikamızı ziyarete bekleriz..(oliva zeytinyağı fabrikası söke, Aydın) ihtiyacınız olduğunda özelden telefonumu yazabilirim...

bulentaltay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2011, 12:06   #4
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Merhaba.

Alıntı:
Bundan şunu çıkarıyoruz tariş ve marmara birlikle iş olmuyor yerel kooperatif kurmaya çalışmalıyız. sanırım kooperatiflerde tesis kurmaya hibe destekleride var. o zaman tüccar tek tek garibanı değil kooperatifi muhatap alacak veya kooperatif kendi pazarlıyacak aradaki kazancı üretici palaşacak.
Sn. omer.tuncer,

Çok doğru demişsiniz. Ancak, Çanakkale Bayramiçte birkaç köyü biraraya getirip süt birliği kuralım diye düşündük, karşımıza bir sürü engel çıktı. Bürokratik engellerden daha zorlu olanı ise, birbirimize güvenemeyen bir yapımız var. Kimse kooperatif ortağı olacak komşusuna güvenmiyor. Hatta 65 haneli köyde 30 hane diğerlerine dargın.

Saygılar.

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025