Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bulentaltay
selamlar,
..............Hatta son günlerde bazı ünlü firmalar filtre edilmemiş yağları daha yüksek fiyatla pazarlamaktalar..ama bilinmeli ki yağ içinde kalan posa peroksit oluşumunu hızlandırmakta...depo öncesi filtrasyonda oksidasyonu provake eder....Özetle, bakımları-temizliği düzenli ve özenli yapılan ekolojik sistem ( 2 fazlı) kontinu sistemde 27 derecede sıkılan yağ taş baskıyı aratmaz, kaldıki ben pekçok taş baskı sistemde kaynar suyun hamura boca edildiğini gördüm ki facia...Yağın 4 düşmanı vardır sırasıyla > 27 derece sıcakılık, ultraviole (güneş),oksijen ile temas ve nem...bunlara özen gösterirsek ülkemiz bu konuda lider olur inanın...
|
Bülent bey,
doğru söylüyorsunuz. Organik yetiştiricilik adı altında tüketicinin kurtlu meyve sebzelerle olduğu gibi; filtre edilmemiş zeytin yağı ile de _yüksek fiyatla_ tüketici, son dönemlerde kandırılmaktadır. Güzel bilgiler vermişsiniz, teşekkürler.