View Single Post
Eski 01-02-2011, 10:10   #1455
bulentaltay
Yeni Üye

bulentaltay's Avatar

Giriş Tarihi: 15-12-2009
kontinue sistem..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Karsan Mesajı Göster
Merhaba.

Sn. omer.tuncer,

On yılda sadece iki kez layıkıyla toplayıp, sulubaskı sıktırabildim. Tadı damağımda kaldı. Kontinü bana suni gibiymiş geliyor. Hatta zeytinleri sarmısak sıkacağıyla tek tek sıkmayı bile düşündüm.

Tabi hepsini değil.Kontinü daha hijyenik olsa da, tadı aynı olmuyor. Bir de kontinüden sonra biraz beklemek gerekiyor. Onu da sevmiyorum. Haklısınız bu sene galiba geçti.

Saygılar
selamlar,

Kontinue sistem 2 fazlı çalışan makinemiz ile bu sene zeytinin tamamını 25-30 c sıcakılıkta sıktık, Halil beyin söylediği gibi anlamlı bir verim kaybımız olmadığı gibi dip zeytini hariç tüm ürün <1 asit çıktı, geçen hafta İtalyan bir tadım uzmanı yağımıza tam not verdi ve fabrikanın fotoğraflarını çekip İtalyan sektör dergisinde yayınlama sözü verdi....çıkan yağ filtre edilmez ise bulanık görünür, rengin berraklaşması için yağ içine kaçan zeytin posasının (pirina) dibe çökmesi için beklemek gerekir..sanırım kontinüden sonra beklemek gerek sözünden kastınız bu..Beklemek istemez iseniz basit bir filtrasyon, sorunu çözer..Hatta son günlerde bazı ünlü firmalar filtre edilmemiş yağları daha yüksek fiyatla pazarlamaktalar..ama bilinmeli ki yağ içinde kalan posa peroksit oluşumunu hızlandırmakta...depo öncesi filtrasyonda oksidasyonu provake eder....Özetle, bakımları-temizliği düzenli ve özenli yapılan ekolojik sistem ( 2 fazlı) kontinu sistemde 27 derecede sıkılan yağ taş baskıyı aratmaz, kaldıki ben pekçok taş baskı sistemde kaynar suyun hamura boca edildiğini gördüm ki facia...Yağın 4 düşmanı vardır sırasıyla > 27 derece sıcakılık, ultraviole (güneş),oksijen ile temas ve nem...bunlara özen gösterirsek ülkemiz bu konuda lider olur inanın...

bulentaltay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön