![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Sn. Syıldıran, Endişe etmeyin. Fidanlarınız sonbahar da olsa sürgün vermeye devam ediyor. Taze yapraklar koyu yeşil olmaz. Bu taze yaprakları zararlılarından (taliplisi çoktur) koruyun. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Keçi gübresini eskiler hiçbir gübreye değişmez. Birkaç yıl beklemiş (yanmış, siyah) ve kuru (topraklaşmış) olmalı. Bu gübre birkaç yıl etkisini devam ettirir. Bence de keçi gübresi. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2008
|
Alıntı:
Merhaba , ilginize teşekkür ederim. Genç sürgünler normalde koyu yeşil olmaz , genelde açık yeşil renktedir biliyorum ama bunlar genelde sürgün uçlarında sararmalar var. Azot veya iz element eksikliği olabileceğini düşünmüştüm. Geçen sene yaptırdığım toprak tahlilinde azot , çinko ve bor noksanlığı görülmekteydi. Çinko noksanlığına pek benzemiyor. Toprak pH. ı biraz yüksek. Bu nedenlerle azot , demir veya bor eksikliği olabileceğini düşünmüştüm. Taze sürgünleri korumak için iyi bir öneriniz var mı ? İlginize tekrar teşekkür ederim. Selamlar . . |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Syıldıran, Havalar serinledi ve zararlısı azaldı. Ancak yaz sıcakları ile beraber, başta çekirge olmak üzere yaprak bitleri/güve bu taze sürgünleri kemiriyor ve kurutuyor. Maalesef kimyasal ilac (insectisit) kullanıyorum. Kaolin kili uygulamasını denemek uygun olabilir. Sn. Meyvelitepe'nin fikrini sormak gerekir. Zamansız sararmalar dediğiniz gibi element noksanlığına işaret edebilir. Sizin ki taze olması sebebiyle bana normal gibi geldi. Selamlar. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|