Halil Bey cevabınız için teşekkürler. Aslında ben de sizinle aynı görüşteyim; lakin başta aklımda zeytin dışında başka mevya ağaçları da vardı. Ancak Ege'de özellikle Edremit'te zeytin dışında başka ürünün pek randımanlı olmayacağını düşünmeye başladım. Fakat alternatiflere açığım; akıl akıldan üstündür. Hele işin başında iken uygulamadan gelecek değişik fikirlere ihtiyacım çok fazla olacak. Değişik meyva alternatifi sunacak arkadaşları merakla bekliyor olacağım Mart'a kadar.
Bununla birlikte Halil bey, yaptığım yatırımın ürünlerini erken alarak, ek gelir de sağlamak istiyorum bir an önce. Domat zeytin bu yüzden bana uygun geldi. Tabii sofralık domat zeytinde beklenmedik riskler oluşabilir, internetten takip ettiğim kadarıyla. Okuduğum kadarıyla Edremit (Ayvalık) ilk yatırımdan sonra biraz geç ürün veriyor ve getirisi çok fazla olmuyor (yağlık ve sofralık düşünürsek).
Edremit'te domat ne kadar randımanlı olur, onu da uygulamadan takip etmek lazım. Forumu okurken Hatipali74'e sanırım Edremit Tarım'dan domat tavsiyesinde bulunulmuştu; aslında merak ediyorum tavsiye kendi yöresi (Muğla sanırım) için mi yapılmıştı. Edremit bölgesinde domat türü randımanı hakkında Edremit (Ayvalık) veya diğer cinslerle yapılabilecek karşılaştırmalı beyin fırtınasına açığım.
Şimdiden teşekkür ederim.
|