agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Zeytin
(https)




Beğeni Düzeni1194Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 25-11-2009, 21:36   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akkelebek Mesajı Göster
...zeytinleri çırpıp .....
sivrisinekler haşat ettiler) ...
..... deli zeytinin 150 kilosundan anca bir teneke yağ çıkıp ama değerli bir yağ olduğunu öğrenmiş oldum..
... bir toplama tekniği görmediğime göre ....
Sn. akkelebek hoşgeldiniz,
elinizde sopayla gelmişsiniz ve zeytin ağaçlarını oldukca eski bir teknik kullanarak (çırpma) hasat etmişsiniz. Yani onları zeytin verdiği için dövmüşsünüz. Belki de bir yerlerini kırmışsınızdır.

Artık yeni yıla daha az vereceklerdir.
Halbuki plastik taraklar manuel toplama için çok uygundur. Ayrıca ağaç sayısı çok ise bele bağlanan toplama makinaları var.

Deli zeytini anlamadım. Şu bizim dağlarda olan delice ise, onun yağı çok acı biliyorum. Buralarda diğer yağların içine azcık karıştırıyorlar. Belki başka bir delicedir sizinki. Ben tek başına yağı yenmez biliyorum.
Sorduğunuz 23 soru içinde delicelerle ilgili soru var mıydı?

Kışın göbeğine geldik hala sivrisinek var mı oralarda?

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025