![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Toprak seviyesinden taclanma örneği için 789 nolu mesajdaki fotoğrafa bakınız. Bu ağaç yerden 3 dallı olarak taclandırımıştır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Arbequina
Sn. Halil Önen, 768'deki linke ve 769 no'lu mesajlara Arbequina için bir göz atınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
çok teşekkür ederim. Verdiğiniz numaralardaki mesajları nasıl atlamışım inanamıyorum. İlk üye olduğum günlerde bir ara karşılaşmış ve sonra bulamamıştım. Şu arama motorunu öğrensem iyi olacak. Bu mesajlarda arbequina için tüm bilgiler mevcut. Hatta tartışmaya gerek bırakmayacak kadar detaylı verilmiş. Sn. Denizakvaryumu bu kadar bilgiyi nasıl derleyebilmiş, hayret ettim. Sanki denizakvaryumu değil, okyanusakvaryumu. Bu değerli çalışması için çok teşekkür ederim. Ayrıca delicelerin bu çeşidini hiç düşünmemiştim. Karışık olabilir. Belki ben kabuk zor veren çeşidine denk gelmiş olabilirim. Bunu öğrenebilirim. Fotoğraflayabilrim de. Teşekkürler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Halil Önen, Arbequina yağılık bir çeşit. Türkiye uygulamalarına dikkat etmek gerek. Araştırma enstitülerinin yetiştirdiklerini ve ticaretini yapanların uygulama referanslarını görmekte fayda var. Bizim yörelere uyum sağlamış çeşitleri Arbequina yetiştirme mantığına uygun şekilde yapılandırmak ilginç olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
Arbequina yanılmıyorsam Filistin kaynaklı bir türden geliştirilmiş olması gerek. Benim merak ettiğim "Balıkesir ovasında bu türün ekimi nasıl sonuç verir? " Bu konudaki düşüncelerinizi alabilirmiyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Buzlu badem, Filistin kaynaklı olan bilginizi nereden sağladınız? Kuzey İspanya'da (bizde kuzey bölgelerle ayni paralel kuşakta) ve Amerika'da bu çeşidi geniş alanlarda toplaması, budaması ve toprak işlemesi özel ekipmanlı ve tasarımlı makinalarla yapıyorlar. Sorunuzun cevabını mesleği bu iş olan birileri yanıtlasa da bizde öğrensek. ''Sordunuz da söylemedik mi?'' dediklerini duyar gibiyim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
http://en.wikipedia.org/wiki/Arbequina kaynak olarak buraya güvendim ancak doğruluğu ne kadar kabul edilebilir sizlere bırakıyorum. Balıkesir ovasında kimse zeytin bahçesi kurmuyor. Rakım 139 metre ve zeytinle uğraşanlar ve Balıkesir ovasını bilenler bu konuya yorum getirirlerse sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme |
|
|