Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinci
Sn. Lesmer,
Ayvalık/Edremit zeytin kendi bölgesinin iklim şartlarına adapte olmuş bir çeşittir.
Büyük tac oluşturur. Dikine büyür. Periyodisitesi yüksektir. Yağı, ve sofralık olarak yeşil çizik ve siyah sele zeytini yüksek kalitelidir.
Sizin bölge daha sıcak. Yöredeki üreticilerin tecrübeleri doğru olabilir. Kendi bölgenizde başarılı olan çeşitler daha uygun olur. Bölgenizdeki tarım il/ilçe müdürlüğündeki ziraat mühendislerinden doğru bilgi alabilirsin.
|
Sn. zeytinci, ben izmir de ikamet eden bir ziraat mühendisiyim. arbequina isimli bodur zeytin çeşidi ile ilgili yorumlarınız dikkatimi çekti ve üye olarak size yazmak istedim. ben bu çeşidin satışı yapan beta fidancılık ve sulama da çalışmaktayımdır. ege ve marmara bölgesi sorumlusu olarak. size ilk olarak arbequina nın başka anaçlar üzerine aşılamasının uluslararası bir yasağa tabi olduğunu bildirmek isterim. ayrıca arbequina çeşidinin bodur özelliğini sağlayan da bu anaçtır. anlayacağınız arbequina çeşidini başka bir zeytin çeşidine aşılayarak aynı özelliklere sahip bir arbequina oluşturamazsınız. daha detaylı bilgileri burada paylaşmamızda çok zaman alacaktır.
bu nedenle sizden ricam detayları sizlerin soruları doğrultusunda cevaplamak isterim. saygılarımla.
bunların dışında bu konuda detaylı bilgi almak isteyen ve bölgem içerisinde ki arkadaşlarla da yüzyüze görüşebiliriz. sonuç olarak ben bu çeşidin satışını yapmaktayımdır. tüm herkese sevgi ve saygılarımla sunarım...