agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Zeytin
(https)

Beğeni Düzeni1194Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-03-2007, 20:03   #1
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
...

Erkence
Ege bölgesinin en erken olgunlaşan çeşididir. Erken olgunlaştığı için bu ismi aldığı söylenir. İzmir yağlık veya yerli yağlık diye de isimlendirilir. İzmir’in zeytinci ilçelerindeki eski zeytinliklerde bu çeşide rastlanır.
Meyvelerinin yağ oranı %25.4 civarındadır.
Yağlık olarak değerlendirilen bu çeşidin yağ kalitesi iyidir.
İzmir’de nemli deniz rüzgarlarının hakim olduğu Karaburun, Çeşme, Urla ve Foça ilçelerinde “Phoma Oleae” adı verilen bir mantarın etkisiyle bu çeşidin meyveleri ağaç üzerinde acılığını kaybeder, meyveler kahverengi bir renk alır. Hiçbir tatlandırma işlemine tabi tutulmadan yenebilir. Buna “Hurma Zeytin” denir.
...
Haklısınız Halit Bey.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2007, 17:53   #2
Zeytin üreticisi

huseyinkizil's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2007
Wink indol butirik asit

Zeytin fidanı yetiştirmek istiyorum indol butirik asit olmadan kezinlikle olmuyormuş,zeytin ağacının hangi sürgünleri ne zaman fidana uygun olur acaba ve nasıl bir yöntemle kendi zeytin fidanımı kendim üretebilirim acaba.Teşekkürler!!!!

huseyinkizil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2007, 01:00   #3
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi huseyinkizil Mesajı Göster
Zeytin fidanı yetiştirmek istiyorum indol butirik asit olmadan kezinlikle olmuyormuş,zeytin ağacının hangi sürgünleri ne zaman fidana uygun olur acaba ve nasıl bir yöntemle kendi zeytin fidanımı kendim üretebilirim acaba.Teşekkürler!!!!
http://www.agaclar.net/forum/showthr...5098#post65098 Başlığına bakınız Burada zeytin üretim teknikleri anlatılıyor.

Eski 19-01-2007, 16:58   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2006
Galeri: 5
Sizlerin profesyonelce tartıştığınız bu konuya bazı gözlemlerimi aktarmak istiyorum;Ailem mübadelede Akhisara yerleştirilmiş.Çocukluğumda oradaki zeytinliklerimizden gelen yağların tadını hala unutamadım.Zeytinyağından mayonez bile yapardık.(unutamadığım birde tava balı var,hala yapılıyormu aceba)sonra oraları satıldı,biz Gemliğin eski bucağı,şimdi Yalovanın ilçesi Armutluda senenin altı ayı yaşamaya başladık.hatta bahçemdeki sekiz tane zeytin ağacının her türlü bakımını yapıp,ürünü sofralık zetin olarak kullanıyorum.Ama konu yağa gelince;bir türlü alışamadım tadı bana makina yağı gibi geliyor,kokusuda çok ağır.VE her sene üreticinin Akhisardan Armutluya tonlarca zeytinyağı getirip kendi yağlarıyla karıştırarak sertliğini düşürdüğünü biliyorum.Bu durumda egede gemlik zeytini yetiştirilmesini hiç anlayamadım. Bildiğim kadarıyla zeytin çeşitlerinin yöredeki isimlendirmeleri şöyle: en makbul cins:selvi(Çekirdeği sivri) daha küçük olanları kıvırcık,yağı az olan cins:karamursal(çekirdeği yuvarlak)ve göde(kalamata) Ayrıca;Sayın Mehmetaliozkara09'un mesajındaki zeytin bakmayana ceza kesilen ilk tarım bitkisi ibaresi hala geçerlimi? benim gördüğüm en çok katledilen ağaç zeytin!

Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2007, 17:22   #5
Ağaç Dostu

Müjgan's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2004
Galeri: 30
Alıntı:
Sizlerin profesyonelce tartıştığınız bu konuya bazı gözlemlerimi aktarmak istiyorum;Ailem mübadelede Akhisara yerleştirilmiş.Çocukluğumda oradaki zeytinliklerimizden gelen yağların tadını hala unutamadım.Zeytinyağından mayonez bile yapardık
Hala daha Akhisar ve civarı zeytinliklerinden çıkan yağlar revaçta. Her yıl kayınpederin çıkarttığı yağı yiyoruz. İlk geldiğindeki tadı inanılmaz güzel oluyor.
Sadece ekmek, yağ, tuz nefis bir kahvaltıya dönüşebiliyor.

Kayınvalidem pirinç pilavını bile zeytinyağı ile yapar. Önceleri yadırgardım yeşilimsi bir pilav olduğu için, ama şimdi alıştım. Baklava ve diğer tatlıları da zeytinyağı ile yapar. Ona bakarak şimdilerde ben kek ve kurabiyelerde de zeytinyağı kullanıyorum.

Bir evde zeytinyağı olması yeter, her şey için... Yaralara, berelere, kesiklere de zeytinyağına batırılmış bezle kompres yapılıyor. Akan kan anında duruyor, yaralar hızla iyileşiyor

Tecrübe ile de sabit...

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2007, 18:32   #6
ahm10

ahmet10's Avatar

Giriş Tarihi: 17-12-2006
Mehmetaliozkara09 ve Mine Hanıma konu hakında verdikleri bilgiler için çok teşekkürler. İnşşallah yazılanları bu konuda yatırım yapmak isteyen ve evinin bahçesine dahi zeytin dikecekler okur. Çünkü gerçekten 3-5 yıl içinde arz fazlası çok can yakacak.

ahmet10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2007, 08:05   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-12-2006
Aydın iline ait yerel bir gazete olan "AYDIN DENGE" de bu gün (23.01.2007)tarihli bölümünde zeytinle ilgili yazılan kısmı sizinle paylaşıyorum.

“Gemlik zeytini fidanı
dikmekten vazgeçelim”

"Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, son yıllarda çeşitli kampanyalarla zeytin fidanı dikimi yapıldığını ve bu kampanyalarda dikilen fidanların Gemlik Zeytini fidanı olduğunu belirtti. Akyüzlü, Avrupalının Gemlik zeytini ithal etmediğini, Eşek zeytini denilen zeytini ithal ettiklerini ifade ederek “Zeytin ihracatımızı artırmamız için behemehal Gemlik zeytini fidanı dikmekten vazgeçmeliyiz” dedi.
Gemlik zeytin fidanı üretiminin ve dikiminin ilgi görmesinin altında yatan nedenin Gemlik zeytininin iç piyasada iyi para etmesi olduğunu belirten Akyüzlü şunları söyledi:
“Gemlik zeytinini Edirne’den sonra satacağınız ülkeler ise; Hollanda, Almanya, İngiltere’deki Türklerin bulunduğu bölgeler. Bunun haricinde dünyanın zeytin budur dediği siyah zeytin bizim üretimimiz arasında olmasına rağmen piyasalardan yoksun kaldık. Biz ihracat pazarını genişletmek istiyorsan, behemehal Gemlik zeytini fidanı dikim ve üretimine bugünden itibaren son vererek, Domat, Eşek, Memecik zeytini ve Kalamata dediğimiz zeytin fidanı dikimini arttırmalıyız.”
Tarım İl Müdürlüğü tarafından dağıtılan zeytin fidanlarının da Gemlik türü olduğunun anımsatılması üzerine Akyüzlü, Tarım İl Müdürlüğü’nün bölgenin karakteristik özelliğine sahip olan ve Avrupalının da bildiği ve ithal ettiği Eşek Zeytini, Domat, Memecik ve Kalamata türlerinin fidanlarını dağıtması gerektiğini vurguladı ve “Gemlik zeytini iç piyasada çok fazla tutulduğu için, veya fiyatlı olduğu için herkes Gemlik zeytini dikimi yapmış. Benim bu bölgemi ilgilendiren Domat zeytini, Eşek Zeytini, Kalamata zeytini ve Memecik zeytini” diye konuştu. (HEDEF AJANS) "

Yorum sizin.

mehmetaliozkara09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2007, 17:10   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-09-2006
Fidan satın alınırken yukarıda belirtilen cinsleri birbirinden nasıl ayırt edebiliriz? Kalamata Zeytini en çok ve en iyi Karamürsel bölgesinde üretilirken ;şimdilerde nerede ise yok denecek kadar az üretiliyor ve fidanını bulmak ta çok zor.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2007, 17:36   #9
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Çeşitleri tanımak çok kolay değil, gözü çok alışık olmayan biri ayıramaz, sadece yaprak değil, meyve de birlikte gözleniyor.

Bu yüzden de faturalı ve sertifikalı fidan almak şart.

Eski 26-01-2007, 19:00   #10
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 15
Sakın gülmeyin.
Ben de heves ederek, o da bulunsun diye, sanırım 5-6 yıl önce nereden aldığımı şimdi hatırlamadığım bir zeytin fidanı dikmiştim.
Bu sene 12 tane zeytin verdi. ben de onları arasıra suyunu değiştirerek 10 gün kadar suda beklettim.
Daha fazla beklemeye tahammül edemeyip, tuzlayıp, limonladım ve her gün ilaç gibi bir iki tane hanımla yedik.
Tabii ki cinsini bilmiyorum ama son derece küçük ve etinden çok kolay ayrılan bir çekirdeği vardı.
Tadı damağımızda kaldı.
Dört gözle bekliyoruz şimdi.
Belki bu sene daha fazla verir.

Bir de sorum var.
Bir zeytin bahçesinde ağaçlara asılı pet şişelerin içinde bir miktar su ve dibinde tortu gibi bir şey gördüm.
Sahibine sorduğumda, suyun içinde fenni gübre var, zeytin sineğini kaçırıyormuş, dedi.
Doğru mudur?

Balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2007, 19:52   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-01-2007
GÖRDÜĞÜNÜZ fenni gübrenin adı DAP [diamonyumfosfat) tır.amonyağın kokusu zeytin sineğini çekici özelliktedir.gördüğünüz şişenin içine giren fosfattan zehirlenerek ölür.bunu organik zeytinciler çok uygular.ama bir ipucu.siz bahçenizde yapmayın.bu bölgesel olarak uygulanması gereken bir konudur.sadece siz uygularsanız etrafınkızdaki tüm sinekler sizin bahçenize gelir ve vuruk çoğalır.ayrıca ayda bir bu ilaç yenilenmelidir. 100 kg suya 5 kg DAP fatih.kbulut@hotmail.com

fatih.kbulut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2007, 19:59   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-01-2007
organik zeytincilikte yazınıza katılıyorum.şayet organik değilse herbisit uygulaması çok daha etkilidir.herbisitler toprağı kabartır ve pulluk tabanı olayı gerçekleşmez.erozyon minimuma iner.maliyet %65 azalır.iş gücü azalır

fatih.kbulut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2007, 19:59   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Sevgili Fatih.kbulut;
Kendinizi Yeni gelen arkadaşlar başlığında tanıtırsanız seviniriz. Hoş geldiniz aramıza.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2007, 20:23   #14
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 15
fatih.kbulut

Çok teşekkür ederim.
Benim sorum uygulamak için değil, öğrenmek içindi.
Zaten etrafımda yaklaşık 300 m2 çap içinde başka bir zeytin ağacı yok, benimki de tek bir ağaç.

Balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2007, 09:52   #15
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehmetaliozkara09 Mesajı Göster
İlgilenen arkadaşlara bilgi mahiyetinde;
30-50 yaş arasında zeytin ağaçlarının bulunduğu 3 zeytin bahçesinin sahibiyim.
Bu bahçelere 1998 yılından beri muhtelif zamanlarda sahip oldum.Bu yıl itibariyle toplam 27 dönümlük, yaklaşık 600 zeytin ağacım var.
MEHMET BEY 600 adet zeytin agacınızdan 1 yılda kaç kg zeytin elde ediyorsunuz? bu konuda bilgi verirseniz sevinirim

zeytin bakımı sulaması ve gübrelemesi yapılırsa, dikildikten kaç sene sonra meyve verir?
örneğin 5 sene sonra 1 ağaç kaç kilo zeytin verir? 10 sene sonra kaç kilo zeytin verir?

bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.

Düzenleyen daraban : 01-02-2007 saat 14:13
daraban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2007, 13:45   #16
Yeni Üye

Sayın DARABAN;

Zeytin ağacı genellikle periyodisite (bir yıl az, bir yıl çok) gösteren bir ağaçtır. Ayrıca her ne kadar bakımına özen gösterilse, tarakla veya elle toplanmış olsa dahi; o yılki yağış miktarı, don ve çiçeklenme döneminde meydana gelen aşırı sıcaklar gibi bir takım etmenlerden dolayı verimde azalma olabilmektedir. Bana 600 ağaçtan ne kadar zeytin elde ettiğimi sormuşsunuz. Biraz önce bahsettiğim nedenlerden dolayı her yıl aynı verimi ben de alamıyorum. Ama ortalama ağaç başına 30-50 kg. zeytin alıyorum. Bu zeytinleri ben dikmedim. Hazır dikilmiş olarak ortalama 30-50 yaş arası zeytinlik olarak satın aldım. Dikip yetiştirmek gerçekten çok zor ve insanın yıllarını alıyor. Ben sadece verimli hale getirip harcadığım parayı çıkarttım.

Öncelikle dikeceğiniz zeytin çeşidini belirlemeniz gerekiyor.(Yağlık, sofralık siyah veya sofralık yeşil gibi.)Zeytin dikeceğiniz yerin konumu, toprak yapısı, sulanıp sulanmadığı gibi etmenleri göz önüne alarak zeytin çeşidini seçin derim.
Büyük fidan seçerseniz daha çabuk verim almaya başlarsınız. Hatta bazılarının üzerinde meyvesinin olduğunu bile görebilirsiniz. Yalnız büyük fidanlar daha pahalı oluyorlar. Beşinci yıldan itibaren zannediyorum ağaç başına 5-10 kg. arasında zeytin alabilirsiniz. Ağaç iyice büyüyünceye kadar her yıl artarak devam eder. Küçük fidan (1-2 karış boyunda) dikerseniz, siz de takdir edersiniz ki büyüyünceye kadar geçen zaman sizin zararınıza olur. Eğer imkanınız varsa hazır yetişmiş zeytin bahçesi bulabilirseniz alın derim. Ama babadan dededen kalma yeriniz varsa dikmenizi de tavsiye ederim. Ayrıca bahçenize ceviz, nar veya değişik meyve ağaçları da dikerseniz, yarın yaşlandığınızda size ve geride kalanlarınıza faydası olur.Size kolay gelsin.

Eski 02-02-2007, 15:54   #17
Ağaçsever

teşekkürler

Mehmet bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

ben 10 dönüm bir tarlaya zeytin dikmeyi düşünüyorum. 2 çeşit zeytin dikeceğim. 1. gemlik. 2. domat **** eşek zeytini dikmeyi düşünüyorum.

sizin aydın izmir taraflarında eşek zeytini yaygın şekilde üretiliyormuş.

sizin tanıdığınız, veya size yakın bir yerde eşek cinsi zeytin fidanı satan bir fidancı varmı? fiyatı konusunda bilgi edinebilirseniz sevinirim.

herşey için çok teşekkürler.

selam ve saygılarımla..

Eski 02-02-2007, 17:20   #18
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-01-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi daraban Mesajı Göster
Mehmet bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

ben 10 dönüm bir tarlaya zeytin dikmeyi düşünüyorum. 2 çeşit zeytin dikeceğim. 1. gemlik. 2. domat **** eşek zeytini dikmeyi düşünüyorum.

........................
Sn.Daraban gemlik zeytini dikmenizi tavsiye etmem okadar dağ taş bayır gemlik doldurulduki gelecek gemlik açısından gelecek vahim, onun yerine yağlık verimi kalite açısından yüksek ve yeşil olarak pazarı cazip olan ayvalık türüne yönelebilirsiniz.

Kasved Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2007, 16:32   #19
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
...
Büyük fidan seçerseniz daha çabuk verim almaya başlarsınız. Hatta bazılarının üzerinde meyvesinin olduğunu bile görebilirsiniz...
Yeni tesis edeceğiniz bir bahçede asla büyük fidan kullanmayınız. Küçük ve genç fidanların arazinize adaptasyonu daha hızlı olacaktır. Kök faaliyeti daha hızlı olur. Büyümeye doğrudan sizin bahçenizde başlar, daha gençken istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Büyük ve üzeri meyveli fidanlar araziye geçince duraklar, bahçenize adaptasyonu zorlaşır. Tutmama sorunu başlar.

Genç ve küçük fidanla kurulmuş bahçe yetişme esnasında büyük, üzeri meyveli fidanla kurulmuş bahçeye fark atar. Daha formlu, güçlü, iştahlı olurlar. İstediğiniz şekli verir, kolayca terbiye edersiniz.

Bu bilgi bütün zeytin ve diğer bütün meyve fidanları için geçerlidir.

brr54 beğendi.
Eski 05-12-2011, 22:33   #20
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-12-2010
Alıntı:
Yeni tesis edeceğiniz bir bahçede asla büyük fidan kullanmayınız.
Genç ve küçük fidanla kurulmuş bahçe yetişme esnasında büyük, üzeri meyveli fidanla kurulmuş bahçeye fark atar. Daha formlu, güçlü, iştahlı olurlar. İstediğiniz şekli verir, kolayca terbiye edersiniz.

Bu bilgi bütün zeytin ve diğer bütün meyve fidanları için geçerlidir.
Mine Hanım, ben Aydın-Çine'de dağlık ve düzlük alanlarıma yeni Memecik'ler ekmek istiyorum. Bu durumda yeni fidanlar en fazla kaç yaşında olmalılar? Çok da küçük olsun istemiyorum. Beklemesi zaman alıyor. Fazla büyük de sizin dediğiniz gibi sorun yaratıyor.

Kaç karış boyunda olmalı alacağım fidan?

efeler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2007, 22:43   #21
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Yağ üretmeyi düşünüyorsanız öncelikle Gemlik (Trilye) çeşidinden uzak durunuz. Ülkemizin en kaliteli yağlık çeşidi Edremit'tir (Ayvalık). Bunu, Memecik, Memeli, Erkence ve Çakır izler.

Seçim yapmadan ilçe tarım müdürlüğü ile de görüşün. Ancak kimsenin sizi yağ için Gemlik dikmeye ikna etmesine izin vermeyin.

Ahu_E beğendi.
Eski 06-02-2007, 08:03   #22
Yeni Üye

Büyük karar;
Yaklaşık 8 yıldır zeytin işi içindeyim, bu güne kadar bu forumda bilen, bilmeyen, uygulayan veya uygulamayan kişilerin fikirleri sonucunda bir karar vermek zorunda kaldım.
Bahçemde dikili bulunan yaklaşık 30-50 yaşları arasında bulunan düzensiz dikilmiş 109 adet trilye zeytin ağaçlarımı kesip, yerine ayvalık yağlık (Edremit) zeytini dikeceğim. İnşallah doğru bir karar vermişimdir. Hayırlısı olsun.

Eski 06-02-2007, 17:37   #23
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Alıntı:
Bahçemde dikili bulunan yaklaşık 30-50 yaşları arasında bulunan düzensiz dikilmiş 109 adet trilye zeytin ağaçlarımı kesip, yerine ayvalık yağlık (Edremit) zeytini dikeceğim.
Benim bilgime göre zeytin ağaçları milli servet ve özel arazide bile olsa kesilmesi yasak. Acaba yanlış mı biliyorum.

Ayrıca işinize karışmak istemem ama 109 ağacı bir anda değil de, aşama aşama kesseniz, hiç olmazsa bir miktar gelir elde etmeye devam edersiniz.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2007, 07:55   #24
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-02-2007
Alıntı:
Yağ üretmeyi düşünüyorsanız öncelikle Gemlik (Trilye) çeşidinden uzak durunuz. Ülkemizin en kaliteli yağlık çeşidi Edremit'tir (Ayvalık). Bunu, Memecik, Memeli, Erkence ve Çakır izler.

Seçim yapmadan ilçe tarım müdürlüğü ile de görüşün. Ancak kimsenin sizi yağ için Gemlik dikmeye ikna etmesine izin vermeyin.
İlginiz için teşekkürler Mine Hanım.
Dikimden sonra karar verdiğimiz dağılımı yine burada paylaşacağız ...

kilinclar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2007, 08:56   #25
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Bu kararı niçin verdiniz? Siz bahçenizden memnunsunuz. Veriminiz güzel , yağınızdan da şikayetiniz yok.

Eski 06-02-2007, 09:11   #26
Yeni Üye

Madem ki Trilye ile Gemlik aynı çeşit(miş), zaten her yer gemlik zeytini doldu. Sonuçta ben bu işten para kazanıyorum. Profesyonel düşünmek zorundayım.Trilye yağını bugün için 6 YTL’den satıyorsam, birinci kalite Edremit yağını daha yüksek fiyattan satarım.

Eski 06-02-2007, 09:53   #27
Ağaçsever

mehmetali bey sizde gemlik- trilye cinsinden hariç hangi cins zeytinler var?

domat, memecik, eşek cinsi zetin varmı?

Eski 06-02-2007, 10:04   #28
Yeni Üye

Toplam 600 ağaçtan % 70’i yöreye has topan zeytin (yeşil sofralık olup çekirdeği çıkarılarak içine badem veya kırmızı biber doldurulur.) % 10 kadar domat, Memecik, Eşek Zeytini(Palamut da denir) ve %20 trilye zeytinim var. Ben zeytinden elde ettiğim gelirin çoğunu yeşil topan, domat ve eşek zeytinini satarak sağlıyorum. Memecik ve trilyeleri ise yağlık olarak kullanıyorum.

Eski 21-06-2015, 02:01   #29
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-06-2015
Merhaba Arkadaslar,
Saniyorum Gemlik ve Ayvalik birbirinin tozlayicisi. Dogru mu ?

Plantasyon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2015, 07:29   #30
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-01-2015
selam

20 hazirandan beri takip ettiğim zeytinliğim de karabiber döküntüsü başlamıştır. Acaba haziran yağmurları mantari hastalıkların etkinliğini mi arttırdı? bakırlı ilaçlama yapmalımıyım, döküntünün şiddetini azaltmak için temmuzun ilk haftası gibi amonyum nitrat takviyesi mi yapmalıyım.?

polatak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025