agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Zeytin
(https)

Beğeni Düzeni130Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-03-2011, 23:01   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zeytunsever Mesajı Göster
http://akintarimmakinalari.com/urun4.html bu resimdeki tekli dip kazan ,(biz patlatma diyoruz) ile her aradan( 5*5 dikim ) 1 kere gidip toprağı patlatmayalımmı? buda mı köklere zarar verir? aklım iyice karıştı? bununla yapsak zarar olmaz diye düşünüyordum.kaz ayağı dediginiz şey bu mu?yani patlatma yapan kazayağı kullanmayın derken reimdeki tekliyi mi kastediyorsunuz,yoksa bunun 3-5-7 li si var onları mı kullanmayın diyorsunuz. ben teklisini kullanacaktım. sakıncalı mı? yani tekli kullansam bile em türü biyolojik ilaç mı kullanmak mecburiyetindeyim.saygılarımla.
Bizde tekli dip kazana '' patlatma'' diyoruz.

Siz bunu yapmayın.

Patlatma taban taşı oluşmuş yerlere yapılır. Yani yıllarca sabanla sürülmüş yerlere, saban seviyesinde toprakta sertleşme olur. Dip kazan bu yerler içindir.

Sizin ağaçlarınızın gelişimi güzel. Kökler derine ve yanlara iyi gidiyor. Dip kazan ile patlatmaya gerek yok. Ağaçlarınız iyi gelişmeseydi dip kazan kullanırdınız.

Gereksiz yere dip kazan kullanırsanız, kökleri kesersiniz.

Sizin sorununuz toprağınızın kış dönemi fazla su tutması, köklerin fazla nemden bozulması. Bu her türlü kök hastalıklarına _ solgunluk dahil_yol açar.

Bunu ancak drenaj ile çözersiniz. Sonra da klino kullanırsınız. Kültürel önlemler alırsınız. Timsel firmasının ürününden sonuç alanları duydum. Bunu da uygulamak gerekiyor.

Zeyno waffle beğendi.
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025