![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-02-2017
Şehir: bursa orhangazi
Mesajlar: 43
|
Sn. Zeytinci ilginiz icin tekrar tesekkur ederim dediginiz gibi yapmaya gayret ediyorum. Bahceyi yeni aldigim icin ne kadar yukaridan verebilecek meyveyi bilemiyorum o halde uste giden dallara bu yil fazla karismadam takip mi etsem. Birde benim arazim orhangazi karsak koyunda yamaclarinda koyun rakimi 203 bahcede 300 350 gibi kimle konussam budamayi ay sonuna birak soguk olabilir diyor etraf bahcelerde dokunmamis birtek asagilarda ana yola yakin olanlar yapmis tereddutte kaldim dondum istanbula 10 agac budayip sonucta herkez ayni seyi soykuyor vardir bildikleri. Ayrica bu yil iyi bir ekip tutup budamayi yaptirmayi dusunuyorum cunku tek basima cok yol alamiyorum agac basina 1 saat en az suruyor goren atomu parcaliyirum sanicak ama hem acemiligim hemde yanlismi yapicam korkuusu agac basinda etkiliyor insani. Bu hizla 250 agaci mayisa kadar budarim ben ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
|
Sn. Poyrazs, Gemlik çeşidi zeytin taç yapısı devasa boyutlara ulaşmıyor. Budama işi diğer dikine büyüyen büyük taç yapılı Ege çeşitlerine göre daha kolay. Gemlik daha ziyade sofralık olarak kıymetli olduğu için (aslında yağ oranı en yüksek çeşitlerden biri) ve mecbur kalınmadılar aşırı budama tercih edilmemeli. Ağacın kök yapısının bekleyebileceği taç bırakılmalı, verim alabilmek için. Kalın dalların sert budamaları ağaca su yürümeden erken yapılmalı. Kesilen dal merkezi sulu durum alıyorsa su yürümeye başlamıştır. İnce dal ve havalandırma aralamaları mayıs sonuna kadar yapılırsa sorun olmaz. Hastalıklı dallar ise temmuz da yapılmalı. Ben merkezden dikine yükselen dalı sevmem ve çıkarırım genelde. Merkezden çıkan dal diğerlerinin ışık ve havalanmasın engellediğini düşünürüm. Yerel zeytincilerin söyledikleri tecrübeleri de dikkate almanı öneririm. Kolaylıklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|