![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-02-2017
|
Merhaba, 250 agaclik gemlik turu bursa orhangazide bulunan bahcemin budamasini kendim yapacagim. Agaclar 20 li yaslarinda ve son 4 5 yildir budanmamis. 10 gun kadar once gubre ve toprak bakim islerini hallettim. Sormak istedigim tepeleri nasi budamam gerekiyor? Genel olarak budamayi ogrendim hangi dallar cikarilacak nerelerden kesilecek alet gereklilikleri vb. Fakat tepeyi kac metreden indirmem gerekli ve nasil budamaliyim tam idrak edemedim bu cuma bahceye gidecegim kismetse. Yamacta oldugundan en tepeden 4 metre uzerini kessem uygun mudur? Ve burada uc dallar kesilirken kesim yonu veya yeri nasil olmalidir. Surekli takip ediyorum yardimci olacaklara cok tesekkur ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Gemlik çeşidi zeytin doğası itibariyle büyük taç yapılı değil ve dikine büyüme eğilimli olmuyor. Bu sebeple 4 metre yüksekliği aşan dalı varsa onu çıkarabilirsiniz. Budamayı hava ve ışığın ağacın içerisine girmesini engelleyen dalcıkları çıkararak yapın. Birbirinin üzerine binmiş dal var ise üstteki dalı çıkarın. Budama sonrası çıkan iştahlı Yen'i sürgünlerin büyümelerine ve uzayıp gitmelerine izin vermeyin. Bunlar ağacın enerjisini boşa harcatır. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-02-2017
|
O halde budamayi ortalama 1 ay kadar sonra takipte kalip dediginiz gibi yeni cikan istahli surgunleri tekrar eleyecegim yoksa sene boyunca mi bu elemeleri yapmaliyim? Ilginiz icin cok tesekkur ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|