![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Ağaca meyve fazla gelirse bunu çiçekte döker. Yani meyveye bağlamaya başladığında, taneler küçük saçma iriliğine geldiğinde döker, besleyeceği kadar bırakır. Zeytin taneleri bu kadar irileştiğinde _sizdeki gibi_ dökmez. Dallarını kırar ama dökmez. Ya da besleyemezse taneler ufak kalır. Sizdeki dökülmenin sebebi topraktaki mikro element yetersizliği olabilir, eğer tripsi ve meyve güvesi değilse_ ki bana da değil gibi görünüyor. Bana sorarsan denemelerde _ ki özellikle Ayvalık çeşidinde geçen yıl zeytin aldığım 3,5 yaşındaki fidanlarda bu yıl da zeytin var. Geçen yıl ki gibi... Mebor 5 inde etkisi var. Daha fazla meyve bağlatıyor. Ama yeterli değil. Mebor 5 in üzerinde yazan uygulama biçimde bir eksiklik var gibi. Var yılı/ yok yılı ağacın genlerinde var. Bunu değiştirmek bir dizi _topraktan, kökten ve yapraktan _ uygulama gerektiriyor. Bu yıl bir sonuca bağlamaya çalışıyorum. Yazarım... Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Her türlü bilgiyi, her türlü kaynaktan okumaya çalışıyoruz, karşılaştırıyoruz ama sonuç her zaman süper olamıyor. Terkedilmiş, bakımsız bahçelerde ki ağaçlara bakıyorum bazen. Dallar gerçekten meyveden kırılıyor, üzerinde bir tane karabiber tanesi yok, halkalı leke yok. Allah daha çok versin diyorum ama sahibi ortalarda yok... Gene de verdiğiniz bilgiler önemli benim için. Şimdi bu mebor5 i kullanalım bakalım, kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
zeytin fidanlarınız daha genç, 6, 7 yaşında tam verime yatacak. Sizin de meyveleriniz onlar gibi _ özellikle var yılında_ çok olacak. Onlar farklı bir şey yapmıyor. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2008
|
Alıntı:
Sn. tufanın zeytinleri gördüğüm kadarıyla gemlik cinsi , bildiğim kadarıyla gemlik zeytini periyosidite (var yılı / yok yılı ) göstermez , sulanmıyan kurak şartlarda bile her yuıl düzenli ürün verir. Selamlar . . |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Doğrudur göstermez. Ya da az gösterir. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gemlik de olsa 4, 5 yaşından sonra tam meyveye yatıyor. ( Bir arkadaşım dağlık araziye 20 kadar Gemlik dikmişti ben ise 5 tane kadar; 4 yıl geçtiği halde bir zeytin bile vermedi. Ne budanmış, ne sulanmış, ne ilaçlanmıştı. Gemlik yerli çeşitler _ memeli, şakran_ ve Ayvalık gibi zor koşulların zeytini değil. İyi toprak ve iyi bakım gerektiriyor. Ayrıca toprağa tutunması çok zayıf, yağışla yumuşamış toprakta bir az güçlü rüzgarda yan yatabiliyor. İyi bakmıyorsanız; Yoksa var yılında 20 kg. alırken yok yılında 10 kg. alırsınız. Yani var/yok yılını kendiniz yaratırsınız.) Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-02-2009
|
Gemlik Agacinin Ruzgar Direnci
Alıntı:
Gemlik agaclarinin topraga tutunmasindaki zayifligindan bahsetmissiniz. Ekli fotografta tam olarak anlasilmasa da (onumuzdeki gunlerde yatmayi daha net gosteren resimler cekip yazima ekleyecegim) 4,5 yasinda olan Gemlik fidanlarimdan bazilari yatmaya basladi. Arazim hafif egimli, toprak yumusak - kisin yagislarla birlikte iyice yumusuyor - ve cok sert poyraz esiyor. Yazin damlama ile suluyorum. Sizce fidanlar buyudukce, tac yapilari genisleyip tam verime yatinca bu agaclarin dipten yatma (devrilme) olasiligi var mi ? |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
tarlanızı nasıl sürüyorsunuz bilmiyorum. Sabanla kesin sürmemelisiniz. Bu toprağı kabartıyor ve su ile ıslanan toprak iyice yumuşuyor. Dokuz ayak ya da çapa ile yapmalısınız. En güzeli diskaro çekmek hemde her yıl. Birde bu yaşa gelmiş fidanların dipleri açılmamalı. Zaten damlama yapıyorsunuz_ ki fazla sularsanız bu toprağı gevşetir. Damlamaları zeytin köklerinden hatta taç izinden bir iki karış ileriye verirseniz köklerde oraya gider_ unutulmasın su ve besin nerede ise kök oradadır._ tutunma alanı genişler. Diğer resimleri görürsek belki daha net konuşuruz. Saygılar |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| balsıra, böcek, hastalık, ilaç, zeytin ağacı |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|