05-08-2011, 13:27
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-05-2008
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zeytin sevdası
Merhaba Halil Bey;
Yeni bir Ziraat mühendisi olarak zeytinle ilgili bilgiler toplamak istiyorum. Deneyimsizlik gerçekten kötü birşey,ama yaşamadan insan sadece okuldan birşeyler kapamıyorki.
Doğrudur, bazı yazılarımda eğitim sistemimizi bitirdiler derim, işte ziraat mühendisi bir arkadaşımız, eğitim sistemindeki eksikliklerden dolayı kendini yetersiz bulup bilgilenmek istiyor. Neden pıratiği yok. Bizim okullarımızda da bu eksik, Benim yeğenim veterinerlik (baytar) okuyup bitirdi hayvanın H sını bilmez, sadece o mu diğerleride aynı, bundan 15 yıl önce bulgaristandan bir veteriner geldi bölgemize, hayvan ameliyat edildiğini biz ondan öğrendik.
Kendisiyle konuştuğumuzda, biz sabah okula gider yoklama (vs) den sonra her birimiz pratik yapabilmemiz için belirlenmiş ağırlara paylaştırırlardı, ve bu, son dört yıllık bir eğitim, bu eğitimi almayan diplomada alamazdı.
Kafamı karıştıran ve zeytin ağaçları üreten üreticelerden,komsulardan gelen talepler dogrultusunda hep neden karabiber dökülmesi gerçekleşiyor deniiliyor.
Kendi okul bilgilerim doğrultusunda birkaç yargım var ama siz bilinçli kişilerede danışmak istiyorum.
-Ağacında Zeytin güvesi mevcutsa ve ürünü dökmüşse bu dökülmeye tam olarak karabiber dökümümü denir?
Zeytin güvesinin meyva dökümüne zararı olmaz, dökülmeye zeytin sineği neden olabilir fakat o da daha ileriki zamanda.
-yoksa çeşitli etkenlerden örneğin element eksikliği **** dışsal faktörler örneğin stres ,havaların değişikliği gibi etkilerden gelen dökülmelere mi karabiber dökümü denir?
.
|
Bu etkenler olması daha büyük bir ihtimal, buna susuzluğu da ekleyebilirsiniz.
|
|
|