View Single Post
Eski 05-08-2011, 11:48   #405
zeytin sevdası
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-08-2011
Merhaba Halil Bey;

Yeni bir Ziraat mühendisi olarak zeytinle ilgili bilgiler toplamak istiyorum. Deneyimsizlik gerçekten kötü birşey,ama yaşamadan insan sadece okuldan birşeyler kapamıyorki.
Kafamı karıştıran ve zeytin ağaçları üreten üreticelerden,komsulardan gelen talepler dogrultusunda hep neden karabiber dökülmesi gerçekleşiyor deniiliyor.
Kendi okul bilgilerim doğrultusunda birkaç yargım var ama siz bilinçli kişilerede danışmak istiyorum.
-Ağacında Zeytin güvesi mevcutsa ve ürünü dökmüşse bu dökülmeye tam olarak karabiber dökümümü denir?
-yoksa çeşitli etkenlerden örneğin element eksikliği **** dışsal faktörler örneğin stres ,havaların değişikliği gibi etkilerden gelen dökülmelere mi karabiber dökümü denir?
-Neden bu kadar kafam karıştı.Çünkü denilen karabiber dökümüne karşı kişi ne yapmalı ilaçmı kullanmalı,element eksikliği için gübremi vermeli?Bazı internet sayfaları zeytin güvesine karabiber dökümü derken,etrafımdaki kişilerden hayır dökülme güveden değil olsa anlarız diyorlar.

Kimseyi yanlış bilgilendirmek istemem.Bu yüzden tecrübelerinize ihtiyacım var.

Böyle bir forum bulduğum için çok sevindim.Artık yakından takip edeceğim.Teşekkür ederim.

zeytin sevdası Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön