agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Zeytin
(https)




Beğeni Düzeni254Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-03-2010, 16:24   #11
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,033
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syıldıran Mesajı Göster
Merhaba ,
Yaptığım işin kolayına kaçmak değildir. Öncelikle Forumdaki mesajları nedeniyle kendime yakın gördüğüm Sn. acemi çaylak arkadaşımıza yardımcı olmak amacıyla yazmış olduğum bir mesajımdır. Zeytin fidan tırtılı için Zeytincilik Araştırma Enstitüsü dahil bir çok yerde yaptığım araştırma da önerilmiş bir organik veya kimyasal bir insektisit bulamadım. Yaptığım birkaç deneme sonucu sonuç aldığım için Sn. acemi çaylak arkadaşımıza yardımım dokunacağını düşünerek o mesajı yazdım. Kullanılacak olan zeytin fidanları henüz 2 yaşında ürüne yatmamış fidanlardır. Bu nedenle kalıntı problemi de olmıyacaktır. Ürüne yatmış ağaçlarda bile hasata kadar geçmesi gereken süre 30 gündür. Yanlış başlık olduğunu belirtmişsiniz , ama dikkat ettim bu başlıkta tüm mesajlar sadece kaolin kili ve Delfin WG. isimli Bacillus Thuringiensis isimli preparata yönelik. Kaolin kilinin kimyasal yapısı nedir , bu konuda hiçbir bilgi verilmemiş . Eğer içeriğinde kuvars veya türevi var ise insan sağlığı için zararlıdır , ben konunun uzmanı değilim ama bildiğim kadarıyla kuvars üretim tesislerinde çalışan kişilerde ciddi akciğer rahatsızlıkları oluşuyor. Ayrıca bu başlıkta devamlı önerilen Delfin WG. isimli preparat limon güvesi için ruhsatlı olup , zeytin için ruhsatlı değildir. Bu preparatın diğer ilaç firmalarınca da üretilmiş Dipel , Thuricide , Rebound vb. muadilleri vardır , neden sadece Delfin WG. Selamlar . .
Sn.Syıldıran,

Bu başlık "Zeytin Hastalık ve Zararlılarıyla Doğal Mücadele" başlığıdır. Önerdiğiniz ürün bir zehirdir ve doğal mücadele araçlarından değildir. Bu sebeple başlık uygunsuz dedim. Yoksa siz bahçenizde istediğiniz kadar kullanın, biz karışmayız

Bu başlıkta önerilen preperat ve yöntemlerin hiç biri doğaya, toprağa, suya, havaya, hedef zararlı dışında başka hayvanlara, kalıcı veya geçici zarar vermez.

Bu çerçevede katkıda bulunabileceğiniz preperat, yöntem veya başka bir şey varsa buyurun.

cetine beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
balsıra, böcek, hastalık, ilaç, zeytin ağacı


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026