View Single Post
Eski 15-03-2010, 15:50   #300
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi omer.tuncer Mesajı Göster
Ben de tam bu konuda konuşmak istiyorum. kaolin kili tamam Türkiyede çok ama şu anda kullandığınız kaolin kili ithal Basf firmasının ürünü yani dünyanın en büyük kimyasal zehir tücarının ürünü. eger bu firma bunu sadece seraların örtülemesinde kullanıyorsa, meyvelerin kaplanmasında kullanılması yöntemi yıllardır var ise. Neden litarütüre girmiyor ve hala tescil almıyor üstelik içinde her hangi bir yapıştırıcı koymuyor. Yapıştırıcıyı ayrı satınalıyoruz.

syıldıranın tüm yazdıklarına katılmamala beraber yukarda ki alıntıladığım kısmına katılıyorum.
Kaolin zengini ülkemizde bu madeni %95 saflıkta ve 2 mikron tanecik boyutlu olarak öğütmeyi başarırlarsa neden olmasın?

Tarımda kullanılabilir kaolini tek satan Basf değil. Türkiyede sunguard ismiyle satılan bir ürün de var ve aynı kalitededir.

İşin gerçeği, bu efsafta kaolini ilk üreten Engelhart isimli bir firmadır. Bu firma surround ve sunguard olarak iki ye bölündü. En tanınmışı olan surround'u basf firması parayı bastırıp satın aldı. Basf sitesine bakarsanız bu ürünün zararlı mücadelesinde doğal bir yöntem olarak kullanımından hiç söz etmez. Sunguard'ı satan firma da bunu yüksek sesle söyleyemez. Neden acaba?

Bu konuda epey bir literatür de var. İsteyen biraz zahmet edip araştırır, bulur, okur. Geçen yıl bu zamanlar kendi adıma karıştırmadık literatür bırakmamıştım. O zamanlar kaolin kullanarak meyve sinekleriyle mücade kendi adıma literatüre rağmen bir olasılık iken, bugün çok başarılı bir realitedir. Ancak dediğim gibi sadece kendi adıma konuşabilirim. Ne güzel ki, bu başlıkta bu deneyime sahip başkaları da oldu.

Türkiyede resmi kurumlar bu malzemenin kullanımını hiç ağızlarına almazlar. Onun yerine onlar da supracide veya benzerlerini önerirler. Hatta, ne olur ne olmaz diye uçakla da atarlar bunları. Ben de çok merak ediyorum, neden?

Bu malzemeye yapıştırıcı koymamaları da son derece normal. Neden koysunlar ki? Onlarca çeşit yapıştırıcı var. Hangisini koyacaklar? Bunu ben isteyecek miyim? Kimi sentetik yapıştırıcı kullanır, kimi de doğal reçine.

BT bakterisinin iki temel izolatı var. Biri sivrisinek larvalarına etkili, diğeri kelebek larvalarına. Kelebek larvalarına etkili olan, markadan bağımsız olarak her türlü güve ve kelebek larvasına karşı etkilidir. Başka markalarla ilgili deneyim varsa memnuniyetle dinleriz, başlığa pozitif bir zenginlik katar. Hatta deneriz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön