Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syıldıran
Merhaba ,
Yaptığım işin kolayına kaçmak değildir. Öncelikle Forumdaki mesajları nedeniyle kendime yakın gördüğüm Sn. acemi çaylak arkadaşımıza yardımcı olmak amacıyla yazmış olduğum bir mesajımdır. Zeytin fidan tırtılı için Zeytincilik Araştırma Enstitüsü dahil bir çok yerde yaptığım araştırma da önerilmiş bir organik veya kimyasal bir insektisit bulamadım. Yaptığım birkaç deneme sonucu sonuç aldığım için Sn. acemi çaylak arkadaşımıza yardımım dokunacağını düşünerek o mesajı yazdım. Kullanılacak olan zeytin fidanları henüz 2 yaşında ürüne yatmamış fidanlardır. Bu nedenle kalıntı problemi de olmıyacaktır. Ürüne yatmış ağaçlarda bile hasata kadar geçmesi gereken süre 30 gündür. Yanlış başlık olduğunu belirtmişsiniz , ama dikkat ettim bu başlıkta tüm mesajlar sadece kaolin kili ve Delfin WG. isimli Bacillus Thuringiensis isimli preparata yönelik. Kaolin kilinin kimyasal yapısı nedir , bu konuda hiçbir bilgi verilmemiş . Eğer içeriğinde kuvars veya türevi var ise insan sağlığı için zararlıdır , ben konunun uzmanı değilim ama bildiğim kadarıyla kuvars üretim tesislerinde çalışan kişilerde ciddi akciğer rahatsızlıkları oluşuyor. Ayrıca bu başlıkta devamlı önerilen Delfin WG. isimli preparat limon güvesi için ruhsatlı olup , zeytin için ruhsatlı değildir. Bu preparatın diğer ilaç firmalarınca da üretilmiş Dipel , Thuricide , Rebound vb. muadilleri vardır , neden sadece Delfin WG. Selamlar . .
|
Sn.Syıldıran,
Bu başlık "
Zeytin Hastalık ve Zararlılarıyla Doğal Mücadele" başlığıdır. Önerdiğiniz ürün bir zehirdir ve doğal mücadele araçlarından değildir. Bu sebeple başlık uygunsuz dedim. Yoksa siz bahçenizde istediğiniz kadar kullanın, biz karışmayız
Bu başlıkta önerilen preperat ve yöntemlerin hiç biri doğaya, toprağa, suya, havaya, hedef zararlı dışında başka hayvanlara, kalıcı veya geçici zarar vermez.
Bu çerçevede katkıda bulunabileceğiniz preperat, yöntem veya başka bir şey varsa buyurun.